Ващука призначили ректором УжНУ без звільнення з ЗакДУ і на безоплатній основі

Закарпаття онлайн вдалося отримати текст наказу міністра міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника про призначення Федора Ващука виконуючим обов’язки ректора Ужгородського національного університету (УжНУ).

Ващука призначили ректором УжНУ без звільнення з ЗакДУ і на безоплатній основі

Як з’ясувалося, виконуючим обов’язки ректора Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» чинного ректора Закарпатського державного університету (ЗакДУ) Федора Ващука призначено без звільнення з займаної посади і на безоплатних умовах.

Тобто, фактично йдеться про злиття двох вишів, якого послідовно домагався Ф.Ващук, під його керівництвом. 

Опосередкованим підтвердженням тези про злиття слугує також заява самого Ф.Ващука, зроблена ним в день його представлення колективу УжНУ. В ній йдеться про те, що в УжНУ на навчання прямо посеред року прийматимуть студентів з інших вишів, прийнятих на комерційну форму навчання, при чому – з врахуванням оплати, здійсненої в попередньому вузі.

Призначення Ф.Вашука здійснено на підставі листа Закарпатської обласної державної адміністрації.

Як раніше вже повідомляло Закарпаття онлайн, нинішній ректор ЗакДУ та, водночас, в.о. ректора УжНУ Федір Ващук є членом Партії регіонів і членом фракції Партії регіонів в Ужгородській міськраді. Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида є головою Закарпатської обласної організації Партії регіонів. Членом Партії регіонів є і нинішній міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитр Табачник.

 

              МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ  УКРАЇНИ

                                                             НАКАЗ

м. Київ

06.09.2012                                                                                               301

Про виконання обов’язків  

ректора Ващуком Ф. Г.
 

Призначити доктора технічних наук, професора Ващука Федора Григорійовича виконуючим обов’язки ректора Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» на безоплатних умовах з 7 вересня 2012 року.

Підстава: заява Ващука Ф. Г., лист Закарпатської обласної державної адміністрації від 04.09.2012 № 06-7/1905.

Міністр     Д. В. Табачник

09 вересня 2012р.

Теги: Ващук, УжНУ, ЗакДУ

Коментарі

таня 2013-02-05 / 13:57:39
читаючи коментарі і складється враженя що Ващук це сама головна проблема нашого Ужгорода!Люди добрі гляньте на вкруги невже ви всі хочите сказати що у нас нама жодних проблем крім Ващка? Невже все так всім добре живеться всі такі святі один Ващук ПОГАНИЙ? Що ви всі вципилися до нього?

юра 2012-09-19 / 19:49:33

Коментарі ботів, що флудять коментарями під різними ніками, видаляються. Адмін

юра 2012-09-19 / 19:48:55

Коментарі ботів, що флудять коментарями під різними ніками, видаляються. Адмін

Слава 2012-09-17 / 22:43:50
Ніхто не помітив явних ознак корупції та протиправності в вищевказаному наказі Табачника. Яка правава основа в такого суміщення?
Дивує одне, де всі юристи з УЖНУ порозбігались, чи всі так переживають за вчені ступені, що навіть коли звільнять тільки на кухнях базікатимуть.
НАКАЗИ ТАБАЧНИК ПОСТІЙНО СКАСОВУЮТЬСЯ ТА ОСКАРЖУЮТЬСЯ. А З ЦЬОГО ТОЧНО СКАНДАЛ ПІСЛЯ ВИБОРІВ БУДЕ. ПРОТЕ ДИВІДЕНД УЖЕ ЗАРАЗ МОЖНА ЗАРОБИТИ НА ЙОГО ОСКАРЖЕННІ ТА ПРАВОВОМУ АНАЛІЗІ

Слов"янин 2012-09-14 / 02:26:20
Мені відверто начхати, хто керуватимиме університетом (в сучасних умовах це ні нащо не впливає), але п. Ващук - неадекватно амбіційний... Він мабуть не читав Григорія Климова...
Такі речі можуть погано закінчитись...

не студент 2012-09-13 / 19:27:50
Що у бурсі Ващука уже магістра дають? Скоро по закінченню усі професорами будуть.

магістри-економісти ЗакДУ 2012-09-12 / 22:23:53
ЛЮДИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! зрозумійте наш РЕКТОР найкращий........найкращий......найрозумніший....і який би ви бруд на нього не лили, ви вже нічого не зміните......пишучи всі ці огидні слова в його сторону...він взагалі є і буде нашим ректором івашим, тож радійте, що і на вашій землі зявилось світло....успіхів вам у навчанні.....і задумайтесь над вашими коментаріями вам сесію не здати)))))

Абітурієнстка 2013р. 2012-09-12 / 20:36:29
Ознайомившись із коментарями тих хто "за" і тих хто "проти", я підтримую тих, хто "за"!!
Хочу навчатись у вузі, в якому на високому рівні викладацький склад, матеріально-технічна база, де у молоді є можливість підтримувати зв'язки та обмінюватися знаннями із студентами українських та закорднонних вузів. Ф. Ващук - людина ініціативна, із сучасним поглядом на розвиток навчального процесу, керівництво об'єднаним вузом йому до снаги.

Студент УжНУ 2012-09-12 / 14:50:54
ЗакДу вже навіть реклама не допомагає, то ващук вже взявся за УжНУ. lolik ти взагалі наївна людина Ващук бізнесмен і думає тільки про власну наживу.Регіони НІ!!Ващук геть!!!!УжНУ-незалежність!!

Ліда 2012-09-12 / 13:39:40
На мою думку рейтинг Ващука може зрости , якщо він поверне в ректорат Сливку та Студеняка. Це люди, які були на своєму місці і їхне звільнення було незаконним.За цей крок на виборах ректора Ващук прибавить собі як мінімум 50% голосів членів Вченої Ради, як максімум всі 70%.

lolik 2012-09-11 / 23:20:59
"Ващука геть: Комунальні будуть оплачуватися..." Ви пишите що він буде просто викачувати гроші? Помиляєтесь. Він забезпечена людина. Він хороший лідер і любить свою справу. І
через кілька років ви не впізнаєте УжНУ - в хорошому плані. Ніколи не рахуйте чужі гроші - рахуйте свої. Дивіться на речі об"єктивно - він зробить там те, що давно вже мали
зробити попередники.

Руда пані 2012-09-11 / 22:42:03
Ну то й нехай. Що в тому поганого, що вони об*єднаються, якщо Ващук у себе зміг навести порядок нехай і иншим допоможе.

Шегрон 2012-09-11 / 22:17:22
Для того щоб когось критикувати, необхідно знати,працювати,спілкуватися з людиною. Невже ви вважаєте, що Ващук стільки років керував би ЗакДУ та підтримував хороші відносини з працівниками, як би був тим ким ви його називаєте.! Годі грати в гру поломаний телефон. Почули і розносите неклепи.

Шегрон 2012-09-11 / 22:04:51
Ознайомившись з коментарями, скидається на те, що незадоволені це маленька купка людей, непогано обізнаних які інтриги відбуваються за кулісами, скоріш за все вони працівники УжНУ котрі їз-за особистих недолюбок чи неповазі ЗакДУ чи Ващука обливають його брудом. Шановні думайте краще про студентів а не про власні амбіційні незадоволення.

юля 2012-09-11 / 17:41:12
Уля, я згідна з тобою повністю. Впевнена що Ващук там зробить порядок. В кінцевому результаті всім буде тільки краще. Особливо студентам. Ващук для своїх студентів багато зробив, думаю тут винятку не буде.

Нік до Льося 2012-09-11 / 17:22:06
Таке враження, шановна, що вВи студентка Лемака,бо тільки він так "знається" до законів. Пояснюю всім студентам, яких навчав Лемак і які крім слів Лемака, ніколи не заглядали в юридичні закони: людина, тобто Ващук, знаходиться на керівній посаді в ЗАКДу. Суміщення може бути тільки в вигляді викладацької діяльності, або наукової. Він суміщує дві посади керівника, трудовим Законодавством це заборонено. А по друге, якщо людина весь свій робочий день проводить в стінах УЖНу, то за що вона дістає кошти в ЗАКДу? Прочитай уважно наказ, в якому не йде мова про "тимчасову роботу", і по "сумісництву" як ти пишеш. А саме основне, про що вже я і коментував, одна людина НЕ МОЖЕ ЗАЙМАТИ ДВІ КЕРІВНІ ПОСАДИ ( чи на платній основі, чи на безоплатній)

Уля 2012-09-11 / 16:58:20
Чого так всі переживають? Ващук підтягне УжНУ до рівня ЗакДУ, маю на увазі умови. Студентам тільки плюс. Весь персонал по логіці лишається на старому місці - для рівня університету потрібен певний склад викладачів, який там вже є, нових не знайти і немає потреби їх шукати. Люди будуть працювати в гідних умовах - так що персоналу теж плюс. Виходить всім тільки стане краще. В ЗакДУ хороші умови, в УжНУ вони будуть. Ващук з цьго зробить "цукерку" державного рівня!

Анонім 2012-09-11 / 16:06:13
Перечитуючи попередні коментарі можна зробити тільки один висновок, що Попадинця "жаба давить",що люди добились в житті набагато більше ніж ВІН.

студентка 2012-09-11 / 14:24:03
Ви лише переживаете за те, що хтось заробить грошей, а хтось не заробить, а про студентів взагалі ніхто не думає... Переконана,що нам студентам буде краще з таким ректором, як Ф.Ващук!

льося 2012-09-11 / 13:48:07
Шановні юристи, Ви самі не орієнтуєтесь у трудовому законодавстві України, адже коли людина призначається на тимчасову роботу виконуючим обов"язки, вона немає залишати свою основну роботу. І питання йде не про роботу за сумісництвом в наказі, там нема слова "за сумісництвом", а вказано, що призначається виконуючим обов"язки.

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини