ЖРЕР №1 ліквідують заради «дерибану» землі і майна в центрі Ужгорода?

Із офіційного сайту Ужгородської міської ради жителі обласного центру довідалися про проект рішення, яким передбачається ліквідувати КП «ЖРЕР №1». 29 січня 2014 року рішення виконкому про це вже прийнято.

ЖРЕР №1 ліквідують заради «дерибану» землі і майна в центрі Ужгорода?

Працівники ЖРЕРу не знають, що їх чекає у зв’язку з ліквідацією.  Мешканці будинків, які обслуговує ЖРЕР №1, не знають, що чекати від такого покращення. Хтось здогадується про віддалені плани міського голови Віктра Погорєлова та його оточення, а також володіють інформацією «зсередини», обурені прийняттям такого рішення. А тим, хто не здогадується і не володіє, пропонуємо почути наші міркування з цього приводу.

Аргументація рішення про необхідність ліквідації КП «ЖРЕР №1» викликає сумніви в її чесних і прозорих намірах керівництва міста. Це видно вже з того, що базовим посиланням про необхідність ліквідації є те, що вона викликана з метою підвищення ефективності діяльності комунальних підприємств, враховуючи інформацію директора департаменту міського господарства про фінансово-господарську діяльність КП «ЖРЕР №1».

Нам вдалося отримати відомості із комунальних підприємств, які свідчать про зовсім протилежне. Рівень сплати за компослуги у першому ЖЕКу нічим не гірший, а за окремими показниками й кращий, ніж у п’ятому та четвертому ЖЕКах, між якими його хочуть «розділити». Мешканці тих будинків, що їх обслуговує ЖЕК №1, за підсумками 2013 року сплатили 94 відсотки суми, нарахованої їм за послуги, так само сплачують і в інших ЖЕКах.

Варто нагадати, що саме ЖЕК №1 мав переїхати в відремонтовані його ж силами приміщення ліквідованого комунального підприємства «Міськсвітло» на вул. Руську, 38. Але почалися «чудеса»: керівництво міста заявило про … ліквідацію ЖЕКу. І це після того, як його силами в приміщеннях колишнього «Міськсвітла» було здійснено ремонт! Кошти на цей ремонт, звісно, використали з оплат за компослуги. Кошти мешканців пішли не за призначенням.

Очевидно, керівників ЖЕКів № 5 і № 4 Анатолія Ковальського та Юрія  Мандича, які є депутатами Ужгородської міської ради  від Партії регіонів, найкраще влаштовує варіант, за якого «брат» № 1 припинить існування.

Вигоди цих двох керівників полягатимуть у тому, що розділять між собою чималу площу прибудинкових територій центральної частини міста, які обслуговував ЖЕК №1. Це — дуже ласий шматок. Загальновідомо, що пан Анатолій Ковальський є власником фірми, яка займається зведенням багатоповерхівок і продажем квартир у них. Кількаповерхових будинків, зведених цією фірмою, в місті нараховується вже десятки… Хіба можна випустити з рук і той резерв, яким є незабудована земля на території колишнього «Міськсвітла» на вулиці Руській, 38? Нагадуємо, що саме на ту відремонтовану базу планував переселитися перший ЖЕК. Багато ще можна звести нових будинків на прилеглих територіях будинків давнішої забудови. Причому вже й комунікації готові.

Під час «жеківських» маніпуляцій керівництво міста, мабуть, розраховує і на власні вигоди. Ліквідація ж бо відбудеться завдяки голосам депутатів — «прикормлених» і слухняних. За «успішне» голосування буде й розрахунок.

Спитати думку самих мешканців, чиї інтереси виражають наші очільники, про те, чи задоволені вони послугами, які надаються КП «ЖРЕР № 1», нікому не спадає на думку. Ми ж опитали багатьох мешканців, яких перший ЖЕК обслуговував. Більшість його роботою задоволені. Та все одно рішення прийматимуть депутати.

Михайло Фіцай для Закарпаття онлайн

06 лютого 2014р.

Теги: ЖРЕР, Ковальський, Мандич

Коментарі

Із ЖЕКу №7 2014-02-06 / 12:14:56
Закрити треба ЖЕК яким руководить Валєра Левко. Він задолжав за квартиру свише 5 тисяч гривень. Ото показує примєр усім ужгородцям. Мер Погорєлов сього не видить. Левко не реагує на десятки пісєм з требованієм уплатити долг, вся надєжда тільки на суд.

НОВИНИ: Соціо

11:03
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 3
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини