Ужгород: За мешканців вулиці Володимирської заступився Єдиний Центр (ФОТО)

Історія із забудовою зеленої зони на вулиці Володимирській в Ужгороді цього тижня мала продовження. Депутати міської ради від партії Єдиний Центр приїхали до мешканців будинку № 28, у дворі яких планується будівництво, аби висловити їм свою підтримку.

Ужгород: За мешканців вулиці Володимирської заступився Єдиний Центр (ФОТО)

Як розповіли депутатам невдоволені планами забудовника жителі багатоквартирного будинку, його звели ще 1989 року на території, викупленій у власників трьох приватних обійсть. Замість двох хат звели багатоповерхове помешкання, в якому нині проживає 120 людей, а на території третьої – облаштували зелену зону з лавицями й дитячим майданчиком.

Однак у серпні 2012 року 6 із 9 соток цієї зеленої зони тодішня міська влада рішенням сесії віддала під індивідуальне будівництво мешканці Сторожниці, котра стояла в черзі всього 3 дні. За кілька місяців ця ділянка змінила власника й призначення. Новий власник захотів звести в кількох метрах від багатоповерхівки ще одну, на 5 поверхів, про що сусіди дізналися лише того дня, як на майданчик прийшли будівельники.

На щастя, вони не встигли ані вирубати дерева, ані зруйнувати майданчик: мешканці просто не дали працювати й одразу заходилися писати листи в міську раду, прокуратуру і навіть СБУ. Нині вони кажуть: міський голова зустрітися з незгодними мешканцями не захотів, з прокуратури їм надійшли відмовки, тому вирішено було подати на забудовника до суду.

Міськрайонний суд на час розгляду справи призупинив будівництво, тому нині роботи на цій ділянці не ведуться. Та мешканці будинку № 28 розповідають, що забудовник уже повідомив людям, що суд вони програють, хоч наступне засідання має відбутися лише 6 березня.

Депутати Ужгородської міської ради від партії Єдиний Центр уважно вислухали людей і пообіцяли зробити все, аби відстояти їхні інтереси. Зокрема, Олексій Гетманенко заявив, що   ініціюватимуть скасування сервітуту й направлять депутатські запити до прокуратури. «Цю територію забудовувати не можна однозначно, – сказав він, – адже під нею проходять важливі міські комунікації, до того ж це будівництво буде порушувати всі містобудівельні норми. Хай там як, з юридичного боку нинішній власник ділянки має на неї всі права. Зокрема, в нього є документи на цю землю, тому дати задній хід справі буде дуже важко».

Тетяна Літераті

01 березня 2012р.

Теги: забудова, Володимирська, Єдиний Центр,

Коментарі

Гость 2012-03-02 / 16:09:59
Интерестно читать коментарии "Ужгородцев", молчат депутаты-они плохие, вмешиваются в ситуацию-это пиар, ребята Вы сами определитесь чего Вам надо, к слову эта земля передана в собственность еще при Ратушняке, а за сервитут "ЕЦ" не голосовал. Побольше бы жителей социально активных, да депутатов неленивых, вот токда и порядок будет. Надеюсь у жителей этой улицы все получится, удачи Вам.

Ужгородка 2012-03-02 / 07:32:58
Чтобы контролировать ситуацию (чтоб не дай бог не отменили принятое ими же решение) надо возглавить (!) минингующих и повести всех в "правильную" сторону. Так и пропиаряться и земельку у своих людишек не отберут. МОШЕННИКИ ОТПЕТЫЕ !!!!!!!!!!!!!

саша 2012-03-01 / 21:39:16
то точно. на театралці будівлю знесли, а потім почали піарити проект про збереження архітектури. "красавцы. однозначно" )))

споd 2012-03-01 / 21:10:40
Тому що послідовні

Ярослав Гулан 2012-03-01 / 19:50:06
Що ж це Єдиний Центр не виступав, коли це рішення приймали? Здається мене, самі ж за це і проголосували. Унікально - проголоусувати, щоб від людей забрали землю, а тепер виступати проти цього.


Єдиний Центр
Публікації:
/ 1На Закарпатті депутати просять про позачергову сесію на допомогу потраждалим від стихії
/ 3Жителі Свалявщини отримали в подарунок маслобійки та сепаратори
/ 2Василь Губаль: Під час засідання сесії облради обділили все Закарпаття
/ 6Заяви Москаля по Мукачеву – ніщо інше, як бажання приховати власні промахи та некомпетентність
/ 2Золтан Ленд'єл: Москаль не подав жодної пропозиції до Президента і ВР щодо фінансування закладів профтехосвіти
/ 1Депутати фракцій ЄЦ та "Батьківщини" в Закарпатській облраді зініціюють скликання позачергової сесії
/ 2Господарі Великоберезнянщини отримали сепаратори та маслобійки
/ 1"Єдиний Центр" засуджує будь-які спроби та факти хабарництва, незалежно від розміру хабара – заява
/ 1"Єдиний Центр": Керівництво держави повинно негайно прийняти політичне рішення і заборонити в'їзд на територію України російських вантажів
/ 2Головою Воловецької районної організації "Єдиного Центру" обрано Олега Ціника
/ 2"Єдиний Центр" ініціює скликання позачергової сесії Закарпатської облради
/ 8Закарпатський "Єдиний Центр": Винні у побитті воїнів-добровольців мають бути притягнені до відповідальності
Балога пропонує посилити відповідальність за публічне заперечення окупації Росією територій України
/ 4ЄЦ закликає місцеві ради вирішити питання безкоштовного харчування дошкільнят та вихованців початкових класів
Михайло Мотильчак: На Закарпатті настане проблема фінансування професійно-технічних закладів
На Закарпатті ЄЦ підтримав заклик ветеранів АТО та волонтерів щодо відмови від новорічних салютів
"Широка" коаліція в Закарпатській облраді очевидно задоволена діяльністю та результатами роботи уряду Яценюка – Ленд'єл
Депутати просять голову Закарпатської облради вплинути на "Закарпатгаз", щоби не відключати газ незаможним і пенсіонерам
/ 29Балога привітав БПП «Солідарність» з утворенням коаліції у Закарпатській облраді з "Опозиційним блоком", "Відродженням" і тушками
/ 3"Єдиний Центр" нагадав, що є переможцем виборів і відкритий до залучення до переговорів по коаліції в Закарпатській облраді "Солідарності"
На з’їзді Єдиного Центру озвучено рішення про участь партії у місцевих виборах
/ 15ЄЦ звинуватив Москаля в брехні з метою дискредитації найвпливовішої політичної сили Закарпаття
/ 3Балога звернувся до Президента України з відкритим листом щодо варварської вирубки лісів
Мукачівські міліціонери заявили, що їх змушують фальшувати матеріали по справі перестрілки 11 липня
/ 3Заява Закарпатської обласної організації політичної партії "Єдиний Центр"
» Всі записи