Синьо-жовтий вказівник Ужгорода обписали вандали. На Закарпатті діють "графіті-провокатори"? (ФОТО)

На Закарпатті діють провокатори, які за допомогою надписів-графіті підігрівають напруження в суспільно-політичному житті Закарпаття. Такий висновок можна зробити, порівнявши фото, зроблені в різних місцях краю. При цьому міліція під керівництвом С.Шаранича бореться не з ними, а з патріотами України.

Синьо-жовтий вказівник Ужгорода обписали вандали. На Закарпатті діють "графіті-провокатори"? (ФОТО)

Сьогодні вандали спаскудили провокативним надписом синьо-жовтий вказівник при в'їзді в Ужгород. Відповідне фото в соціальній мережі Фейсбук оприлюднив журналіст, власкор Нового каналу на Закарпатті Віталій Глагола.

У цьому випадку, що показово, привертає увагу "неправильна" буква "И", дописана вкінці слова "УКраїнИ". Доросла людина, яка послуговується кириличною абеткою, таку помилку допустити не могла. Вона є типовою для дітей, які тільки вчаться писати. Однак, слід розуміти, що діти початкових класів вказівник Ужгорода вночі точно не розмальовували.

Таку помилку, все ж, можна би було сприйняти як випадковість, якби не ряд інших фото цього ж плану, на яких вже робило акцент Закарпаття онлайн.

Скажімо, свого часу наше видання повівдомляло про те, що на будівлі медичного факультету Ужгородського національного університету, яка знаходиться на Набережній Незалежності, неподалік площі Народної, невідомі написали гасло ВО «Свобода», яке супроводжували дві намальовані поруч свастики – головний символ нацистської Німеччини. І в цьому випадку автори надпису допустилися дивної помилки – букву "Я" розвернуто в протилежний до "правильного" бік. Тобто, йдеться про те, що і в цьому випадку стіну з метою провокації розписували люди, які у своєму повсякденні послуговуються латиницею.

Та ж сама ситуація мала місце на Верецькому перевалі, де невідомі провокатори, так і не затримані міліцією, обмалювали нацистськими свастиками пам'ятник, збудований на честь гонфоґлалашу – завоювання угорськими племенами нової батьківщини. Першими про ту подію повідомили джерела в Угорщині.

Як тоді писало Закарпаття онлайн"ситуація породжує кілька знаків питання, адже якщо йдеться про вигук УРА!, то він характерний не для українських організацій, а, швидше, проросійських, а якщо організатори акції хотіли кинути тінь на українських радикалів, маючи на меті написати абревіатуру Українськрої повстанської армії -- УПА, то їх явно підвела звичка писати латиницею. У будь-якому випадку можна говорити про провокативний характер цієї акції, спрямований на розбурхування українсько-угорських стосунків".

Тих самих рук справа, ймовірно, і вчорашня провокація з угорським прапором на горі Керек в Берегові. "Не дозволяйте в цей важкий для країни час розпалювати міжнаціональну ворожнечу серед нас", - звернувся з цього приводу до жителів Берегова міський голова Золтан Бабяк.

В будь-якому разі, нині вже можна точно говорити про те, що на Закарпатті діють провокатори, які свідомо працюють на напруження в політичному житті краю і розпалювання ворожнечі між представниками різних націй, що живуть на Закарпатті. І з великою долею ймовірності можна припустити, що займаються цим представники угорської націоналістичної партії "Йоббік", які вже неодноразово влаштовували провокації на Закарпатті, зокрема з, начебто, "побиттям" угорських дітей, які приїхали на Закарпаття як туристи. При цьому ні для кого не є секретом, що зазначена політична сила входить до переліку партій праворадикального характеру, що фінансуються Росією.

При цьому, точно так само слід контатувати і інший очевидний факт: закарпатська міліція під керівництвом Сергія Шаранича не робить нічого для виявлення такого роду злочинів, натомість порушуючи кримінальні справи проти активістів Майдану, і журналістів патріотичних ЗМІ.

29 серпня 2014р.

Теги: графіті, провокатор, Шаранич, Йоббік

Коментарі

Копча 2014-08-30 / 02:06:06
Та то певне шпана з Ужгородської застави Федерації скаутів "Галицька Русь". Донедавна їх представники не приховували що отримують фінансування від одіозного члена ради федерації А. Лісіцина і являлися відкрито проросійською організацією. Голова цієї конторки К Арбатов узагалі дуже цікава особистість тут тобі і плідна співпраця з Українським вибором Медведчука і з представництвом Россотрудничества в Україні і Верное казачество у керівництві якого представлені чи не усі найголовніші покровителі сепаратизму так що основи сепаратизму у краї мають з чого вирости.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 18
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини