У Мукачеві оголосили переможців фестивалю «Червене вино 2012» (ФОТО)

Кращий винороб Закарпаття отримав від лідера Єдиного Центру, Почесного громадянина Мукачева Віктора Балоги в подарунок коня.

У Мукачеві оголосили переможців фестивалю «Червене вино 2012» (ФОТО)

Сімнадцятий за ліком фестиваль зібрав рекордну кількість учасників, а дегустаційний майданчик був значно більшим ніж в попередні роки.

Тисячі мукачівців та гостей краю впродовж трьох днів змогли відчути смак напоїв, виготовлених місцевими виноробами. Окрім того, в центрі міста можна було скуштувати й традиційні закарпатські страви. А ще в програму фестивалю оригінально вписалися різноманітні культурно-митецькі заходи, зокрема виступи колядницьких колективів області, виконання колядок, щедрівок, постановки вертепів тощо.

У неділю, 15 січня, стали відомі найкращі винороби краю. Їх визначило компетентне журі, а церемонія вшанування майстрів хмільного напою відбулася на сцені біля міського будинку культури.

Серед почесних гостей фестивалю цього дня був і наш земляк лідер Єдиного Центру, Почесний громадянин Мукачева Віктор Балога. Вітаючи присутніх, він наголосив, що традиції закарпатського виноробства треба примножувати та поширювати. Й побажав майстрам цієї справи подальших успіхів і наснаги.

Відтак Віктор Балога разом з міським головою Золтаном Лендєлом вручив призерам цьогорічного фестивалю оригінальні подарунки. Зокрема, великі мішки борошна та діжки для зберігання вина.

Головним переможцем фестивалю став Іван Урста з села Великі Береги Берегівського району. В подарунок йому вручили коня. Це був анансований напередодні приємний сюрприз від Віктора Балоги. Під овації глядачів молодого коника підвели до самої сцени, де й передали в руки новому господарю.

Друге міце посів Карло Шош (с. Кідьош, Берегівський район).Третє розділили між собою троє виноробів – Іван  Данч (с.Кідьош Берегівського району), Василь Анталовський (с.Бобовище Мукачівського району) та Марія Шаленик (с. Бобовище, Мукачівського району).

15 січня 2012р.

Теги: Червене вино, фестиваль, винороб, Балога

Коментарі

pfr 2012-01-18 / 02:15:53
супер пісня про мукачівський фестиваль вина (не пафосний гімн від Рокашу, а панкова від Закарпатського Сектору) http://www.youtube.com/watch?v=KRf1ngqN4tU

Юрій 2012-01-16 / 22:08:58
На свято приїхав зі Львова разом з дружиною та друзями, в суботу. Спочатку до вина поставився скептично, проте обійшовши декілька продавців зрозумів, що вина тут насправді натуральні та якісні, хоча і не всі. Приємним було те, що ті вина, які я придбав продавав Іван Урста, який в подальшому і став переможцем свята. Дуже сподобались його "Унікум 2011" та "Сапераві 2008", "Чорний доктор" сподобався менше, хоча це справа смаку. Сподобався і "Глінтвейн" - гаряче вино з медом. Загалом субота пройшла дуже весело і у готель повертатись не хотілось. Місто просто не відпускало від себе, на кожному кроці зупинка, шашлики, гаряча ковбаска, бограч і вино якого окрім як на святі ніде не знайдеш. Навколо лунали різдвяні колядки, люди веселі , добродушні, на бруківці ніхто не відлежувався :), хоча самим мало що до цього бракувало. На наступний день з готелю пішки пішли у замок (голова майже не боліла, що дуже здивувало враховуючи випите - горілка, вино, чячя та ін.). Вже підходячи до замка був вражений його красою, а розповідь гіда, додала ще більше вражень. Додому повернулись як і приїхали Мукачівською електричкою. Дуже задоволений що опинився з друзями у цьому місті , вітаю всіх закарпатців з святом, маю надію побачимось у 2013 або й літом 2012 року!!!
Привіт Андрію, Світлані, Юрі та Олені!

гостю 2012-01-15 / 22:12:48
Цілком може бути. У декотрих "великих" закарпатських виноробів немає жодного куща винограду.
Хоча сам фестиваль був організований добре

;;; 2012-01-15 / 20:56:05
Кінь, то нормально, хоть і не понятно, нащо він виноробові. Бочки - ще так-сяк. А от чого мішки з мукою?

гість 2012-01-15 / 20:39:45
Сам був на святі і приїхав з Києва, на жаль підслухав розмову про те, що вино скупили в пакетах в магазинах, перелляли в бочки, і продавали довірливим туристам.

Микола Б. 2012-01-15 / 19:15:29
Дуже файна традиція, вітаю всіх закаорпатців і, зокрема, мукачівців з прекрасним і корисним святом! Хочу сказати, що кожної останньої суботи-неділі травня в нашій столиці вже багато років проводиьться свято "День Києва", у якому беруть участь всі зареєстровані в Києві земляцтва областей України, у т.ч. і Закарпатське земляцтво. Було би дуже файно,кидь би на це "столичне" свято мукачівці (та й інші наші земляки) показали киянам та гостям столиці шедеври наших славних виноробів - ЗАКАРПАТСЬКЕ ЧЕЛЛЕНЕ ВИНО - у всіх видах-варіантах... Нас, закарпатців, і так добре знавуть по Україні, а таке свято в Києві ще більше підняло би престиж нашої Сріберної замлі! Як Ви гадаєте? З повагою - М.Б.


Єдиний Центр
Публікації:
/ 1На Закарпатті депутати просять про позачергову сесію на допомогу потраждалим від стихії
/ 3Жителі Свалявщини отримали в подарунок маслобійки та сепаратори
/ 2Василь Губаль: Під час засідання сесії облради обділили все Закарпаття
/ 6Заяви Москаля по Мукачеву – ніщо інше, як бажання приховати власні промахи та некомпетентність
/ 2Золтан Ленд'єл: Москаль не подав жодної пропозиції до Президента і ВР щодо фінансування закладів профтехосвіти
/ 1Депутати фракцій ЄЦ та "Батьківщини" в Закарпатській облраді зініціюють скликання позачергової сесії
/ 2Господарі Великоберезнянщини отримали сепаратори та маслобійки
/ 1"Єдиний Центр" засуджує будь-які спроби та факти хабарництва, незалежно від розміру хабара – заява
/ 1"Єдиний Центр": Керівництво держави повинно негайно прийняти політичне рішення і заборонити в'їзд на територію України російських вантажів
/ 2Головою Воловецької районної організації "Єдиного Центру" обрано Олега Ціника
/ 2"Єдиний Центр" ініціює скликання позачергової сесії Закарпатської облради
/ 8Закарпатський "Єдиний Центр": Винні у побитті воїнів-добровольців мають бути притягнені до відповідальності
Балога пропонує посилити відповідальність за публічне заперечення окупації Росією територій України
/ 4ЄЦ закликає місцеві ради вирішити питання безкоштовного харчування дошкільнят та вихованців початкових класів
Михайло Мотильчак: На Закарпатті настане проблема фінансування професійно-технічних закладів
На Закарпатті ЄЦ підтримав заклик ветеранів АТО та волонтерів щодо відмови від новорічних салютів
"Широка" коаліція в Закарпатській облраді очевидно задоволена діяльністю та результатами роботи уряду Яценюка – Ленд'єл
Депутати просять голову Закарпатської облради вплинути на "Закарпатгаз", щоби не відключати газ незаможним і пенсіонерам
/ 29Балога привітав БПП «Солідарність» з утворенням коаліції у Закарпатській облраді з "Опозиційним блоком", "Відродженням" і тушками
/ 3"Єдиний Центр" нагадав, що є переможцем виборів і відкритий до залучення до переговорів по коаліції в Закарпатській облраді "Солідарності"
На з’їзді Єдиного Центру озвучено рішення про участь партії у місцевих виборах
/ 15ЄЦ звинуватив Москаля в брехні з метою дискредитації найвпливовішої політичної сили Закарпаття
/ 3Балога звернувся до Президента України з відкритим листом щодо варварської вирубки лісів
Мукачівські міліціонери заявили, що їх змушують фальшувати матеріали по справі перестрілки 11 липня
/ 3Заява Закарпатської обласної організації політичної партії "Єдиний Центр"
» Всі записи