Бібліотеки Закарпаття взяли участь у ІІ Форумі з організаційного розвитку (ФОТО)

У четвер, 21 листопада, в приміщенні НСК «Олімпійський» вдруге відбувся Форум з організаційного розвитку. Цей форум є найбільшим та унікальним майданчиком для обговорення ключових стандартів і практик організаційного розвитку громадських організацій та зміцнення їхньої організаційної спроможності. Це була грандіозна подія, яка зібрала сотні громадських активістів та правозахисників, бібліотечних працівників, представників влади та місцевого самоврядування, бізнес-компаній та журналістів.

Бібліотеки Закарпаття взяли участь у ІІ Форумі з організаційного розвитку (ФОТО)

Усі присутні мали змогу долучитися до панельної дискусії «Українські громадські та благодійні організації сьогодні та завтра: як нам стати дійсно впливовими?». Першочергово на це питання дали відповідь такі відомі особистості, як Марина Ставнійчук, радник Президента України; Віктор Бронюк, голова правління благодійного фонду «Подільська громада» та лідер гурту «ТіК»; Євген Бистрицький, виконавчий директор Міжнародного Фонду «Відродження» та Роланд Ковач, директор міжнародної організації Pact в Україні.

У шести різних аудиторіях протягом дня тривав безупинний навчальний марафон: найкращі фахівці та експерти у галузі організаційного розвитку давали майстер-класи та воркшопи, проводили презентації та інформаційні сесії.

На одну годину роботи Форум перетворився на затишне «Українське кафе», за кожним столиком якого охочі обговорювали найактуальніші проблеми громадського сектору. За одним із столиком жваво дискутували про роль бібліотеки як двигуна розвитку громади та можливості її ефективної співпраці з громадськими організаціями. Ініціатором обговорення, тобто господинею столику, була Ярослава Титаренко, представник програми «Бібліоміст», IREX/Україна. У дискусії взяли участь і бібліотечні працівники з Волині, Донеччини та Закарпаття. Зокрема завідувачка відділу обслуговування Закарпатської обласної універсальної бібліотеки м.. Ф. Потушняка Мар’яна Грігаш мала  нагоду поділитися досвідом співпраці бібліотек Закарпаття з громадськими організаціями краю.

Унікальну нагоду «продати» свою ідею, знайти партнерів та зібрати однодумців надала «Біржа ідей». Найкращі «історії успіху» громадських та благодійних організацій презентувалися у неймовірно ефективному форматі «ПечаКуча», тобто ідеї випікалися посеред дискусії як гарячі пиріжки. Компанії, що надають освітні, тренінгові та консультаційні послуги для громадських та благодійних організацій, влаштували «нон-стоп» демонстрацію своїх продуктів і навіть дали можливість їх «спробувати» – також безкоштовно.

КІНОгалявина гостинно запросила до перегляду документальних короткометражок та вірусних відео, проглянувши які, можна було надихнутися та повірити, що і пересічні громадяни можуть змінити власну країну.

Я гадаю, що ідеї з цього форуму допоможуть бібліотекам активніше співпрацювати з громадськими організаціями та довести, що бібліотеки є насправді двигуном розвитку громади.

Мар’яна Грігаш, завідувачка відділу обслуговування Закарпатської ОУНБ ім. Ф. Потушняка

25 листопада 2013р.

Теги: бібліотека

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини