Ректор УжНУ назвав затримання на хабарі проректора Офіцинського підступами недобросовісних підприємців

На офіційному сайті Ужгородського національного університету опубліковано матеріал, яким керівництво вишу зробило, на думку редакції Закарпаття онлайн, досить неоковирну спробу виправдатися в цій резонансній справі про хабарництво.

Ректор УжНУ назвав затримання на хабарі проректора Офіцинського підступами недобросовісних підприємців

Нагадаємо, що йдеться про затримання співробітниками УБОЗ УМВС України в Закарпатській області у адмінбудинку історичного факультету проректора УжНУ Романа Офіцинського на хабарі розміром в 43 тисячі гривень.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, незадовго після цього рішенням Ужгородського міськрайонного суду проректора з науково-педагогічної роботи та перспектив розвитку ДВНЗ «УжНУ» Романа Офіцинського було відпущено на свободу під заставу в 23 тисячі гривень.

Пропонуємо увазі читачів повний текст інформації з цього приводу, опублікованої на сайті УжНУ:

"Під час засідання ради ректорату УжНУ ректор університету, доктор технічних наук, професор Федір Ващук прокоментував ситуацію довкола поведінки недобросовісного орендаря університетських приміщень, що намагався дискредитувати проректора вишу Романа Офіцинського. Ректор наголосив, що озвучена інформація – офіційна позиція ректорату.

Проф. Федір Ващук, зокрема, сказав: «Наразі 56 осіб орендують приміщення в університеті. Більшість відповідних угод укладені ще з 2009 року. Значна кількість підприємців сумлінно виконують умови договору, до інших питання виникали ще до приходу нового керівництва і актуальні досі. Орендарі, згідно з договорами, зобов’язані утримувати у належному стані приміщення, які вони орендують, наявне майно, прилеглу територію, вчасно вносити орендну плату, не порушувати правила торгівлі і т.і. Ми постійно звертали на це увагу і будемо звертати. Значна частина орендної плати перераховується у державний бюджет, натомість університет отримує від оренди мізерну суму.

Приміщення, про яке йдеться у цій ситуації, розташоване в історичній пішохідній частині міста, біля філармонії. За 50 з лишком квадратних метрів високоприбуткового бізнесу університет отримує орендну плату близько 350 грн за місяць. При тому, кафе навпроти сплачує за оренду 1,5 тис. доларів. Підприємець на базі університету отримує значні прибутки, сплачуючи мізерну суму (договір укладено з 2009 по 2015 рік з максимальними пільгами), та ще й не доглядає за територію, приміщення, фасад. Через це і стався прикрий інцидент. Ми спрямували орендарю кілька листів, усні і письмові нагадування, оскільки наявна систематична заборгованість за орендну мізерну плату, порушення правил торгівлі, неналежне утримання приміщення. Підприємець спершу уникав відповідальності, згодом висловив бажання спільно з університетом відремонтувати фасад, паритетно сплативши певну частку вартості робіт. Але, погодившись на це, одразу подав заяву до міліції, про, нібито, вимагання коштів».

Ректор наголосив, що Роман Андрійович Офіцинський сумлінно справлявся з своїми обов’язками. У зв’язку з його вимогливістю, принциповим підходом до орендарів державних приміщень, чоловік вказаної вище орендарки вдався до «особистої помсти». Наразі міським судом відмовлено правоохоронним органами у відстороненні Романа Офіцинського від посади. Поки справа не закінчиться, згідно з презумпцією невинності, науковець працює і далі проректором. Відтепер він більше займатиметься навчально-методичною роботою, щоб уникнути зловживань з боку недобросовісних підприємців. «Як би кому не хотілося кинути тінь на Ужгородський національний університет, Роман Офіцинський є патріотом університету, іноді дуже жорстко працював, але особистої вигоди у цьому не було. А університет зобов’язаний і буде надалі контролювати виконання орендарями своїх обов’язків», - сказав проф. Ф. Ващук.

17 червня слідством було відкликано з апеляційного суду подання про відсторонення  Р.Офіцинського від посади. Це рішення є остаточним. Саме тому досі в УжНУ утримувались від коментарів з цього приводу."

20 червня 2013р.

Теги: Офіцинський, хабар

Коментарі

Ласло 2014-01-07 / 22:57:20
Це означає лише одне - ректор в долі!

ПОЭТТ 2013-06-29 / 15:10:28


Я - Вова Феннич -
Ни мав им нигда нич.
Та прийшов им в УжНУ.
Ош хоть мало туй ужну.
Лем хыба бым удурів,
Вбы м в УжНУ брав хабарі.
Просто в УжНУ такі порядкы,
Што ни прожити без взяткы.
Леголаб, як тото Фенич,
Обы ни мав нич !?!.. -
И беру, и деру
Онь докuть ни вмру !

месный 2013-06-28 / 18:27:27
Патриотов таких как Офицынский гнать в шею, оббирает последнее у наших студентов . Бог ему свидетель и судья

ЛВДЗ 2013-06-28 / 18:22:15
Офiцинський, як i решта елiти, живуть iз подачок. Ну невдало номер пiшов.... Але брав й буде брати кожен хто не роботу закордон

ТЛДУ 2013-06-28 / 18:12:12
Интересно сколько дали Ващуку за лапшу?

П Р О Ф Ф Ф Е С О Р 2013-06-27 / 16:16:57
Мав бысь знати, дурный РУСИНЕ,
ош:
Офіцинськый - Є В Р Е Й,
а:
Офіцерськый - Ж И Д !

Дале:
Ваш ЧУК - Є В Р Е Й,
а:
Наш ЧУК - Ж И Д

Р У С И Н 2013-06-26 / 22:10:01
Сусідка з циганського табору ми казала,
ош Ващук - циганин,
а Офіцерський - Ж И Д...
Ба ци правда сисе !????...
Цигане з жидами ся навхтема розуміли.
Так и Ващук из Офіцерським.
Два постоли - пара !

політОЛУХ 2013-06-26 / 22:04:46
Прочитав БУКВАР і ЧИТАНКУ.
Дуже люблю гроші.
Хочу бути ПРОФЕСОРОМ - УжНУ !
Уж-НУ ніяк без цього не можу !
Х О Ч У ! Онь ня пуцка свербить !

Р У С И Н 2013-06-26 / 22:01:31
В А Ш - Ч У К...
М і й - Ч У К ???
Н а ш і в а ш - Ч У К.
Бо така - система...
А як правильно ?? Офіцинський, чи Офіцерський !???
Обидва - Х А Б А Р Н И Ц Ь К І.

земляк 2013-06-24 / 21:37:56
Ну й слава Богу, що все "вияснилось"!
А то вже подумав, що в УжНУ дійсно розсадник хабарників...

Правда неясно: навіщо Ректор обвинувачує "нечесних підприємців"? Невже не знає керманич закарпатської науки, що саме ця категорія українців: трударі-заробітчани, місцеві гендлярі та інший черяник... щедро "фінансують" місцевий "храм науки", змагаючись один з одним - чиє дитя школованіше (читай: має більше папірців про відвідання високої школи)?!

Дивно й інше. Який ще ВУЗ, крім українського, "заробляє" на оренді здаючи "своє" кафе... в оренду? Який, кулінарний технікум, виходить, а не УжНу!

911 2013-06-23 / 22:46:20
КОЛИ ЛУПНУТЬ ВАЩУКА?

Небайдужий 2013-06-23 / 12:43:32
Так і треба трудягам мінтам. Шкода , що збирали гривні для взятки. А їх начальник їх кинув,а як інакше, якщо його Ващук наперед купив, подаривши крісло завідувачки кафедри його дружині. Трудіться хлопці і дальше на благо ващого шефа.

Суддя 2013-06-22 / 21:11:22
Дохторка Язикова-Лошак після задокументованого злочину знову при посаді. Все ОК...

викладач 2013-06-22 / 19:32:30
А коли всеж таки дадуть під зад аферистці- Балажці з мукачівського аграрного коледжу з її фальшивим дипломом а заодно і фальшивим науковим ступенем, який до речі вона захищала в УжНУ.Пізніше з університету успішно пропала ксерокопія цього диплома, що дало можливість Балажці стверджувати, що в неї цього диплому не було. Брехлива балажко, ти завірила цей диплом у мукачівського нотаріуса Герцуські-Торжаш В.Л.- 17 лютого 2009 року- і ти є кандидатом лише БРЕХЛИВО-АФЕРИСТИЧНИХ НАУК. А ви тут обговорюєте якийсь хабар.

випускник 2013-06-22 / 17:03:32
На замітку правоохоронцям.ЗУ «Про оренду державного та комунального майна»(Витяг)
Стаття 2. Оренда
1. Орендою є засноване на договорі строкове платне користування майном, необхідним орендареві для здійснення підприємницької та іншої діяльності.
2. Державну політику у сфері оренди здійснюють: Кабінет Міністрів України, а також Фонд державного майна України, йогорегіональні відділення та представництва - щодо державного майна; органи, уповноважені Верховною Радою Автономної Республіки Крим, - щодо майна, яке належить Автономній Республіці Крим; органи місцевого самоврядування - щодо майна, яке перебуває в комунальній
власності.
Стаття 19. Орендна плата
1. Орендар за користування об'єктом оренди вносить орендну плату незалежно від наслідків господарської діяльності.
{ Частина перша статті 19 в редакції Законів N 768/97-ВР від 23.12.97; N 685-XIV ( 685-14 ) від 20.05.99; із змінами, внесеними згідно із Законом N 3269-VI ( 3269-17 ) від 21.04.2011 }
2. Методика розрахунку орендної плати та пропорцїї її розподілу між відповідним бюджетом, орендодавцем і балансоутримувачем визначаються для об'єктів, що перебувають у державній власності, Кабінетом Міністрів України.
Стаття 32. Контроль за використанням майна, переданого
в оренду
Контроль за використанням майна, переданого в оренду, покладається на органи, які відповідно до цього Закону здійснюють державну політику у сфері оренди."Де цим Законом передбачена участь Офіцинського як проректора УжНУ по науці,а тим більше під час перебування у відпустці,як було сказано керівництвом?

Рошко 2013-06-22 / 14:25:37
ноно2013-06-22 / 12:34:51:
Слідкуємо за руками провокаторів:
"Регіональне відділення ФДМУ ... укладає договори оренди", Романа звинувачували у хабарі (посадовий злочин) за, нібито, продовження(укладення) договору оренди майна. А справу закриють, не переймайтеся. Просто дехто з її замовників, не дивлячись навіть на такі очевидні ляпи, все ще на щось сподівається (хто - зірочку на погони, хто - місце Романа, а хтось - ласий шматочок майна за безцінь). Але, як і казав Федір Григорович, вони ще будуть вибачатися перед Романом (якщо не втратили залишків гідності)

ноно 2013-06-22 / 12:34:51
Регіональне відділення ФДМУ по Закарпатській області укладає договори оренди нерухомого майна,яке перебуває на балансі УжНУ.Рошко не захищайте Офіцинського,він дістане по заслугам бо справу про хабарництво не закрили і всі "пояснення" його величності ректора,професора,доктора Ващука на захист Офіцинського лише підкреслюють те,що бояться щоб Офіцинський не "розколовся" і не вказав ще прізвища комерсантів від науки,з якими мусив ділитися,бо інакше за нього при такій халепі ніхто б не заступився.Читайте закони України і їх строго дотримуйтесь і все буде добре!

Рошко 2013-06-22 / 00:33:41
"Ужгородець2013-06-21 / 21:56:39":
"уладає регіональне відділення ФДМУ." - про який "хабар" за "нерозірвання" договору до Романа тоді йдеться?! Федір Григорович дав чітку відповідь вам, провокаторам-"ерзацюристам" (яку підтвердив суд). Може вже заспокоїтеся і вибачитеся перед Романом, УжНУ?

Ужгородець 2013-06-21 / 21:56:39
Нехай ректор,професор,доктор наук Ващук спочатку ніж давати таке тупе,безграмотне інтервю прочитає Закон України"Про оренду державного та комунального майна",який поширюється на обєкти УжНУ,так як майно УжНУ є днржавною власністю.Читаємо його висновок,що "За 50 з лишком квадратних метрів високоприбуткового бізнесу університет отримує орендну плату близько 350 грн за місяць. При тому, кафе навпроти сплачує за оренду 1,5 тис. доларів."По-перше договори оренди державного майна -обєктів нерухомості відновідно до вказаного Закону та нормативних документів уладає регіональне відділення ФДМУ.Плата за оренду : 70% - до державного бюджету і 30% -балансоутримувачу державного майна УжНУ регламентується законодавством,зокрема постановою КМУ.А приміщення кафе,про яке згадує вельмишановний керівник УжНУ і "настоятель" Офіцинського,належить до приватної власності,оренда якого регламентується нормами Цивільно Кодексу України.Краще читайте науковці закони.Де юристи УжНУ,щоб ошколували професора і він не вів пусті нікчемні балачки захищаючи хабарника?!

Шоні 2013-06-21 / 20:34:52
А чому з Феничем не наведуть порядок?

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 5
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 13
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини