Керівництво УжНУ збрехало про підтримку ужгородцями нищення площі Народної і підписало під цим проректора Шандора

Учора, 9 жовтня, наближені до Партії регіонів та чинної обласної влади інтернет-сайти оприлюднили інформацію, відповідно до якої, начебто, в Ужгороді було проведено соціологічне опитування, за результатами якого 83% опитаних ужгородців підтримали ідею оновлення площі Народної. Проведення дослідження приписали проректору УжНУ Федору Шандору, який у розмові з кореспондентом Закарпаття онлайн повністю відмежувався від цієї фальшивки. Так само виявився абсолютно не в курсі свого "шефства над оновленою площею" і директор Ботанічного саду УжНУ Андрій Сойма.

Керівництво УжНУ збрехало про підтримку ужгородцями нищення площі Народної і підписало під цим проректора Шандора

"Днями увагу ужгородців привернули події провокативної групи осіб, які мали на меті зашкодити реконструкції площі Народної, що проводилися у встановленому законом порядку.

Тому вчені УжНУ, що мають досвід проведення вагомих соціологічних досліджень, не зволікаючи, провели в Ужгороді опитування громадської думки на предмет підтримки чи не підтримки архітектурного проекту і будівельних робіт, пов’язаних з реконструкцією площі Народної", – йдеться у розповсюдженій інформації. 

Зі слів її авторів, "Результати опрацювання опитувальних анкет засвідчили високу поінфомованість ужгородців про зміну естетичного обличчя головного майдану Закарпаття. 

Як зазначив кандидат соціологічних наук, доцент Федір Шандор, 83% опитаних ужгородців підтримали ідею оновлення площі Народної. Серед студентів цей відсоток є ще вищим."

"Зважаючи на домінуючі настрої жителів міста, колективи біологічного факультету та ботанічного саду УжНУ вирішили взяти шефство над оновленою площею, її озелененням, належним станом тощо. Оскільки поруч знаходиться сквер Святої Тетяни – покровительки студентів, то йдеться про формування сучасного архітектурно-ландшафтного дизайну центральної частини прадавнього міста над Ужем", - повідомили автори інформаційної фальшивки.

Інформацію підписано "Соціологічною лабораторією "Закарпатський інформаційний центр". Як повідомив у розмові з кореспондентом Закарпаття онлайн проректор УжНУ Федір Шандор, зазначена структура справді є підрозділом керованого ним "Карпатського центру полінгових досліджень". Однак жодного відношення до написання зазначеної інформації ні вона, ні він сам не мають. Як стверджує Ф.Шандор, він тільки віддав результати опитування студентів, які не є соціологічним дослідженням, а тим більше – в масштабах всього Ужгорода, а саму статтю писав хтось інший. Вперше він почув про її існування під час цієї розмови.

З його слів, він робив опитування студентів по стипендіях та інших внутрішньоуніверситетських питаннях, а заодно "ректор сказав внести питання про площу".

Жодного опитування ужгородців не було, заявив Ф.Шандор. У вівторок, 10 жовтня, він пообіцяв представити журналістам анкети опитування, з яких можна буде дізнатися, звідки з'явилася зазначена цифра "масової підтримки" студентами УжНУ нищення історичної пам'ятки, на яку керівництво області вирішило витратити 3 мільйони гривень.

Аналогічно нічого про те, що Ботсад УжНУ "взяв шефства над оновленою площею", не знав і директор цього підрозділу на громадських засадах, інший проректор УжНУ Дмитро Сойма. "Ні, не площі Народної, а парку позаду площі Народної. Якраз я тут стою. У нас тут є парк Святої Тетяни – ми будемо тут робити. А площа Народна – там вигрався конкурс. Тобто, був конкурс – виграла організація і ми до того не маємо ніякого відношення. Ми будемо працювати на проекті, який є поряд з площею Народною – парк Святої Тетяни", – повідомив Д.Сойма.

Тобто, черговий інформаційний продукт, випродукуваний в надрах ректорату УжНУ, виявився відвертою брехнею.

Судячи з того, що замовником додаткового питання по площі Народній у середовищі студентів УжНУ був особисто ректор Федір Ващук і що він загалом був "замовником" зазначеного опитування та отримав його результати, без його участі зазначена інформація з'явитися на світ не могла.

Закарпаття онлайн не вперше ловить нинішнього очільника УжНУ на відвертій брехні. Скажімо, 3 вересня інтернет-видання Закарпаття онлайн опублікувало інформацію,  в якій йшлося про маніпуляції фактами у виступі ректора УжНУ на урочистому зібранні з нагоди Дня Знань в УжНУ. У присутності колективу університету та гостей Ф.Ващук заявив, що очолюваний ним навчальний заклад за даними  міжнародної наукометричної бази даних Scopus піднявся на 5 місце серед вишів України, тоді як насправді жодних змін в цьому плані не відбулося і в рейтингу Scopus УжНУ, як і при попередньому керівництві, займає лише 10-те місце.

​Після появи цієї публікації на сайті УжНУ промову ректора було сфальсифіковано і було зроблено спробу звинуватити Закарпаття онлайн у брехні. Однак журналісти нашого видання оприлюднили прінт-скріни несфальсифікованого варіанту промови Ф.Ващука, які однозначно засвідчили брехливість цих звинувачень.

А днями у відповідь на інформаційний запит кореспондента Закарпаття онлайн з ректорату за підписом того ж Ф.Шандора надійшов лист, додатками до якого замість Статуту УжНУ та договорів УжНУ з вишом дружини Ф.Ващука виявилися чисті аркуші паперу. За цим фактом кореспондент Закарпаття онлайн звернувся до прокуратури Закарпатської області.

10 жовтня 2013р.

Теги: Народна, Шандор, Ващук

Коментарі

Андрій 2013-10-11 / 01:24:33
Ващук то окрема тема. Як згадаю як він ужну штурмував... той піде на будь-яку змову з владою

Генек 2013-10-10 / 22:41:42
самсонов перший, тепер Шандор і Сойма влаштовують кидалово під тиском... Грустно, товарищи...

Шандору 2013-10-10 / 12:46:18
Федя, ну якого ... ти підмахуєш ващуку. Невже ти не зрозумів, що деканом ти у нього ніколи не будеш? Я розумію, що ти теж авантюрист, але він по аферистичності на 100 кроків завжди попереду всіх. Твоя роль - обслуговувати його забаганки і підставляти свій фейс під плювки. Твій повідок завжди буде дуже короткий - будеш стояти біля його ноги. Організовувати різні екшини у тебе краще виходить і ганьби такої не будеш мати. Іди ліпше туди і не втрачай залишки поваги.

площа Народна 2013-10-10 / 11:49:47
Генек, Федя просто визирав із ширінки Кіршенбаума... :)

Генек 2013-10-10 / 11:46:42
Ващук, я там був і шось тебе не бачив.

Ващук 2013-10-10 / 11:30:31
Генек я бачу давно ти не вигрібав ногами від міністертва освіти, особисто від Табачника , й керівництва області,
приходь на площу народну, подивимся чи будеш таким відважним, й всіх це стосується хто коментує в мій бік

аффтары, Ващук и УжНУ, давайте ещё. С утра настроение подняли 2013-10-10 / 11:13:16
Когда будет мульт, аля Сказочная Русь, с нашими главными героями про судьбу УжНУ?

Генек 2013-10-10 / 10:50:37
в сім’ї Ващуків ніхто нічого нікому бесплатно не дає)

УжНУ 2013-10-10 / 10:38:38
Федоре Хрихоровичу, попросіть власну дружину. Може вона дасть :-)

Ващук 2013-10-10 / 10:27:50
Скоро ти на власному досвіді переконаєшся про мою здатність до сексу! Якшо я тебе спіймаю ! Прошу Закарпаття онлайн видати мені ай пі адрес цього негідника під ніком УжНУ ! мої спеціалісти його знайдуть!

УжНУ 2013-10-10 / 10:13:22
По-перше, я вже давно не студент, а по-друге, про яке інтимне життя йдеться, Федоре Хрихоровичу? Вченими доведено, що постійні брехня і страх бути викритим суттєво скорочують здатність чоловіків до занять сексом. :-)

Ващук 2013-10-10 / 09:45:21
Слухай ти (пiд нiком УжНУ) досить паплюжити моє ім'я ! Ти в мене ніколи сессію не здаш! Зрозумів ? !

Ващук 2013-10-10 / 09:40:36
Досить Закарпаттю Онлайн мене стiльки вспоминати, я постiйно гикаю , й менi вуха горять, це приносить дискомфорт на конференцiях та навiть в iнтимному життi.

УжНУ 2013-10-10 / 09:38:40


Не ректор, а якась суцільна ганьба для УжНУ. Якась суміш афериста з брехуном.


Василь Роман 2013-10-10 / 09:30:42
Міг би Ледида Ледиді теж написати )

Ледида 2013-10-10 / 09:26:08
Петька ! Не Шали !!! 200 тисяч ужгородцiв ( в районi п'яного базару явка по цьому питанню становила 99%) виразив свою думку !
Окреме спасибi нашому почесному ужгородцю за iнформацiйну пiдтримку .

ДЕЯ 2013-10-10 / 09:23:40
135% опитаних Ужгородців), певно Ващук некромант, навіть покійників у могилах опитав...

Петр Симоненко 2013-10-10 / 09:13:49
Предлагаю внести вопрос о площади народной на украинский референдум, вместе с вопроссом об ассоциации с ЕС.
Пускай народ украины сам решает что должно быть с площадью народной,

Василь Роман 2013-10-10 / 09:11:18
200 тисяч опитаних ужгородців - це ніби поголовно , і за одну ніч . Дійсно , громадську думку такими заявами Ви формуєте дуже ефективно , навіть того не підозрюючи.

Генек 2013-10-10 / 09:06:06
Вибірка більша за кількість населення)) Це як явка на виборах 2004-го в Донецькій області 105%)

НОВИНИ: Соціо

14:15
Приватний поїзд "Прага — Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
» Всі новини