Балога: "Реформування країни потрібно продовжувати"

Реформи в Україні потрібно прискорювати, оскільки лише за умови збереження інтенсивного темпу втілювані зміни дадуть відчутні результати та будуть підтримані суспільством. Про це сьогодні у Києві заявив лідер Єдиного Центру Віктор Балога.

Балога: "Реформування країни потрібно продовжувати"

За його словами, нині важливо без затягування дати старт реформам у пріоритетних сферах, проводити їх синхронно та скоординовано. Зокрема, це стосується реформування пенсійної системи, щоб закласти основу забезпеченої старості для нових поколінь українців. "Тим, хто вже пішов на відпочинок, від пенсійних новацій гірше точно не стане. А ті, хто лише починає працювати чи знаходиться посередині трудового шляху, мають вже сьогодні чітко знати, скільки років їм залишається до фінішу і що вони матимуть у підсумку".      

В.Балога також висловився за доцільність удосконалення податкового законодавства, враховуючи, що ухвалений нещодавно Податковий кодекс і далі піддається обґрунтованій критиці бізнес-середовища. На думку політика, слід розвивати і започатковану Президентом адміністративну реформу, щоб вийти на нову, ефективну, прозору і зрозумілу модель влади. Без кардинальної зміни механізмів управління країною ні пенсійна, ні податкова, ні освітня реформи не дадуть очікуваного результату.

У цьому зв'язку лідер Єдиного Центру назвав кілька питань, які потребують невідкладного вирішення. Це перегляд статусу місцевих адміністрацій і зменшення їх регулюючих повноважень, усунення дублювання функцій в центрі і в регіонах, досягнення вищої якості надання державних послуг. "Не слід боятися ліквідовувати зайві органи державної влади, переглядати межі областей чи статус населених пунктів. Електронний документообіг, он-лайн звернення до влади, електронний підпис чи дистанційна сплата податків – це буденність для більшості громадян країни Європи. І чим більше таких нововведень ми запровадимо, тим менше чиновників потрібно буде утримувати".

В.Балога наголосив на важливості вдосконалення взаємовідносин органів державної влади та місцевого самоврядування в частині виконання останніми делегованих повноважень. "Сьогодні держава делегує виконкомам рад величезний масив повноважень, але відповідальності посадовців місцевого самоврядування за їх невиконання фактично немає. Потрібно ухвалити закон про делеговані повноваження і поставити крапку у цьому питанні".

Серед інших важливих заходів політик визначає запровадження кар'єрної публічної служби. Адже чинне законодавство через доплати за ранг, вислугу років, пенсійне забезпечення стимулює до перебування на держслужбі і на службі в органах місцевого самоврядування лише старших за віком службовців, понад 45-50 років. Водночас майже відсутня мотивація для приходу на держслужбу молодих кваліфікованих кадрів. "Парадоксально, але факт: пенсія держчиновників вища, аніж зарплата молодих службовців".

В.Балога  зазначив, що правовою основою  реформ має стати прийняття законів про систему публічного управління на місцевому рівні, про публічну службу, ухвалення нової редакції закону про місцеве самоврядування. "Ці закони повинні стати рамковими і встановити загальні засади адміністративної реформи на регіональному рівні. На парламент чекає складна та кропітка робота, до якої, можливо не всі готові. Проте без таких кроків неможливо буде завершити розпочаті реформи", - наголосив лідер Єдиного Центру. 

30 березня 2011р.

Теги: Балога, реформа, державна влада


Єдиний Центр
Публікації:
/ 1На Закарпатті депутати просять про позачергову сесію на допомогу потраждалим від стихії
/ 3Жителі Свалявщини отримали в подарунок маслобійки та сепаратори
/ 2Василь Губаль: Під час засідання сесії облради обділили все Закарпаття
/ 6Заяви Москаля по Мукачеву – ніщо інше, як бажання приховати власні промахи та некомпетентність
/ 2Золтан Ленд'єл: Москаль не подав жодної пропозиції до Президента і ВР щодо фінансування закладів профтехосвіти
/ 1Депутати фракцій ЄЦ та "Батьківщини" в Закарпатській облраді зініціюють скликання позачергової сесії
/ 2Господарі Великоберезнянщини отримали сепаратори та маслобійки
/ 1"Єдиний Центр" засуджує будь-які спроби та факти хабарництва, незалежно від розміру хабара – заява
/ 1"Єдиний Центр": Керівництво держави повинно негайно прийняти політичне рішення і заборонити в'їзд на територію України російських вантажів
/ 2Головою Воловецької районної організації "Єдиного Центру" обрано Олега Ціника
/ 2"Єдиний Центр" ініціює скликання позачергової сесії Закарпатської облради
/ 8Закарпатський "Єдиний Центр": Винні у побитті воїнів-добровольців мають бути притягнені до відповідальності
Балога пропонує посилити відповідальність за публічне заперечення окупації Росією територій України
/ 4ЄЦ закликає місцеві ради вирішити питання безкоштовного харчування дошкільнят та вихованців початкових класів
Михайло Мотильчак: На Закарпатті настане проблема фінансування професійно-технічних закладів
На Закарпатті ЄЦ підтримав заклик ветеранів АТО та волонтерів щодо відмови від новорічних салютів
"Широка" коаліція в Закарпатській облраді очевидно задоволена діяльністю та результатами роботи уряду Яценюка – Ленд'єл
Депутати просять голову Закарпатської облради вплинути на "Закарпатгаз", щоби не відключати газ незаможним і пенсіонерам
/ 29Балога привітав БПП «Солідарність» з утворенням коаліції у Закарпатській облраді з "Опозиційним блоком", "Відродженням" і тушками
/ 3"Єдиний Центр" нагадав, що є переможцем виборів і відкритий до залучення до переговорів по коаліції в Закарпатській облраді "Солідарності"
На з’їзді Єдиного Центру озвучено рішення про участь партії у місцевих виборах
/ 15ЄЦ звинуватив Москаля в брехні з метою дискредитації найвпливовішої політичної сили Закарпаття
/ 3Балога звернувся до Президента України з відкритим листом щодо варварської вирубки лісів
Мукачівські міліціонери заявили, що їх змушують фальшувати матеріали по справі перестрілки 11 липня
/ 3Заява Закарпатської обласної організації політичної партії "Єдиний Центр"
» Всі записи