Ще одна заява на звільнення у Закарпатській ОДА – Віктора Пащенка

Директор Центру підвищення кваліфікації державних службовців при Закарпатській ОДА чекає розпорядження про своє звільнення. Заява на звільнення Віктором Пащенком була написана ще минулої п’ятниці, але і донині відомий політолог чекає розпорядження про своє звільнення.

Ще одна заява на звільнення у Закарпатській ОДА – Віктора Пащенка

«Минулої п’ятниці мені запропонував написати заяву на звільнення заступник голови ОДА - керівник апарату. Формальні причини – нібито я, працюючи в державній структурі, також працюю ще й паралельно на якісь політичні структури. Хоча це неправда і вже кілька років я не писав навіть політичної аналітики для преси, як робив це раніше. Хіба не відмовлявся від коментарів чи інтерв’ю, якщо до мене звертались.  Оскільки я вже 7 років працюю на цій посаді, то на звільнення не дуже «рвався», але заяву відповідну у відділ кадрів заніс вже цього понеділка. Хоч перше емоційне враження було неприємне, за вихідні я осмислив ситуацію, прийняв рішення і навіть відчув внутрішнє полегшення – заяву написав, можна сказати, «з легким серцем», – розповів кореспонденту Закарпаття онлайн Віктор Пащенко.

Останнім часом у Закарпатті звільнено цілу низку чиновників високих рівнів, і це вже перетворюється на тенденцію, зауважує політолог. «Я так розумію, що причини у кожному разі політичні – нинішня влада бере курс на монополізацію, зосередження влади в одних руках і витіснення неугодних, причому, як у Києві, так і на місцях. Щодо Закарпаття, то найбільший скандал, який вже триває більше року, – це ситуація навколо УжНУ і кадрові пертурбації в університеті. За такою ж схемою –  «за згодою сторін» – свого часу був звільнений Євген Шишков, голова Закарпатської ОДТРК. Реорганізація пройшла в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю, в результаті якої був позбавлений посади Віктор Дрогальчук. Останні зміни торкнулись управління зовнішньоекономічних зв’язків і європейської інтеграції – звільнився Ернест Нусер. Заяву на звільнення написав начальник управління освіти і науки Михайло Мотильчак…  В принципі, я розумію «правила гри», тому не бачу змісту триматись за посаду,  апелювати до трудового законодавства і таке інше», – розповів Віктор Пащенко.

З понеділка, коли заява про звільнення лягла на стіл, колишній директор ЦППК чекає відповідного розпорядження голови ОДА про своє звільнення: «жодної інформації досі немає, про розпорядження щодо звільнення нікому нічого невідомо. І це є ще однією характеристикою нинішньої системи – при зовнішній браваді, внутрішня безпорадність».

Віктор Пащенко каже, що навіть якби сьогодні йому запропонували лишитись на посаді, він би на це не погодився: «знаходитись в нинішній системі державного управління і нинішній політичній атмосфері при владі мені не комфортно, а дуже скоро стане навіть соромно. Тому я повертаюся до активної політичної аналітики і публіцистики, а цією заявою хочу спонукати органи влади вже завершити формальні юридичні процедури».

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

21 вересня 2012р.

Теги: Пащенко, Закарпатсьтка ОДА, звільнення, заява

Коментарі

Іван Щербей 2012-09-21 / 15:13:24
ДО Слави.кому це поламали життя у 2005 році?конкретніше.чи не тим бува, що переписували протоколи результатів президентських виборів 2004-го?чи може тим, хто пресував бюджетників? у 2006-му всі отримали роботу. або на держслужбі, або у самоврядуванні.і коли це на Закарпатті керували помаранчеві.балога керував.так він міністр чинного уряду.

Слава 2012-09-21 / 13:47:52
Хлопці,а що ви думали?Не можливо бути при владі і під час керування помаранчевих,і тепер.Згадайте дорогенькі,що ви робили у 2005 році із тими держслужбовцями та іншими працівниками державної сфери,які не пітримали Балогу та Ющенка.Декотрим так поламали життя,що і на сьогоднішній день не можуть оговтатися.А вас чесно залишили працювати у владі після приходу регіоналів до влади,якби не трепали язиком про те,що не треба,працювали б і дальше.Просто на даний час ЄЦ веде таку гру,що вони мабуть і самі не знають чого хочуть,із-за цього і пішли такі звільнення.

Ужгородка 2012-09-21 / 11:10:18
А Коблик уже написал заявление на увольнение ??? Или ждет, когда его по статье ...

Конюх СанСанич 2012-09-21 / 10:54:42
Людей уволю, лишуся з самими лише кіньми

Віктор Іванович 2012-09-21 / 10:46:24
А ви сво... думали будете стучати мені, а Сансанич вас буде тримати.інтересно що буде далі, а далі піде Маковский Василь- ставленик Пітьовки і друг Балоги.

Іван Щербей 2012-09-21 / 10:30:31
Насправді, першими пішли начальники відділів, служб РДА (ба, навіть спеціалісти),які так чи інакше своїми позицією (інколи не політичною,а моральною)не влаштовували ПР. ця чистка вигідна і матеріально, бо за кожну вакансію "смотрящий" від претендентів на посаду "зрубив бабло". і всі ті спецперевірки і конкурси "туфта". підписуюсь не ніком, бо сам це пройшов і розумію пана Віктора.

Ужгородець 2012-09-21 / 09:23:19
Першим пішов \пішли\головний архітектор області Жіга Андрій.

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини