У Завидівській школі відбувся звітний концерт художньої самодіяльності

Родзинкою цього мистецького свята став виступ учнівського духового оркестру, який створений та функціонує в навчальному закладі за сприяння нашого земляка, лідера Єдиного Центру Віктора Балоги.

У Завидівській школі відбувся звітний концерт художньої самодіяльності

Діти та викладачі старанно готувалися до концерту. Їх виступи сподобалися і глядачам, і компетентному журі. На шкільній сцені були і сільські вечорниці – зі співами, танцями, загадками та навіть смачними варениками, й акапельний вокал, ніжні пісні про маму, Україну та рідний край. Але чи не найбільше овацій дісталося саме духовому оркестру. Юні музиканти виконали кілька класичних вальсів, народних пісень та закінчили свій виступ "Завидівським маршем".

За словами директора школи Ірини Мишанич, ідею створення учнівського духового оркестру підтримав два роки тому Віктор Балога. Саме за його сприяння школі було вручено комплект сучасних духових музичних інструментів та організовано навчання молодих оркестрантів. Певний час юні таланти – разом з досвідченими викладачами з Мукачівської школи мистецтв №1 ім. Мартона – відточували свою майстерність, оволодівали непростими навиками гри на інструментах, опановували ази нотної грамоти. І минулого року – напередодні свята 8 Березня відбувся їх дебютний концерт.

Нині ж "духовики" вдруге вийшли на шкільну сцену. За цей час, як зазначили фахівці, професійний рівень музикантів значно зріс. Не випадково завидівчани вже вибороли перше місце серед духових оркестрів навчальних закладів Мукачівщини. Є якісні зміни і в самому колективі: він поповнився кількома талановитими дівчатами та учнями молодших класів. "Буде у випускників достойна зміна", - тішаться викладачі.

- У цей нелегкий час особливої підтримки потребують мистецькі навчальні заклади, що формують духовну складову нашого суспільства, роблять дітей культурнішими, милосерднішими, добрішими, - зазначає керівник секретаріату Закарпатської обласної організації Єдиного Центру Володимир Шкріба. – Адже, відомо, що будь-яку фінансову чи економічну кризу здолати легше, ніж відродити ідеали добра і справедливості, прищепити їх дітям і молоді, домогтися, щоб вони проросли благодатними зернами. І важливе місце в цьому процесі посідають саме освітні та мистецькі школи. На жаль, без меценатської допомоги їм нині приходиться сутужно, часто не вистачає найнеобхіднішого.

 - Для обласної організації Єдиного Центру, що одним зі своїх пріоритетних завдань вважає саме відродження духовності нашого краю, його культури і традицій, підтримка зазначених закладів є справою честі, - переконаний Шкріба. - Не залишає це питання поза увагою і лідер Єдиного Центру Віктор Балога. За його сприяння на Закарпатті вже кілька років поспіль реалізується широкомасштабна благочинна акція "З любов'ю й турботою до дітей". Її головна мета – підтримати наших талановитих юних земляків, учнів загальноосвітніх шкіл, а також дітей-сиріт, інвалідів і багатодітні родини краю. В ході акції, зокрема, усім вихованцям закарпатських інтернатів вручають подарунки до новорічно-різдвяних свят, а першокласникам на урочистих лінійках в День Знань – набори учнівського приладдя.

Ще одним вагомим, за словами керівника секретаріату,  напрямком реалізації проекту "З любов'ю і турботою до дітей" є підтримка мистецьких закладів краю, проведення різноманітних культурно-масових заходів, конкурсів, фестивалів, популяризація обдарованої молоді. Яскраве підтвердження цьому – нинішній, другий поспіль, звітний концерт учнівського духового оркестру в Завидові. Загалом, існування такого мистецького колективу – подія для села непересічна, похвалитися подібним може далеко не кожна навіть міська школа.

- Хочу зазначити, що Віктор Іванович допомагає не лише завидівському оркестру, - наголосив Володимир Шкріба. - Зокрема, нові музичні інструменти свого часу отримувала Приборжавська школа мистецтв на Іршавщині та інші навчальні заклади краю. Традиція доброго меценатства лідером Єдиного Центру буде продовжена й надалі.

На завершення концерту директор школи Ірина Мишанич - від імені педагогічного колективу та батьківського комітету – щиро подякувала своєму земляку Віктору Балозі за постійну допомогу навчальному закладу. Й висловила впевненість, що юні музиканти досягнуть у майбутньому ще більших професійних успіхів.

21 березня 2011р.

Теги: Завидово, Балога, Єдиний Центр


Єдиний Центр
Публікації:
/ 1На Закарпатті депутати просять про позачергову сесію на допомогу потраждалим від стихії
/ 3Жителі Свалявщини отримали в подарунок маслобійки та сепаратори
/ 2Василь Губаль: Під час засідання сесії облради обділили все Закарпаття
/ 6Заяви Москаля по Мукачеву – ніщо інше, як бажання приховати власні промахи та некомпетентність
/ 2Золтан Ленд'єл: Москаль не подав жодної пропозиції до Президента і ВР щодо фінансування закладів профтехосвіти
/ 1Депутати фракцій ЄЦ та "Батьківщини" в Закарпатській облраді зініціюють скликання позачергової сесії
/ 2Господарі Великоберезнянщини отримали сепаратори та маслобійки
/ 1"Єдиний Центр" засуджує будь-які спроби та факти хабарництва, незалежно від розміру хабара – заява
/ 1"Єдиний Центр": Керівництво держави повинно негайно прийняти політичне рішення і заборонити в'їзд на територію України російських вантажів
/ 2Головою Воловецької районної організації "Єдиного Центру" обрано Олега Ціника
/ 2"Єдиний Центр" ініціює скликання позачергової сесії Закарпатської облради
/ 8Закарпатський "Єдиний Центр": Винні у побитті воїнів-добровольців мають бути притягнені до відповідальності
Балога пропонує посилити відповідальність за публічне заперечення окупації Росією територій України
/ 4ЄЦ закликає місцеві ради вирішити питання безкоштовного харчування дошкільнят та вихованців початкових класів
Михайло Мотильчак: На Закарпатті настане проблема фінансування професійно-технічних закладів
На Закарпатті ЄЦ підтримав заклик ветеранів АТО та волонтерів щодо відмови від новорічних салютів
"Широка" коаліція в Закарпатській облраді очевидно задоволена діяльністю та результатами роботи уряду Яценюка – Ленд'єл
Депутати просять голову Закарпатської облради вплинути на "Закарпатгаз", щоби не відключати газ незаможним і пенсіонерам
/ 29Балога привітав БПП «Солідарність» з утворенням коаліції у Закарпатській облраді з "Опозиційним блоком", "Відродженням" і тушками
/ 3"Єдиний Центр" нагадав, що є переможцем виборів і відкритий до залучення до переговорів по коаліції в Закарпатській облраді "Солідарності"
На з’їзді Єдиного Центру озвучено рішення про участь партії у місцевих виборах
/ 15ЄЦ звинуватив Москаля в брехні з метою дискредитації найвпливовішої політичної сили Закарпаття
/ 3Балога звернувся до Президента України з відкритим листом щодо варварської вирубки лісів
Мукачівські міліціонери заявили, що їх змушують фальшувати матеріали по справі перестрілки 11 липня
/ 3Заява Закарпатської обласної організації політичної партії "Єдиний Центр"
» Всі записи