Перша ліга. "Десна" - "Закарпаття" 5:2. "От пєчалі до радості…"

Десна

Колєда, Станкевич, Черній, Заріцький, Чуланов, Щедраков (Колодін 59), Бабор (Тимошенко 79), Єрмоленко (Мурашко 69), Ярошенко (Антипов 82), Круковець (Алаєв 66), Кожем’яченко

Голи: Кожем'яченко 11,73, Пакош 28 (авт.), Круковець 50, Колодін 82

Попередження:
Круковець 29, Станкевич 74, Коледа 86

Закарпаття

Славік, Пакош, Крьока (Браїла 46), Чучман, Дано, Грошев, Данаєв, Ковальчук (Єсін 46), Домбрайє (Козоріз 46), Стаднік, Целих (Бундаш 46)

Голи:
Бундаш 83 (пен.), 86 (пен.)

Попередження: Целих 44, Пакош 81, Єсін 85

Перша ліга. "Десна" - "Закарпаття" 5:2. "От пєчалі до радості…"Засмутили вболівальники. По-перше, своєю дикістю. Маса жлобів на трибунах впродовж першого тайму постійно вигукували образливі фрази на адресу Едді Домбрайє і вимагали прибрати «нєгра с поля». А по-друге, короткою пам’яттю і необізнаністю у футбольних справах. Так, «Десна» впевнено обіграла команду, що з наступного сезону гратиме в вищій лізі. Але ж треба було лише вивчити склад ужгородців і зробити поправку на «стоячий» футбол у виконанні гостей. Тоді б скандування «Чернігів - у вищу лігу замість «Закарпаття» - не лунало б.

Ужгородці вийшли на матч резервним складом. І з перших хвилин чернігівці зачинили дублерів «Закарпаття» на їх половині поля. Хвилин 10 продовжувалась облога воріт юного Славіка, але бракувало точних ударів. А от гості могли вдало втекти в контратаку. Целих протягнув м’яча через половину поля, але пробив неточно. І тут же «Десна» відповіла голом. Круковець на лівому куті штрафного майданчика отримав пас від Круковця і потужно по діагоналі пробив в дальній кут воріт. Під саму стійку. Такі удари не беруться.

За 7 хвилин схожий момент (але у дзеркальному відображенні – з правого кута штрафного майданчика) мав Єрмоленко. Але півзахисник «Десни» пробив по центру і Славік намертво взяв м’яч. Більш ніж помітна перевага «Десни» була можливою завдяки абсолютній інертності захисників «Закарпаття».

Активно діяв Круковець, але трохи загравався і барився з передачами на партнерів. І все ж саме йому вдалось забити другий гол. На 28-й хвилині Кожем’яченко в центрі обікрав Пакоша, віддав праворуч, а звідти Бабор прострілив в центр. Там Круковцю ніхто не заважав і він несильно але точно відправив м’яч в сітку. Пакош намагався винести м’яч з лінії, але відбив круглого у ворота. До перерви довести справу до розгрому мали можливості Бабор (замість удару з вигідної позиції навіщось віддав пас у боротьбу) і Кожем’яченко (намагався перекинути кіпера гостей ударом метрів з 35). А гості спромоглися лише на атаку вже в компенсований час. Стадник бив метрів з 20, влучив у свого ж партнера, але м’яч на щастя не зрикошетив у ворота «Десни».

У перерві Петро Кушлик провів відразу 4 заміни. Замість молодих Крьоки і Ковальчука, та інертних Домбрайє і Целих вийшли гравці основи, в тому числі кращий бомбардир «Закарпаття» Мирослав Бундаш. Вже першим дотиком він міг забити гол, але на його сильний удар низом з 10 метрів зреагував Колєда. Здалось, що гості посиливши склад зможуть перехопити ініціативу, але насправді, сценарій першого тайму не змінився: тотальна перевага «деснянців» і «пішохідний» футбол ужгородців.

На 50-й хвилині вкотре провалився захист гостей. Троє чернігівців вийшли на захисника і воротаря «Закарпаття» і спокійно розіграли двохходівку: Кожем’яченко-Бабор-Круковець. Капітан «Десни» пробив з трьох метрів під поперечину і оформив дубль.

За 6 хвилин зі штрафного перевірив поперечину Єрмоленко (до воріт було метрів 35). А згодом Чуланов ударом здалеку ледь не влучив у дев’ятку. Єдиною відмінністю від першого тайму стали частіші контратаки гостей. Данаєв відповів Єрмоленку і також влучив у поперечину, моменти створювали Козоріз, Бундаш, Стаднік…

І ще один привіт захисту гостей. Цього разу Кожем’яченку, Бабору і Ярошенку навіть захисник не заважав - перед ними був лише Славік. Просто жах! Я такі виходи (втрьох на голкіпера) лише в дворовому футболі бачив у 10-річних хлопчиків.

П’ятий гол забив Колодін ударом зі штрафного. М’яч влучив у поперечину і опустився за лінію воріт. І лише після цього гості спромоглися протягом трьох хвилин реалізувати два пенальті. Спочатку Станкевич, а потім Колєда збивали Стадніка. Бундаш чітко розводив кіпера і м’яч по різних кутах. Але треба відзначити, що другого 11-метрового могло і не бути. На поле вибігла собака і всі гравці (крім Стадніка) зупинилися, очікуючи, що арбітр зупинить матч. Зупинив. Але вже після порушення правил. Та й Бундаш не повинен був на той момент знаходитися на полі. Форвард гостей між двома пенальті з метра буцнув м’ячем після свистка в лежачого Кожем’яченка. Ані червоної, ані навіть жовтої картки суддя чомусь не показав.

Отже, перемога і збереження прописки у першій лізі. Але особливої радості нема. Якби «Закарпаттю» були потрібні очки, то і гра, і результат, видались би зовсім іншими. «Мне, так каэтся…»

А ще привід сумувати додають досить обгрунтовані чутки щодо того, що ці голи Круковця і Колодіна були останніми, що їх бачили чернігівські вболівальники. Скоріш за все наступний чемпіонат ці футболісти будуть грати деінде. Фінанси, трясця їх…
Сергій Кіриченко, UA-Футбол
17 червня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини