Перинатальна фальсифікація

Справа про «лікаря-вбивцю», роздута свого часу деякими ЗМІ, чи, точніше, окремими журналістами, луснула, як мильна бульбашка. Підсумки фахової експертизи, зробленої у Львові на підставі постанови Ужгородського міськрайонного суду, знімають звинувачення в смерті немовляти з нинішнього головного лікаря УМПЦ Андрія Чабана. Натомість, стає очевидним, що лікуючий лікар породіллі Руслан Федько намагався сфабрикувати справу проти колеги, аби сховати сліди власного професійного злочину.

Перинатальна фальсифікація

Як уже повідомляло Закарпаття онлайн, 13 січня 2011 року року до прокуратури міста Ужгорода звернувся батько породіллі Христини Співак із заявою про те, що його донька  народжувала в міському перинатальному центрі і новонароджене дитя померло. Сім’я породіллі тоді звинуватила у смерті дівчинки лікарів.

Відтак, прокуратурою міста Ужгорода було порушено кримінальну справу за фактом смерті новонародженої. В інформаційному полі, сформованому окремими ЗМІ, звинувачення несподівано було висунуто головному лікарю пологового будинку Андрію Чабану. Йому інкримінувалося те, що замість проведення кесаревого розтину начебто за його вказівкою проводилися звичайні фізіологічні пологи, що, зрештою, призвело до смерті немовляти.

Як з’ясувалося пізніше, лікуючим лікарем Х.Сівак був попередник А.Чабана на посаді головлікаря Ужгородського пологового будинку Руслан Федько. На посаду керівника УМПЦ його було призначено тодішнім міським головою Сергієм Ратушняком. А звільнено уже нинішнім – Віктором Погорєловим, і, що суттєво, на вимогу колективу, котрий в спільному листі звинуватив Р.Федька в налагодженні в УМПЦ системного хабарництва.

Не дивно, отож, що громадську думку з приводу причин і винуватців тої трагедії в один голос і з подачі того ж Р.Федька активно формували саме ЗМІ, що входять до «медіа-імперії» С.Ратушняка. До викривлення ситуації долучилася також журналіст газети «Закарпатська правда», лікуючим лікарем якої свого часу був Р.Федько. Інші ЗМІ розповсюдили інформацію за інерцією.

Утім, нині, після ряду судових засідань та свідчень і експертиз фахівців, вже можна говорити про реальну картину того, що сталося. І передостанньою крапкою над «і» (останньою, вочевидь, мало б стати рішення суду) можна вважати підсумки львівської експертизи, що її днями було долучено до матеріалів справи.

Отож, як з’ясувало Закарпаття онлайн, на підставі постанови судді Ужгородського міськрайонного суду О.Монич від 21 вересня 2012-го року у приміщенні Львівського обласного бюро судово-медичної експертизи судово-медична експертна комісія під головуванням заступника начальника ЛОБСМЕ І.Станько провела комісійну судово-медичну експертизу за матеріалами кримінальної справи №1/12/639/12.

Підсумки комісії однозначні: смерть немовляти настала не під час і не в наслідок дій чи бездіяльності на першому етапі пологів, до якого опосередковано мав відношення головний лікар Ужгородського міського перинатального центру Андрій Чабан, а «внаслідок пологової черепно-мозкової травми у вигляді внутрішньомозкового крововиливу з проривом у шлуночки та стовбур головного мозку і набряку речовини головного мозку».  Як стверджує комісія, «тілесні ушкодження можуть вказувати на порушення методики накладання вакуум-екстрактора». Тобто, на думку експертів, смерть дитини настала внаслідок непрофесійних дій лікуючого лікаря Р.Федька, який на завершальному етапі пологів неправильно застосував вакуумний екстрактор.

Комісія засвідчила, що «абсолютних показань до операції кесарева розтину у першому періоді пологів не відмічено… Детальний аналіз кардіотокограм у першому періоді пологів… не свідчить про наявність некомпенсованого дистресу плода і про необхідність негайного проведення оперативного розродження шляхом кесарева розтину».

«… З 16 год. 45 хв. пологи велись консилярно – головним лікарем Чабан А.Т., ургентним лікарем Бобик Ю.Ю., лікуючим лікарем Федько Р.М. і рішення щодо продовження ведення пологів через природні родові шляхи на даному етапі було підписано всіма членами консиліуму. Оскільки у вказаний час була констатована активна пологова діяльність та задовільний стан плода, рішення консиліуму на цей момент можна вважати правильним, – стверджує комісія. Натомість «запис про необхідність завершення пологів шляхом операції кесарева розтину, яке було прийнято… лікуючим лікарем Федько Р.М. о 17 год.10 хв., … через 25 хвилин після констатації нормального стану плоду, необґрунтовано медичними даними».

На думку фахівців, «поява виражених варіабельних децелерацій, відмічених у історії пологів, свідчить про кисневе голодування плоду – дистрес, у другому періоді пологів гр-ки  Співак К.О», тобто в період, до якого жодного відношення А.Чабан не мав і коли пологами опікувався лікуючий лікар породіллі Р.Федько.

Висновки комісії сформульовано на 5-ти сторінках. Зроблено їх фахівцями вищої категорії на основі об’єктивних даних приладів та записів самих лікарів. І всі вони, без жодного винятку, свідчать про те, що жодної вини А.Чабана у смерті дитини немає. Натомість всі факти і висновки фахівців недвозначно вказують на провину в цьому Р.Федька.

До складу комісії увійшли професор, завідувач кафедрою акушерства та гінекології ЛНМУ, доктор медичних наук, спеціаліст з 37-річним стажем В.Пирогова, професор кафедри педіатрії і неонатології ФПДО ЛНМУ, доктор медичних наук Д.Добрянський, стаж роботи якого – 25 років, завідувач відділенням судово-медичної гістології О.Мицик (18 років стажу) та завідувач відділом експертизи потерпілих, звинувачуваних та інших осіб Львівського обласного бюро судово-медичної експертизи (стаж роботи – 37 років). Всі вони підтвердили висновки, зроблені раніше іншими визнаними фахівцями: завідувачем кафедри акушерства та гінекології УжНУ, доктором медичних наук, професором В.Маляром, доктором медичних наук, професором кафедри акушерства та гінекології УжНУ І.Хащею та визнаним спеціалістом в галузі кардіотокографії, доктором медичних наук, професором В.Кузіним.

На підставі цих висновків стало зрозумілим, в який спосіб А.Чабан опинився в ролі обвинуваченого у цій справі. Аби уникнути відповідальності за смерть дитини, лікуючий лікар Р.Федько спершу переконав у вині А.Чабана породіллю К.Співак та її родину, а далі цілеспрямовано вводив оману і слідство, яке розпочалося за заявою батька породіллі.

Також, як було озвучено в ході судового засідання, Р.Федько сфальсифікував записи в щоденнику. Підтвердили це і львівські експерти, які вказали, що «записи, що стосуються перебігу пологів, не відповідають чинним протоколам і наказам МОЗ України та неінформативні», містять «недоліки оформлення медичної документації» та «протиречиві записи щодо часу проведення вакуум-екстракції і народження дитини».

Тобто, у разі, якщо суд своїм рішенням підтвердить невинуватість А.Чабана, що, виходячи з логіки розвитку подій, є неминучим, кримінальна справа загрожуватиме вже самому Р.Федьку. Тим більше, якщо врахувати те, що після зазначеного трагічного випадку у практиці Р.Федька як лікуючого лікаря було зафіксовано ще два випадки смерті немовлят, що, власне, стало причиною його звільнення з роботи в Ужгородському міському перинатальному центрі.

Що найпарадоксальніше у всій цій історії, днями Р.Федька несподівано було призначено заступником голови міської клініко-експертної комісії (КЕК), з якої до того було виведено цілий ряд спеціалістів. І саме під його керуванням А.Чабанові під надуманим приводом негайно було оголошено догану. Другу за останній тиждень...

Чому так відбувається, стає зрозумілим в контексті чуток, що почали ширитися Ужгородом. Йдеться про те, що єдиним шансом для Р.Федька уникнути кримінальної відповідальності за вище описаною справою, є усунути А.Чабана і продовжити фальсифікації. В обмін на таку можливість Р.Федько пообіцяв своїм покровителям чималі дивіденди відповідно до вже відпрацьованої в часи мерства С.Ратушняка схеми. І навіть подав до суду позов на Ужгородську міськраду щодо поновлення на посаді головлікаря УМПЦ...

Утім, як з’ясувала редакція Закарпаття онлайн, колектив пологового будинку аж ніяк не радіє можливому варіанту повернення до керівництва Р.Федька. А тому на зміну спокою та стабільності, що панували в закладі останнім часом, можуть знову прийти чергові збурення...

18 лютого 2013р.

Теги: перинатальний, Чабан, Федько

Коментарі

дідо 2013-02-20 / 12:23:02
до Скаженого равлика 2013-02-20 / 11:30:27

Ось бачиш, нарешті хоч хтось із лікарів заговорив про проблему золотистого стафілококу у «роддомах» взагалі!
А тебе не здивувало, що про це мовчать 42 відомих «лікаря», ніби у рот води набрали?
Лише і було чути про чабанів, федьків, симуликів, «хто кого і за що»!
А про загрозу життю новонароджених малюків - «гробова тиша».
Здогадуєшся чому, чи підказати?

Ти наводиш статистику у США, Німеччині по золотистому стафілококу, а знаєш ти, як лікар, яка вона у Ужгородському перит. центрі?
Мої діти, я з дружиною бачимо цю статистику НАГЛЯДНО у чергах у дитячій поліклініці, лікарні у Мукачеві!
І це не поодинокі випадки в межах світової статистики, скоріше навпаки:
відсутність цієї зарази у новонародженого малюка за останні 5 років в Ужгороді - ЦЕ РІДКІСНИЙ ВИНЯТОК!

Якби хтось із майбутніх батьків знав про це наперед, чи пішли б народжувати в Ужгороді? - Ніколи і нізащо!!!
Зрозуміло, що і 42 «фахівця» приймали б виключно «бюджетні» роди у певної категорії населення області! Ось тому і мовчать, як «партизани»!

А з усім іншим, про що ти пишеш, я б погодився за умови, що ти відверто не знаєш, у яких будинках живуть «деякі» поважні «дохтори» на державній зарплаті. Прикладів вистачає, як і у правоохоронців, і суддів, і чиновників.

Звісно це не стосується рядових «пахарів», можливо, таких, як ти, але це вже біда всієї країни. Проте це вже інша тема.

Скажений равлик 2013-02-20 / 11:30:27
Діду! Пишу тут не для того, щоб виправдати лікарів пологового цнтру. Як на мене, там і справді часто перегинають палку с цінами. А для того, щоб трохи зменшити твою злість на лікарів.
Золотистим стафілококом, на який ти такий злий, ніхто нікого навмисне не заражує. Ця зараза майже не піддіється контролю. Наприклад, в США щорічно реєструється 100 тис випадків зараження. Це там, де грошей на медицину вистачає з лишком. Навіть іде мова, чи не забагато. Засобів боротьби з ним практично немає. Помирає 6 діточок на 1000 новонароджених в США, 4 - в Німеччині.
Якщо тобі цікаво - тут непогана стаття:
http://forum.7ya.lv/topic1114.html
Я ще раз кажу - я не виправдовую лікарів. Просто проблема глибше, як може здатися на перший погляд. І недофінінсування - не останній її аспект. Щоб ти знав, туалетний папір, мийні засоби для посуди, мило, пральний порошок для халатів і костюмів (як і пральну машинку), мішки для сміття і багато іншого лікарі купують за свої гроші. Меблі, комп'ютер і принтер, папір - все купується за свої гроші

дідо 2013-02-20 / 09:56:33

до Скаженого равлика 2013-02-19 / 23:06:58

Чоловіче добрий, так що ж ти морочиш голову, і не кажеш, що ти не з тих 42 «щасливців» з «роддому»!
Хто з них думає «дременути» у світ Божий на заробітчанські хліба, коли їх і тут не погано «годують»?
А про стан у медицини в Україні взагалі, і в Ужгороді зокрема, знаю не гірше твого, бо маю родичів-медиків, які взагалі «опинилися» на Краснодонців.

А чому злий, тому що за внука, якого заразили ці паскудники стафілококом, який до того ж дав серйозне ускладнення, я б порвав любого, як би знав про це 5 років тому!
Яке «буває»???
Хлопче, знав би я про це тоді - на одного лікаря-інваліда в Ужгороді було би більше точно!
І повір, що я би не судився роками, а ця скотина все останнє своє життя після цього «ходила» би виключно під себе!
Грошей на це я б не пошкодував, хоч це і протизаконно!

Просто мене тут не було, а діти дуже довго скривали це від мене.
Але, коли я довідався про цю біду, і серйозно зайнявся цією темою, то виявилося, що за останні мінімум 5 років в Ужгородському «роддомі» ПОГОЛОВНО заражують цією гидотною, та й ще за «віддячування», яке ніхто не повертає, та й ще носа воротять, що це не їх проблема, лікуй за свої гроші!

І головне, що це відбувається і зараз, і знову ж таки за «віддячування»! Нічого не помінялося! Так що мені тепер радіти і чужій біді???

Скажений равлик 2013-02-19 / 23:06:58
Дідо! Щось ти злий на людей. В твої роки добрішим бути треба.
Наговорив сім мішків гречаної вовни... Попробую відповісти.
По-перше. Нікого і нікуди я не "підганяю". Спеціальність не та. Хіба що святому Петру можу підігнати роботу. Він же і підчищає мої "гріхи".
По-друге. На рахунок лікарів-ентузіастів. Є в мене кілька таких сокурсників. Ідеалісти-"бессеребренники" були. Знаєш де зараз? В Словаччині і Мадярії. Життя і реалії сьогодення швидко привели їх до тями. Дітей ентузіазмом не нагодуєш. Довелось виїхати. А скільки ще збирається...
До речі. Мене теж періодично запрошують словацькі директори клінік на роботу. Там ситуація з лікарями на межі лиха. Всі нормальні кадри дременули в Західну Європу. Нема кому лікувати. Один директор клініки казав мені, що у нього в одному відділенні на 5-ти ставках працюють 2 людини. Це щодо твоєї сентенції "А, хто буде лікувати, повір, що є кому.". Бачиш, а в словаків немає кому. Так може щось міняти треба? Я вчився 18 років не для того, щоб якийсь "Шаріков" з нікнеймом "сезонщик" з мене глузував.
А на рахунок "умудряються заражувати новонароджених малюків" - ти реально вважаєш, що злий дядя-дохтор ходить по ночам і "заражає" малюків? Звичайно, буває усяке. Але і за кордоном теж трапляється. Просто там лікар застрахований і ці випадки заминаються по тихому за допомогою цього фонду. Так, відповідальність там вище. Але лікарі, приміром, моєї спеціальності заробляють у США 400-600 тисяч доларів на рік. І останнє. Коли мені мої чисельні знайомі розповідають про відмінності в роботі у нас і у них, знаєш, що їх найбільше вразило? Причому всі, в один голос це кажуть. А те, що вони ніколи не думали, що лікар для пацієнта там - цар і Бог. У нас (з їхніх слів) лікар ніколи не дозволить собі так поводитись з пацієнтом, як там. Як сказав мені один друг - лікар там - це перший сорт людей, а пацієнт - другий. Я б сам ніколи в це не повірив, якби не знав цю людину багато років, як виключно чесну, добру і порядну. Зрозуміло, що це не стосується тих, хто платить по повній готівкою в касу, як ти, дідугане.

Реаліст 2013-02-19 / 18:24:54
Брали, беруть і будуть брати до тих пір, доки ви будете ці "подяки" та хабарі давати. Якби всі разом перестали "підмащувати" не тільки лікарям, але й вчителям, викладачам в універі, ДАІшникам на дорогах, мєнтам та прокурорам, чиновникам в кабінетах і т.д. тоді б щось і змінилось би в цій країні. Але рабська натура та бажання "не конфліктувати" не дозволяють вам всім жити по совісті. От не платіть і спробуйте прожити без хабарів: і не брати і не давати. Слабо? Тоді не скигліть...

дідо 2013-02-19 / 18:07:11
до Скаженого равлика 2013-02-19 / 15:16:41

Ну, «плазуне», не хотів чіпляти цю тему, бо вона не зовсім стосується цього посту, але…
Дійсно, в мене лише квитанція, а у тебе, можливо, однокурсники - лікарі працюють в Угорщині.
Але з кого вони теоретично МОЖУТЬ «взяти»? З місцевого мадяра, у якого є медична страховка?
З мене, який домовився по і-нету і пішов у касу платити по повній? - Ніколи!!! Лише з лоха - українця, якого ти, «скажений молюск», йому підженеш по «дружбі», бо в «долі»!

Хто тебе гнав вчитися на мед. фак.? Ти не знав, які там зарплати? Який стан медицини?
Але, тим не менш, конкурс на цей факультет величезний щороку!
Не хочу казати про всіх, але значна частина студентів-медиків за гроші поступають, за гроші вчаться, і на 100 відсотків ЗА ГРОШІ РОЗПОДІЛЯЮТЬСЯ, щоб працювати в Ужгороді!
І жоден з них на «швидку», педіатрію чи у дільничні лікарі, яких дійсно не вистачає, НЕ ПОПАДАЄ!

І саме їм, «блатним», вдається попасти в «роддом», інші «прибуткові» місця!

42 «лікаря» «роддому» - це щось на кшталт ДАІ-шника чи ОВІР-івця у міліції. Це «еліта» «хабарної» медицини!

До «цієї» медицини не належить більшість інших медиків, але їх голосів тут ніхто не почує, бо їм нема що втрачати, як і отримати.

Мені вже не треба, заробив, але, якби всі пенсіонери мали такі пенсії, як ця когорта «злиднів» з «віддячувань», повір «безхребетний» - вони би кормили не тільки дітей, але й правнуків до самої смерті.
Але ці «лікарі», навіть за «лівак», умудряються заражувати новонароджених малюків і не нести ЖОДНОЇ відповідальності!
Що ж ти, «казкарю», про це «ані пари з вуст»!

А, хто буде лікувати, повір, що є кому.
Як варіант, поміняєшся, «розумнику», з дільничним лікарем, який підчищає твої «гріхи», і от тоді тобі дійсно «небо в копійку» видасться!

Лікар 2013-02-19 / 16:48:30
Спершу треба достойно оплачувати роботу лікаря. Та й не було б таких бійок навколо корита з грішми!Бо всі би мали рівні можливості.І до роботи ставилися б відповідальніше!А поки буде така мізерна зарплата не буде спокою ні в роддомі і ніде взагалі!
а хто працює з бетоном за 1000 доларів дати б йому 200 і заставити прожити з сімєю.
Кожен буде брати гроші бо змушений.
Бо наша держава поки,що забирає від нас більше ніж дає!

сезонщику 2013-02-19 / 16:32:21
хто ж тебе, бідако, лікувати буде, як всі дохтори підуть бетон місити??? погорєлов? чи, може, обіжений дідо?

сезонщик 2013-02-19 / 15:54:27
якщо в лікарів мала зарплати, то прошу до мене в бригаду, бетон тягати, там платять по 1000 доларів, !!

Скажений равлик 2013-02-19 / 15:16:41
Не треба розсказувати мені того, в чому не тямиш. Квитанцією він розмахує. Всі мають таку квитанцію, хто лікувався чи народжував в Угорщині, і що? Беруть там подяку, не переживай. Я це вже тобі це писав. Я в курсі, бо ці люди, які там зараз працюють, і мені кажуть про ситуацію там, вчилися зі мною на одному курсі і брехати їм нічого. Не віриш - твоя справа. Але це є. А тобі бажаю самому жити на зарплату лікаря до кінця своїх днів. Це 1800 гривень. Це разом з доплатою за стаж, категорію і шкідливі умови праці. Думаю, що в дільничих зарплата набагато менша.

доктор 2013-02-19 / 01:03:41
Однозначно, що деяким журналістам треба стати поряднішими, іншим - завжди думати, що саме вони тиражують, а всім разом пам'ятати, що можуть своєю безвідповідальністю просто калічити комусь долю. Бо слово, часом, вбиває не слабше, ніж Федько вакуум-екстрактором.

До редакції 2013-02-18 / 19:23:20
Хто вигадав, що Фетько повернуть головним лікарем? Часом не Чабан?

дідо 2013-02-18 / 19:20:55
Виправлення. «…100 відсотковий привід…»

дідо 2013-02-18 / 19:18:28
Повністю підтримую «Христю 2013-02-18 / 14:16:24», але хотів би на її прикладі закликати і інших, не боятися і викладати у і-неті всі приклади «порядків» у Ужгородському «роддомі».
Може хоч у такий спосіб вдасться колись зламати порочну систему «дзвінків» та «віддячування» за народження нового життя у ДЕРЖАВНІЙ установі з 42 «лікарями»!

Для «розумника» «плазуна» з минулого посту на цю тему на ЗО ще раз відповім:

- Чоловіче добрий, у тебе багато «друзів» - лікарів «казкарів», а у мене квитанція про оплату перебування у лікарні в Угорщині моїх дітей. І все!
Хто там реально народжував - це чудово знають. Ніякого «віддячування» там і бути не може, бо це, по-перше, НЕ ПРИЙНЯТО, а, по-друге, це 00 відсотковий привід для позбавлення ЛІКАРСЬКОЇ ЛІЦЕНЗІЇ взагалі.

А втім, я впевнений, що рано чи пізно, кожний, хто не бачить різниці між «вимаганням» та «віддячуванням», своє місце (як мінімум!) за межами ДЕРЖАВНИХ закладів знайде, крім одного, теж «безкоштовного»!
Ось там і «віддячуйте» один одному цілими днями, в «тиші і покої», на визначений судом термін!

А і з стафілококом, пані «Михайлина 2013-02-18 / 12:15:39», треба «не щось робити», а лікувати цих діточок ЗА РАХУНОК «РОДДОМУ», у якому «нагородили» цією заразою! Це ж прямі наслідки АНТИСАНІТАРІЇ! І як лікарі у ХХІ столітті з цим можуть миритися???

Погорєлову від УМПЦ 2013-02-18 / 18:31:47
Довго Федько в нас не пропрацює - сяде за вимагання хабаря. Технологію він сам відпрацював на Симулику

суд 2013-02-18 / 15:05:30
Усім ярим захисникам Федька і тим, хто в нього бере гроші за кришування у мерії і облздраві, щиро, від усієї душі бажаю, аби їх,усіх їхніх родичів, дітей, близьких лікував саме такий профффесіонал і фахівець, як Федько. І ніхто інший!

акушерка 2013-02-18 / 14:57:39
шкода, що батьки дитинки, які судилися з Чабаном, звинувачуючи його в смерті немовляти, не бачили довольної рожі Федька, який фактично вбив їхню дитину, коли той витягнув її за допомогою вакууму. тоді б вони точно знали, хто вбивця. а про цей момент дотепер згадують всі, хто там був. а довольний він був, бачачи помираючу дитинку, бо вже розраховував і планував, як підставить Чабана. І прокуратуру на ранок приволік, і батькам лапшу на вуха вішав.

Док 2013-02-18 / 14:41:59


Ну нє - такого хабарника як Федько ще пошукати треба. Не відмовляються від грошей усі лікарі - бо це їх бізнес. Але Федько тут "впереди планеты всей". Бо він займається розбудовою системного хабарництва. І на цьому якраз погорів. А ще. справді, він рідкісна паскудь. Іменно таку мраз і підбирає Погорєлов на закаті своє кар"єри. І такі як Федько його першими і підставлять. То ж Федько був організатором "антикорупційних" скандалів в роддомі, а потім саме він підвів під тюрму свого попередника Симулика, щоб заняти його крісло. ***. І тепер хоче з Чабаном убабрати. Смерть цеї дитинки точно на совісті Федька. І це в роддомі знають всі. А ще смерті двох інших дітей, про які мало хто знає.


Христя 2013-02-18 / 14:16:24
Може Федько і хабарник, але вони там всі однакові. Всі без вийнятку. Коли я народжувала у цьому пологовому будинку, то поки я не сказала від кого я - до мене ніхто і не підходив, а потім було "ой а чому ж ви не кажете?". Хіба можна так??? Ніби жінки йдуть у пологовий в карти пограти. Всі ви там однакові. Не треба на нього бочку котити. Подивіться на себе. Не буду занурюватись в цю тему,бо і так нічого в цій країні не змінться.Киньте всіх на детектор брехні - і все стане ясно.

Михайлина 2013-02-18 / 12:15:39
Підтримую Галину!!! Чабан дуже порядна людина і хороший лікар. Єдине, що хочеться йому побажати, так це, щоб він розірвав той ланцюг хабарництва і поборів у пологовому. Ну і з стафілококом треба щось робити. Я народжувала 7 років тому і 2 роки ми боролися з цією заразою. Андрію тарасовичу, успіхів вам і терпіння.

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини