У Іршаві на День Незалежності волонтери зібрали понад 7 тис грн на підтримку українським військовим

24 серпня Іршавщина долучилася до волонтерського руху Закарпаття. На центральній площі міста вчора розгорнули благодійну ярмарку. Буквально за кілька годин вдалося зібрати більше 7 тисяч гривень.

У Іршаві на День Незалежності волонтери зібрали понад 7 тис грн на підтримку українським військовим

Як повідомляє Іршавська міськрада, у неділю всі небайдужі іршавчани мали змогу долучитися до матеріальної допомоги військовикам. З ініціативи громадського активіста Віталія Світлика, за підтримки Іршавської міської ради, народного депутата України Павла Балоги, майстрів народної творчості, приватних підприємців – Івана Барни, Василя Жупанина, Тетяни Лойко (магазин «Наш школярик»), Сергія Карабиньоша, Віктора Сочки, магазина кондитерських виробів «Вацак», установ - Іршавського РБДТ, Іршавської ДШМ, відділу культури і туризму РДА в Іршаві організували захід, основною метою котрого став збір коштів на потреби солдатів у зоні АТО.

На центральній площі міста можна було придбати книжкову та сувенірну продукцію, вироби майстрів народної творчості, картини іршавських митців, солодощі. Кошти отримані від продажу були вкинуті до скриньки, яка була розташована в центрі площі. Приємно, що знайшлося багато людей, котрі не тільки купляли продукцію, а й кидали гроші до скриньки. Іршавський будинок дитячої творчості представив чимало робіт, які виготовлені руками юних і талановитих мешканців району. Картини вихованців студії образотворчого мистецтва, вироби гуртківців лозоплетіння, бісероплетіння, вишивки, гончарства, декору користувалися неабияким попитом. Також за символічну суму можна було спробувати себе у виготовленні гончарних виробів. Майстер-клас від Олександра Дворака привернув увагу багатьох іршавчан, як дорослих так і малих.

Сувеніри із державною символікою - авторські брилки, магніти, браслети із брендом закарпатського волонтерського руху, питна вода «Сльози сепаратиста» - продукція, яка була виставлена на продаж від ініціаторів заходу. Під час ярмарки юні вокалісти виконали кілька патріотичних пісень.

До присутніх також звернувся житель міста Сергій Бугайцов, старший сержант 128-ої механізованої бригади м.Мукачево, який із 16 травня по 19 серпня перебував у зоні антитерористичної операції. Зараз він повернувся додому на кілька днів. Сергій Васильович висловив вдячність всім, хто підтримує і допомагає солдатам у такий складний час, відзначив, що ця допомога є надзвичайно важливою та потрібною всім, хто знаходиться на передовій. Із відчутним тремтінням голосу хвилиною мовчання попросив вшанувати пам'ять загиблих юнаків у зоні АТО. Після цього всі бажаючі поклали запалені свічки до стенду зі світлинами закарпатців, які не повернулися додому живими.

Присутні запустили в небо ліхтарики, як знак поваги та пам’яті про всіх, хто загинув під час подій на Сході та в період Революції Гідності.

Під час виступу гість заходу – заслужений артист України Олександр Садварій візначив, що наша сила в єдності, допомозі один одному та підтримці і разом із наймолодшими іршавчанами на сцені заспівали пісню «Разом друзі».

У ході ярмарки маленькі жителі та гості міста написали листи та підготували малюнки для підтримки духу наших солдатів. Всі листівки та зібрані кошти вручили Сергію Бугайцову, який знову відправиться у зону бойових дій. На зібрану суму планують закупити речі необхідні на передовій. Зокрема,  захисні окуляри, батарейки, акумулятори, рюкзаки тощо.

Насамкінець заходу ведучий Іван Котубей відзначив, що до 23 річниці Незалежності України місто має новий невеликий фонтан у сквері перед адмінбудівлею міськради. Його назвали фонтаном єднання. Нехай він стане символом єднання душ, сердець, єднання України.

25 серпня 2014р.

Теги: незалежність, волонтер, Іршава

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини