Закарпатське Буштино святкувало День селища

У неділю, 6 травня, буштинці відзначили День селища. Зі святом місцевих мешканців привітав депутат Закарпатської обласної ради Павло Балога. За його сприяння також було організовано концерт, караоке-шоу «Хочеш – співай!» та вечірній феєрверк. Отримало Буштино і святкові подарунки. Також Павло Балога долучився до проведення цими днями на Іршавщині обласних змагань з мотокросу та вшанування вівчарів, які з отарами вирушили на полонину.

Закарпатське Буштино святкувало День селища

Нинішнього року Буштино відзначило вже 643-тю річницю першої згадки про селище. За легендою, яку тут передають з покоління в покоління, колись кілька сміливців разом з родинами вирішили втекти від влади феодала та шукати кращу долю. Після  тривалих поневірянь лісами та горами, вони побачили живописну долину й вирішили тут посилитися. Один із них, ставши на коліна, вигукнув: «Це земля, дарована нам Богом, тут будемо жити ми і наше покоління». Сталося це саме в день святого Юрія (Георгія).

Цьогорічні урочистості розпочалися зі святкових літургій усіх релігійних громад. Відтак під передзвін церковних дзвонів вийшла громада до центру селища, ушанувавши засновників Буштина біля пам’ятного знаку на їх честь, поклали квіти до обеліску Слави, провели молебень.

Опісля святкові заходи продовжилися вже на стадіоні «Тиса». Тут на присутніх чекали спортивні змагання, концертна програма та офіційні вітання.

Повага до старших особливо цінується серед буштинців. Мудрі поради сивочолих односельчан не раз ставали в нагоді. Та й навчені життям літні люди охоче діляться досвідом з молодшими поколіннями, беруть активну участь у вирішенні повсякденних турбот рідного селища. Тож за їх виважену громадську позицію й отримали п’ятеро членів Ради старійшин Буштина в подарунок від Павла Балоги нові телевізори.

Були того дня й інші дарунки від депутата обласної ради. Так, місцевій школі презентували комплект апаратури  для озвучення, а гімназії – набір спортивного інвентарю.

Посприяв Павло Балога й в організації святкового концерту та караоке-шоу «Хочеш – співай!». Таким чином, продемонструвати свої таланти змогли як професійні артисти на великій сцені, так і любителі вокалу.  А нагородою за виступи учасникам концертної програми були не тільки оплески глядачів, а й набори солодощів. Їм особливо зраділи юні співаки. Завершилися іменини Буштина красивим різнобарвним феєрверком.

Того ж дня за сприяння Павла Балоги в селі Лоза Іршавського району відбулися обласні змагання з мотокросу. Впродовж кількох годин учасники демонстрували свою майстерність, долаючи непросту трасу та вражаючи присутніх складними трюками на мотоциклах.  Тут поєдналися і справжня воля до перемоги, і чудово організоване дозвілля, і море позитивних емоцій з доброю порцією адреналіну.

Одне слово, все як у справжніх чоловіків - любителів екстриму. Переможцям, окрім того, дісталися ще й пам’ятні подарунки.

А в селі Бронька на Іршавщині 6 травня проводжали отари на полонину. Традиційне ремесло горян – вівчарство – й до нині цінується серед місцевих мешканців. Тому проводи вівчарів на полонини тут справжнє свято. Напутні слова, побажання щедрого полонинського літа й благополучного повернення до рідних домівок надихають чабанів перед нелегким, а інколи й небезпечним походом. Аби підтримати їх, від імені Павла Балоги вівчарям вручили того дня матеріальну винагороду та сердечно побажали їм міцного здоров’я й щасливого довголіття.

07 травня 2012р.

Теги: Буштино, свято, Єдиний центр

Коментарі

барбос 2012-05-14 / 21:22:09
Ага,і коні були і співав Л.Паваротті......короче,сам Обама прилетів із Штатів на день села.

читач 2012-05-07 / 20:38:52
а чому не написано, що на святковому концетрі виступали "Скрябін" і Таїсія Повалій?????

вітя 2012-05-07 / 18:24:01
А конів дарували??


Єдиний Центр
Публікації:
/ 1На Закарпатті депутати просять про позачергову сесію на допомогу потраждалим від стихії
/ 3Жителі Свалявщини отримали в подарунок маслобійки та сепаратори
/ 2Василь Губаль: Під час засідання сесії облради обділили все Закарпаття
/ 6Заяви Москаля по Мукачеву – ніщо інше, як бажання приховати власні промахи та некомпетентність
/ 2Золтан Ленд'єл: Москаль не подав жодної пропозиції до Президента і ВР щодо фінансування закладів профтехосвіти
/ 1Депутати фракцій ЄЦ та "Батьківщини" в Закарпатській облраді зініціюють скликання позачергової сесії
/ 2Господарі Великоберезнянщини отримали сепаратори та маслобійки
/ 1"Єдиний Центр" засуджує будь-які спроби та факти хабарництва, незалежно від розміру хабара – заява
/ 1"Єдиний Центр": Керівництво держави повинно негайно прийняти політичне рішення і заборонити в'їзд на територію України російських вантажів
/ 2Головою Воловецької районної організації "Єдиного Центру" обрано Олега Ціника
/ 2"Єдиний Центр" ініціює скликання позачергової сесії Закарпатської облради
/ 8Закарпатський "Єдиний Центр": Винні у побитті воїнів-добровольців мають бути притягнені до відповідальності
Балога пропонує посилити відповідальність за публічне заперечення окупації Росією територій України
/ 4ЄЦ закликає місцеві ради вирішити питання безкоштовного харчування дошкільнят та вихованців початкових класів
Михайло Мотильчак: На Закарпатті настане проблема фінансування професійно-технічних закладів
На Закарпатті ЄЦ підтримав заклик ветеранів АТО та волонтерів щодо відмови від новорічних салютів
"Широка" коаліція в Закарпатській облраді очевидно задоволена діяльністю та результатами роботи уряду Яценюка – Ленд'єл
Депутати просять голову Закарпатської облради вплинути на "Закарпатгаз", щоби не відключати газ незаможним і пенсіонерам
/ 29Балога привітав БПП «Солідарність» з утворенням коаліції у Закарпатській облраді з "Опозиційним блоком", "Відродженням" і тушками
/ 3"Єдиний Центр" нагадав, що є переможцем виборів і відкритий до залучення до переговорів по коаліції в Закарпатській облраді "Солідарності"
На з’їзді Єдиного Центру озвучено рішення про участь партії у місцевих виборах
/ 15ЄЦ звинуватив Москаля в брехні з метою дискредитації найвпливовішої політичної сили Закарпаття
/ 3Балога звернувся до Президента України з відкритим листом щодо варварської вирубки лісів
Мукачівські міліціонери заявили, що їх змушують фальшувати матеріали по справі перестрілки 11 липня
/ 3Заява Закарпатської обласної організації політичної партії "Єдиний Центр"
» Всі записи