Ужгородські аптеки продали за ціною, нижчою від вартості квартир

У відповідь на публікації інтернет-видання Закарпаття онлайн і формального інтересу, проявленого, у відповідь, прокуратурою Ужгорода, Департамент міського господарства Ужгородської міської ради таки змушений був опублікувати результати «аукціонів» з продажу міського майна. Результати шокуючі: на «реалізації» лише 3-ьох аптек місто втратило понад 3,5 мільйони гривень. А всього продано 8 об’єктів.

Ужгородські аптеки продали за ціною, нижчою від вартості квартир

Ось цифри, що їх, всупереч закону, чиновники не хотіли оприлюднювати у минулому числі комунальної газети «Ужгород»:

 

 

 

Аптеку на вул. Другетів, 71 (площею 133,9 кв. м.) продано  за 231 396 грн. (неповні 29 000 дол.., тобто 213 дол. за 1 кв. м.) , що на 850 000 грн менше за реальну ринкову вартість цього об’єкту (1000 дол. за 1 кв. м.). А йдеться про чудове приміщення з високими стелями в красивому і добротному 2-поверховому будинку «мадярської» забудови, розташованому на одній із найбільш пожвавлених транспортних магістралей в 5-хвилинах ходи від пл. Корятовича. В аптеці, до того ж, є ексклюзивно виготовлені меблі 30-х років минулого століття, які мають окрему вартість).

Аптеку на вул. 8-го Березня, 30 (площею 259 кв. м.) продали аж за 455 466 грн (213 дол. за 1 кв. м.) , що на 1 500 000 грн. нижче її ринкової вартості (1000 дол. за 1 кв. м.).

 

 

 

 

Аптеку на проспекті Свободи,18  (площею 120,8 кв. м.) продали (увага!) за 272 372 грн. (менше 34 000 дол.., тобто 278 дол. за 1 кв. м.), що на 1 300 000 дешевше навіть від тієї ціни, за яку її, як стверджує правозахисник Ярослав Козич, який відстежував цю тему, готові були купити інші реальні покупці. В цьому районі, каже Я.Козич, менше ніж за 2000 доларів комерційні об’єкти ніхто не продає. До того ж, знову ж таки, йдеться про чудове приміщення в добротній і красивій історичній споруді.

Решта приміщень було продано за ще смішнішими цінами. При тому, що за деякими з них закріплено непогані земельні ділянки.

Тобто, дерибан майна в Ужгороді вже втратив будь-які межі пристойності: прокуратура, міліція, СБУ  проблем не бачать, а чиновники, відповідно, уже нічого не бояться. А тому поруч з оголошенням про результати проведеного «аукціону» на тій же сторінці газети «Ужгород» маємо можливість побачити приватне оголошення про те, що 3- або 2- кімнатна квартира в Ужгороді оцінюється в 45 000 у.о. (360 000 грн.). При тому, що площа стандартної 3-кімнатної квартири рідко сягає 60 квадратних метрів…

І далі: «премійований» квартирою від міської влади директор Департамента міського господарства Олексій Касперов, під керівництвом якого здійснювався цей та інші скандальні продажі, відверто робить дурнів з ужгородців в своєму «виправдальному» інтерв’ю на 5-ій сторінці газети «Ужгород» під заголовком «На аукціон із продажу майна Ужгорода? Будь ласка». Наприкінці якого з показною впевненістю зазначає, що «програма (приватизації - ред.), яку ухвалили на травневій сесії, виконана». При цьому всьому не може показати число газети «Ужгород», в якому, як того вимагає Закон України «Про приватизацію», було опубліковано оголошення про проведення аукціонів, мовчить про не забезпечену владою вільну можливість участі в процесі приватизації усіх, хто бажає придбати комунальне майно, а також про те, що «виконану» програму приватизації на 2013 рік не було опубліковано, як того вимагає закон, у зв’язку з чим вона просто не набула чинності...

Довідка

Ст. 15 Закону України Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)":

…інформація публікується не пізніш як за 20 календарних днів до дати проведення аукціону, конкурсу в офіційних друкованих виданнях державних органів приватизації, місцевих друкованих виданнях та інших виданнях, визначених органами приватизації.

Ст. 20 Закону України "Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)"

Припинення та визнання недійсними угод, укладених на аукціоні, конкурсі
1. Аукціон, конкурс може бути припинено і об'єкт знімається з торгів, конкурсного відбору на вимогу будь-кого з його учасників або органу приватизації у випадках, коли:
- не виконано вимог щодо змісту інформації, передбаченої статтею 15 цього Закону, та терміну її опублікування;
- об'єкт включено до відповідного переліку об'єктів, що підлягають приватизації, з порушенням чинного законодавства;
- істотно порушувались інші правила оголошення та проведення аукціону, конкурсу, передбачені цим Законом.
2. Зазначені порушення можуть бути підставою для визнання судом недійсними угод, укладених на аукціоні, конкурсі. Заява про визнання угод недійсними подається будь-ким з учасників аукціону, конкурсу або органом приватизації у місячний строк з дати проведення аукціону, завершення конкурсу.

06 липня 2013р.

Теги: аптеки, приватизація, Касперов

Коментарі

Слов’янин 2013-07-11 / 00:18:29
Людині легко заплутатися, отримуючи інформацію про просто нечесних бізнесменів від аптекарського бізнесу. Менше плутанини буде, коли людина отримає інформацію про глобальну фармацевтичну мафію. І все стане на свої місця.

Безкарність породжує вседозволеність 2013-07-08 / 09:39:08
А чому мовчить прокуратура? Чому не ініціює незалежний аудит проданого майна і, якщо це правда, подасть до суду, поверне майно громаді? Невже Харків це цитадель урок в законі? Це ж там відрізали голову судді. Ящо це не так , то нехай прокуратура докажить , що не дарма хліб ЇСТЬ?! ))))

ого! 2013-07-08 / 09:13:58
Бюджетний кодекс України(Витяг)
Стаття 71. Бюджет розвитку місцевих бюджетів
1. Надходження бюджету розвитку місцевих бюджетів включають:...
5) кошти від відчуження майна, що належить Автономній Республіці Крим, та майна, що перебуває в комунальній власності, кошти від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення або прав на них;...
2. До витрат бюджету розвитку місцевих бюджетів належать:...
3. Капітальні видатки бюджету розвитку спрямовуються на: соціально-економічний розвиток регіонів; виконання інвестиційних програм (проектів); будівництво, капітальний ремонт та реконструкцію об'єктів соціально-культурної сфери і житлово-комунального господарства; будівництво газопроводів і газифікацію населених пунктів; будівництво і придбання житла окремим категоріям громадян відповідно до законодавства; збереження та розвиток історико-культурних місць України та заповідників; будівництво та розвиток мережі метрополітенів; придбання вагонів для комунального електротранспорту; розвиток дорожнього господарства; придбання шкільних автобусів та автомобілів швидкої медичної допомоги; комп'ютеризацію та інформатизацію загальноосвітніх навчальних закладів; інші заходи, пов'язані з розширеним відтворенням.
4. Бюджет розвитку місцевих бюджетів є складовою частиною спеціального фонду місцевих бюджетів.
5. Кошти бюджету розвитку щодо здійснення заходів на будівництво, реконструкцію і реставрацію об’єктів виробничої, комунікаційної та соціальної інфраструктури розподіляються за об'єктами за рішенням Верховної Ради Автономної Республіки Крим, відповідної місцевої ради при затвердженні місцевих бюджетів та при внесенні змін до них.
З вищевказаного випливає,що продаж комунального майна м.Ужгород за «смішними» цінами призведе до зменшення фінансування витрат з місцевого бюджету,передбачених законодавством.Чи не є це умисним злочином проти територіальної громади м.Ужгород,скоєним посадовцями в корупційних інтересах ?

Погореловор 2013-07-08 / 00:17:28
Украсть у города милион долларов за день оказывется легко. А потом бл***ь с невинными глазами пи*деть на сессии, что на поточные нужды города денег, как всегда, нет. С*ка лагерная ты погорелый!!!

туда же 2013-07-07 / 22:46:38
і ще закономірність-чим більше громадськість, виборці критикують ужгородську владу за її "діла", тим більше ужгородська влада "деребанить" і демонструє, що їй глибоко начхати на всіх ужгородців!

аналітик 2013-07-07 / 19:29:32
Зверніть увагу на закономірність-чим більше прокуратура перевіряє неподобства з дерибаном майна ужгородської міської ради-тим більший апетит до крадіжок цього майна у шайки на чолі з Погорєловим, Касперовим і Волошином. Що б це значило???

йотьо 2013-07-07 / 18:23:52
Бюджет міста пустий,нема грошей ,а тут така щедрість продати за безцінь.У братків Волошина теж грошей нема,тож вони перепродадуть "куплені через аукціон" обєкти по цінам,які є на ринку нерухомості міста і відібють все потрачене з верхом.Треба в Генеральну прокуратуру писати,бо на місці як співає Сердючка:"все будет хорошо!"

Юрист 2013-07-07 / 16:10:14
Кримінальний кодекс України
Стаття 233. Незаконна приватизація державного, комунального майна
1. Приватизація державного, комунального майна шляхом заниження його вартості через визначення її у спосіб, не передбачений законом, або використання підроблених приватизаційних документів, а також сама приватизація майна, яке не підлягає приватизації згідно з законом, або приватизація неправомочною особою -
караються штрафом від п'яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
2. Діяння, передбачене частиною першою цієї статті, якщо воно призвело до незаконної приватизації майна державної чи комунальної власності в великих розмірах або вчинене групою осіб за попередньою змовою, -
карається штрафом від двадцяти п'яти тисяч до тридцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією майна або без такої.
Примітка. Великим розміром, передбаченим у цій статті, визнається незаконна приватизація майна на суму, що у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

В даному випадку маємо суму в 205 тисяч разів перевищуючу неоподатковуваний мінімум доходів громадян.
А є ще статті про зловживання, службове підроблення, перевищення повноважень, отримання неправомірних вигод

Тварям 2013-07-07 / 14:34:09
Аптека матери и ребенка пошла Жорику ( читай Волошину). Объект на Мукачевской- Карташева ( опять читай Волошин). Земля на Електрозаводской по 89 грн за квадрат под бассейн Унгварского. Где депутаты Батькивщины? Гнаткив Задей Буланов только выкрикивать умеют. А на стучать в генпрокуратуру, чтоб делегация с проверкой приехала не могут

Тварям 2013-07-07 / 14:29:54
Расплата будет быстрой.

йовжіко 2013-07-07 / 14:13:14
Уоли ці падлюки Ригго Анальні братки Андрііви Бодік і Андрюша Пагарелий із Ващуками і Адамчуками нажруться досхочу??? В ГРОБУ КІШЕНЬ НЕМА І ЗА ВАМИ НА КАЛЬВАРІЙ ВСЬО шо ви вкрали в громади Унгвара не ПОНЕСУТЬ

ужгородець 2013-07-07 / 09:28:01
Станом на вчора із оголошень продажу комерційної нерухомості в Ужгороді:Объявление от: Компании
Вид помещения: Продажа магазинов / салонов
.Отличное помещение в центре города,недалеко от дома быта,пл.Ш.Петефи.Есть большая витрина,санузел.Площадь: 35 м2.Цена 75 000 $.
Продается помещение в прекрасном месте-площадь Шандора Петефи.
Объявление от: Компании
Вид помещения: Продажа магазинов / салонов
Великолепное помещение в историческом центре города.Отличный ремонт,большие витрины.Площадь: 157 м2.Цена 250 000 $.
Объявление от: Компании
Вид помещения: Продажа магазинов / салонов
Продается магазин в отличном месте-пешеходная и проезжая часть Проспекта.Торговый зал,подсобные помещения.Площадь: 55 м2
Цена 125 000 $.
Як проводилась оцінка проданих обєктів!Такі ціни,за які продано, можливі у Міжгірї,на околиці Воловця,Рахова!

Суддя Дредд 2013-07-07 / 00:55:27
Суди по Короні в Львові переносилися вже пару разів. Судді не хочуть навіть за за бабло брати на себе явний кримінал у ситуації, коли режим шукає чергових жертв на "посівальників" для того, аби показати ЄС боротьбу з корупцією. Зароблене на аптеках бабло розійдеться на ментів, прокурорів і суддів не по Короні, а іменно по кожній з цих справ. І не з гарантією результату, а аби не сісти. Штефанюк вже ходить під новим прокурором і під криміналом. Треба вміти вчасно зупинятися. Має доста, аби не підставлятися під проблеми.

ого! 2013-07-07 / 00:45:45
Мужики!все okey якщо не буде good by!по Короні суди не закінчились.Все ,що вторгували "зверху" за обєкти буде "інвестицією" мерії в судах за "правильне" рішення по приватизації історичної памятки архітектури Корони.

унгварський 2013-07-07 / 00:17:06
Вшиткі читайте!"Закон України "Про місцеве самоврядування"(витяг)Ст.75.
1. Органи та посадові особи місцевого самоврядування є підзвітними, підконтрольними і відповідальними перед територіальними громадами.
2. Територіальна громада у будь-який час може достроково припинити повноваження органів та посадових осіб місцевого самоврядування, якщо вони порушують Конституцію або закони України, обмежують права і свободи громадян, не забезпечують здійснення наданих їм законом повноважень.
3. Порядок і випадки дострокового припинення повноважень органів та посадових осіб місцевого самоврядування територіальними громадами визначаються цим та іншими законами."Кидь треба буде, будеме зубарити сесь Закон ги Біблію оби увергнути гет сих варошських челядников з ужгородської мерії!

ужгородець 2013-07-06 / 23:57:13
*ля

Зьома 2013-07-06 / 23:54:09
Почему все никак не примут этого киевского фуфела! Сколько ему можно безнаказанно грабить Ужгород???

Ужгородець 2013-07-06 / 23:53:55
Із оголошень на сайтах продажу нерухомості в Ужгороді станом на 06.07.2013р."Объявление от: Компании
Вид помещения: Продажа магазинов / салонов;Продается действующий магазин по Проспекту Свободы.Состоит из торгового зала и подсобных помещений.Цена 165 000 $.
Площадь: 83 м2".Касперов!Чи проводилася незалежна експертна оцінка обєктів продажу відповілно до національних стандартів про оцінку?Чи рецензувалися Звіти про оцінку?А можливо решта справедливої вартості обєктів буде "подякою" за право участі в аукціоні?

Сова 2013-07-06 / 23:48:11
Молодці хлопці, добре торгують! Думаю, на срок уже наторгували!

покупатель 2013-07-06 / 23:37:09
В случаї повторної продажі сразу даю за аптеку на проспекті на штуку баків дороже

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини