За участі єдиноцентристів на Закарпатті триває весняна Толока

Одними з найбільш активних учасників весняної Толоки, що нині триває на Закарпатті, є представники територіальних організацій Єдиного Центру. Разом з місцевими мешканцями вони висаджують дерева, декоративні кущі, нові алеї, прибирають вулиці, площі, парки та сквери в містах і селах нашого краю.

За участі єдиноцентристів на Закарпатті триває весняна Толока

- Відрадно, що з кожним днем до заходів з впорядкування долучається все більше жителів краю, - каже керівник обласної організації Єдиного Центру Володимир Шкріба. - Спільними зусиллями звершується добра й благородна справа – зробити Закарпаття привабливішим і охайнішим. Тим більше, що з давніх-давен наші земляки намагалися до світлого Великодня подбати про благоустрій не лише своїх домівок, а й рідної вулиці чи населеного пункту. Нині ця чудова традиція продовжується.

І якщо говорити про перші результати цьогорічної Толоки, то вони досить переконливі. Впродовж кількох тижнів за участі єдиноцентристів вже висаджено більше 2 тисяч дерев, декоративних кущів та квітів. А в кількох містах області з'явилися нові алеї сакур.

Так, минулого тижня сотнею цих деревцят прикрасили парк "Дружба" та центральні вулиці в Хусті. Саджанці місту подарував й особисто допоміг висадити лідер Єдиного Центру Віктор Балога. До роботи також долучилися мер Хуста Володимир Кащук, очільник закарпатських єдиноцентристів, голова обласної ради Іван Балога, депутати та активісти-партійці. Загалом же впродовж кількох годин дружна команда висадила на вулицях міста 300 дерев. Окрім сакур, це липи, дуби, берези.

- Ми маємо власним прикладом вчити дітей і молодь любити природу, оберігати довкілля, примножувати зелену красу нашого краю, - зазначив Віктор Балога. - Я вважаю, що кожна людина має садити дерева не один раз в житті, а як мінімум двічі в році: весною і восени.

За словами лідера Єдиного Центру, закарпатці подарували сакуру й іншим містам України. Зокрема, Львову, Чернівцям, Івано-Франківську. Невдовзі саджанці отримає Херсон.

Прикрасили сакурою і центральну частину закарпатського Тячева. Тут за сприяння лідера Єдиного Центру, народного депутата України Василя Петьовки висаджено 45 молодих саджанців, що мають невдовзі зацвісти. Масштабну акцію з озеленення міста також активно підтримали місцеві єдиноцентристи, серед яких були депутати обласної, районної та міської рад.

- Якщо кожен чиновник докладе усіх зусиль, щоб наше Закарпаття стало кращим, то він не тільки виконає свій громадянський обов'язок, а й зробить великий внесок в розвиток туристичної привабливості краю, - наголосив по завершенні Толоки Василь Петьовка.

Окрім того, єдиноцентристи Тячівщини долучилися до озеленення інших населених пунктів району. Приміром, на території школи-інтернату в смт. Солотвино було висаджено кілька десятків плодових дерев, туй та кущів троянд. Посадили нові саджанці та квіти й біля навчально-оздоровчого закладу "Берізка" в селі Вонігово.

Стало більше сакур і в Мукачеві. Ними цього року прикрасили вулицю Ужгородську, висадивши тут 200 молодих саджанців. Їх місту також подарував Віктор Балога. До того ж в парку "Перемога" минулої п'ятниці висаджено 300 різноманітних дерев – беріз, каштанів, кленів, дубів. За словами представників місцевої влади, на цьому озеленення міста над Латорицею не закінчиться, попереду – ще кілька загальноміських толок.

Добрий почин земляків підтримали жителі Сваляви. Вони також вийшли на суботник, наводячи лад в місті: збирали сміття, обкопували й висаджували дерева та кущі, підмітали доріжки, скопували клумби та створювали нові. Приємно відзначити, що в заході прийняли участь не лише дорослі, а й діти. А вздовж центральної вулиці Сваляви відтепер милуватимуть око 50 нових сакур. Разом з місцевими мешканцями працювали і активісти Єдиного Центру та депутати-партійці, очолювані міським головою Іваном Ланьо.

Так само дружньо вийшли на Толоку і в Ужгороді. Спільними зусиллями впорядковували один з найбільших житлових мікрорайонів обласного центру - Шахту. Прибравши сміття, тут висадили молоді саджанці липи, клену та ясену. Пліч о пліч з мешканцями масиву трудилася вся фракція Єдиного Центру в Ужгородські міській раді та перший заступник міського голови, очільник місцевої партійної організації Віктор Трикур.

Берегівські єдиноцентристи під час Толоки взялися за впорядкування одинадцяти дитячих майданчиків, які влаштували в місті восени минулого року. Нині їх підремонтували, причепурили, "доповнили" декоративними кущами та деревами. До того ж в мікрорайоні Буча висадили липову алею. Разом з дорослими майданчики прибирали й дітлахи.

А в селі Велика Бакта на Берегівщині заклали новий парк. Місце, де колись знаходився склад агропромислового підприємства, впорядкували та посадили кілька десятків сосен, берізок і лип. "Подивитеся як гарно тут буде", - підсумувала сільський голова, показуючи на молоді саджанці. Висаджували їх спільно з місцевими жителями керівник секретаріату обласної організації Єдиного Центру Володимир Шкріба, голова районної організації Володимир Трикур та активісти-партійці.

Допомагають єдиноцентристи і в озелененні та впорядкуванні територій біля шкіл, дитячих садочків, медичних закладів. Зокрема, на Іршавщині активісти-партійці під керівництвом голови районної організація Єдиного Центру, депутата обласної ради Максима Хохлова висадили майже чотири десятки ялинок та сосен поблизу місцевої районної лікарні. Ще 60 саджанців дуба та берези було посаджено на стадіоні в селі Дубрівка, 5 ялинок - біля сільської амбулаторії. До того ж, саджанці ялинки та берези висадили на подвір'ї Великорозтоцької школи-дитсадка. А на Ужгородщині впорядковували територію навколо школи в селі Великі Лази: прибирали сміття, копали клумби, садили квіти, дерева.

Тривають Толоки і в населених пунктах Мукачівського району. Окрім благоустрою самих сіл, місцеві єдиноцентристи разом з жителями очищають від сміття канави, пішохідні та велосипедні доріжки, узбіччя вздовж автошляхів, зокрема на трасі Мукачево - Ужгород.

Володимир Шкріба зазначив, що до весняної Толоки долучаються усі без винятку територіальні організації партії. Чималий обсяг робіт планують виконати і найближчими днями. Зокрема, єдиноцентристи Великоберезнянщини мають намір посадити нові дерева замість вирубаних на місці колишньої лісосіки біля села Стужиця. В Перечині активісти Єдиного Центру організують впорядкування унікальної місцевої окраси – Хресної дороги та висадять тут чудову алею з молодих саджанців.

07 квітня 2011р.

Теги: толока, сакура, Єдиний Центр, Балога, Шкріба


Єдиний Центр
Публікації:
/ 1На Закарпатті депутати просять про позачергову сесію на допомогу потраждалим від стихії
/ 3Жителі Свалявщини отримали в подарунок маслобійки та сепаратори
/ 2Василь Губаль: Під час засідання сесії облради обділили все Закарпаття
/ 6Заяви Москаля по Мукачеву – ніщо інше, як бажання приховати власні промахи та некомпетентність
/ 2Золтан Ленд'єл: Москаль не подав жодної пропозиції до Президента і ВР щодо фінансування закладів профтехосвіти
/ 1Депутати фракцій ЄЦ та "Батьківщини" в Закарпатській облраді зініціюють скликання позачергової сесії
/ 2Господарі Великоберезнянщини отримали сепаратори та маслобійки
/ 1"Єдиний Центр" засуджує будь-які спроби та факти хабарництва, незалежно від розміру хабара – заява
/ 1"Єдиний Центр": Керівництво держави повинно негайно прийняти політичне рішення і заборонити в'їзд на територію України російських вантажів
/ 2Головою Воловецької районної організації "Єдиного Центру" обрано Олега Ціника
/ 2"Єдиний Центр" ініціює скликання позачергової сесії Закарпатської облради
/ 8Закарпатський "Єдиний Центр": Винні у побитті воїнів-добровольців мають бути притягнені до відповідальності
Балога пропонує посилити відповідальність за публічне заперечення окупації Росією територій України
/ 4ЄЦ закликає місцеві ради вирішити питання безкоштовного харчування дошкільнят та вихованців початкових класів
Михайло Мотильчак: На Закарпатті настане проблема фінансування професійно-технічних закладів
На Закарпатті ЄЦ підтримав заклик ветеранів АТО та волонтерів щодо відмови від новорічних салютів
"Широка" коаліція в Закарпатській облраді очевидно задоволена діяльністю та результатами роботи уряду Яценюка – Ленд'єл
Депутати просять голову Закарпатської облради вплинути на "Закарпатгаз", щоби не відключати газ незаможним і пенсіонерам
/ 29Балога привітав БПП «Солідарність» з утворенням коаліції у Закарпатській облраді з "Опозиційним блоком", "Відродженням" і тушками
/ 3"Єдиний Центр" нагадав, що є переможцем виборів і відкритий до залучення до переговорів по коаліції в Закарпатській облраді "Солідарності"
На з’їзді Єдиного Центру озвучено рішення про участь партії у місцевих виборах
/ 15ЄЦ звинуватив Москаля в брехні з метою дискредитації найвпливовішої політичної сили Закарпаття
/ 3Балога звернувся до Президента України з відкритим листом щодо варварської вирубки лісів
Мукачівські міліціонери заявили, що їх змушують фальшувати матеріали по справі перестрілки 11 липня
/ 3Заява Закарпатської обласної організації політичної партії "Єдиний Центр"
» Всі записи