Віктор та Павло Балоги подарували Іршавській лікарні нове медичне обладнання

Це 28 одиниць сучасного вітчизняного та імпортного устаткування для надання невідкладної допомоги породіллям й новонародженим діткам, перш за все недоношеним.

Віктор та Павло Балоги подарували Іршавській лікарні нове медичне обладнання

Суттєво покращити матеріально-технічну базу пологового відділення Іршавської райлікарні вдалося за сприяння лідера Єдиного Центру Віктора Балоги та депутата обласної ради Павла Балоги.

З квітня в пологовому відділенні Іршавської районної лікарні було презентовано сучасне медобладнання для надання допомоги породіллям та порятунку новонароджених дітей. Ініціатором його придбання виступили лідер Єдиного Центру Віктор Балога та депутат Закарпатської облради Павло Балога. Оглянув новітнє устаткування й голова обласної ради, очільник єдиноцентристів краю Іван Балога.

Особливо цінним серед нового устаткування, за словами лікарів, є обладнання, що дозволяє виходжувати немовлят вагою до 500 грам. Не маючи під руками найнеобхіднішого, навіть високопрофесійні фахівці не здатні це зробити. Водночас похвалитися подібною медичною апаратурою може далеко не кожна українська лікарня.  В Іршавському районі відтепер це питання, завдяки добрій волі благодійників, вирішено позитивно.

Усього пологовому відділенню місцевої лікарні було передано 28 одиниць сучасного обладнання вітчизняного та іноземного виробництва на загальну суму майже 2,5 мільйонів гривень. Це, зокрема, неонатальні кювези для реанімації та виходжування немовлят в умовах стаціонару. Є тут і  спеціальний  кювез, що дозволяє перевозити в автомобілі чи  в іншому транспорті до медичних закладів немовлят, які потребують термінової допомоги та реанімації.

Серед цього обладнання також  пристрої для обігріву та  фототерапевтичного опромінення новонароджених, апарати штучної вентиляції легенів для дорослих, апарат для проведення анестезії у породіль і немовлят,   апарат ультразвукової діагностики, що допомагає діагностувати стан жінки та плоду як в передпологовий період, так і одразу після народження дитини,  пересувний рентген-апарат, призначений для проведення оперативних рентгенодіагностичних досліджень в будь-якій палаті відділення тощо.

Нове устаткування вже змонтовано і налаштовано, та навіть встигло «долучитися» до боротьби за щойнонароджене дитяче життя. 

 - В одному з кювезів третю добу виходжуємо дівчинку, яка народилася вагою півтора кілограми, - наголосив завідувач пологовим відділенням  Іршавської районної лікарні Василь Якубець . - До цього таких малюків ми направляли в обласну дитячу лікарню. Тому щира подяка за чудовий подарунок від усіх породіль та медперсоналу.

Оглянувши обладнання, Павло Балога побажав аби воно, завдяки вмілим рукам та високому професіоналізму лікарів, гідно служило пацієнтам. І додав: хочеться домогтися того, щоб таке поняття як малюкова смертність перестало існувати.

- Ми маємо дбати про здоров’я нації, і в першу чергу про немовлят, - зазначив Іван Балога. – Без сучасної апаратури це неможливо. Бюджетних коштів нині не вистачає, тому добре, що є благодійників, які розуміють ситуацію й допомагають покращувати матеріально-технічний стан наших медичних закладів та запроваджувати нові технології й стандарти лікування.

04 квітня 2012р.

Теги: ЄЦ, Балога

Коментарі


Єдиний Центр
Публікації:
/ 1На Закарпатті депутати просять про позачергову сесію на допомогу потраждалим від стихії
/ 3Жителі Свалявщини отримали в подарунок маслобійки та сепаратори
/ 2Василь Губаль: Під час засідання сесії облради обділили все Закарпаття
/ 6Заяви Москаля по Мукачеву – ніщо інше, як бажання приховати власні промахи та некомпетентність
/ 2Золтан Ленд'єл: Москаль не подав жодної пропозиції до Президента і ВР щодо фінансування закладів профтехосвіти
/ 1Депутати фракцій ЄЦ та "Батьківщини" в Закарпатській облраді зініціюють скликання позачергової сесії
/ 2Господарі Великоберезнянщини отримали сепаратори та маслобійки
/ 1"Єдиний Центр" засуджує будь-які спроби та факти хабарництва, незалежно від розміру хабара – заява
/ 1"Єдиний Центр": Керівництво держави повинно негайно прийняти політичне рішення і заборонити в'їзд на територію України російських вантажів
/ 2Головою Воловецької районної організації "Єдиного Центру" обрано Олега Ціника
/ 2"Єдиний Центр" ініціює скликання позачергової сесії Закарпатської облради
/ 8Закарпатський "Єдиний Центр": Винні у побитті воїнів-добровольців мають бути притягнені до відповідальності
Балога пропонує посилити відповідальність за публічне заперечення окупації Росією територій України
/ 4ЄЦ закликає місцеві ради вирішити питання безкоштовного харчування дошкільнят та вихованців початкових класів
Михайло Мотильчак: На Закарпатті настане проблема фінансування професійно-технічних закладів
На Закарпатті ЄЦ підтримав заклик ветеранів АТО та волонтерів щодо відмови від новорічних салютів
"Широка" коаліція в Закарпатській облраді очевидно задоволена діяльністю та результатами роботи уряду Яценюка – Ленд'єл
Депутати просять голову Закарпатської облради вплинути на "Закарпатгаз", щоби не відключати газ незаможним і пенсіонерам
/ 29Балога привітав БПП «Солідарність» з утворенням коаліції у Закарпатській облраді з "Опозиційним блоком", "Відродженням" і тушками
/ 3"Єдиний Центр" нагадав, що є переможцем виборів і відкритий до залучення до переговорів по коаліції в Закарпатській облраді "Солідарності"
На з’їзді Єдиного Центру озвучено рішення про участь партії у місцевих виборах
/ 15ЄЦ звинуватив Москаля в брехні з метою дискредитації найвпливовішої політичної сили Закарпаття
/ 3Балога звернувся до Президента України з відкритим листом щодо варварської вирубки лісів
Мукачівські міліціонери заявили, що їх змушують фальшувати матеріали по справі перестрілки 11 липня
/ 3Заява Закарпатської обласної організації політичної партії "Єдиний Центр"
» Всі записи