Балога: Воєнний стан – це справедливість

Влада зі всіх сил намагається переконати народ, що воєнний стан – це голод, розруха, віджим приватної власності, утиски свободи слова і дефолт. Хоча я жодного разу не чув від жодного представника МВФ, що нам не дадуть кредит, якщо ми оголосимо воєнний стан. Про це заявив лідер Єдиного Центру, народний депутат України Віктор Балога.

Балога: Воєнний стан – це справедливість

На його думку народ намагаються переконати в тому, що воєнний стан сьогодні – це ріки крові і голод завтра, хоча це – великий міф. Введення воєнного стану не означає автоматичного оголошення комусь війни. Це означає більше повноважень, більше інструментів для того, щоб бути готовими до всього. 

Політик зазначив, що потрібно покладатися на себе і свої сили, а не мріяти, що скоро в Чорне море зайде американський авіаносець, а 93-тя бригада отримає найсучасніше озброєння. Однак замість того, влада говорить, що воєнний стан буде, але коли Росія піде в повномасштабний наступ. «Вибачте, але, це те ж саме, якби лікар сказав пацієнту: «Вколю тобі знеболююче, коли склеїш ласти», - вважає народний депутат.

«Але, якщо ще в суботу були натяки на воєнний стан, то сьогодні їх не те, що немає. Нас назад повертають до риторики залякування правовим режимом воєнного стану. І це ще одне підтвердження тому, що Україна є об’єктом, а не суб’єктом міжнародної політики. Зараз ми – Афганістан 80-х років минулого століття. Захід один в один повторює сценарій розвалу СРСР – санкції, обвал цін на нафту, виснажлива, довготривала війна, знищення Росії ціною України, яка в принципі для пересічного американця від Афганістану мало чим відрізняється. А для європейця Україна важить набагато менше, ніж Естонія і Польща. Тобто, нами не шкода пожертвувати. Така правда. На жаль, гірка для нас. Лише додам, що за рік цієї війни українців уже загинуло більше, ніж за десятиліття в Афганістані», -  наголосив Віктор Балога.

Він звернув увагу на те, що в законі України «Про правовий режим воєнного стану» чітко прописано: «Воєнний стан - це особливий правовий режим, що вводиться в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи ЗАГРОЗИ нападу». 

«Як ви думаєте, кілька десятків тисяч російських військових майже по всьому периметру спільного кордону – це загроза? Мені здається, що – так», - вважає лідер Єдиного Центру. 

Він вказав на те, що закон «Про правовий режим воєнного стану» потрібно виконувати, а не читати. Його запровадження – це обов‘язок, а не право, оскільки невиконання законів, як відомо, тягне за собою наслідки у вигляді відповідальності.

«Замість того, на обстріл Маріуполя з «Градів», РНБО відповідає холостим у повітря. Замість адекватної відповіді – набір патріотичної пропаганди, в перемішку з обіцянками ввести санкції проти Росії. І це після року війни, в тому числі і торгівельної, яка почалася набагато раніше. Останній приклад – Росія забороняє імпорт нашої солі. Шановні, а можете мені назвати хоча б один товар, який ми заборонили ввозити на свою територію? Вони уже добралися до нашої солі, а ми не можемо заборонити їхні «Снікерси» і горілку. Про які санкції ми говоримо?», - задається питанням політик.  

Він вважає, що воєнний стан – це справедливість. Це означає, що хтось піде воювати, хтось копати, хтось ремонтувати, хтось лікувати, хтось документувати. І кожен, хто повертатиметься з війни, не буде відчувати себе цапом відбувайлом, дивлячись на те, як у мирному тилу гуляють, ходять на дискотеки, купують дорогі речі і живуть життям країни, в якій ніби все добре. 

«І воєнний стан не означає, що завтра районний воєнком має прийти до підприємця, який возить людей на базар, і забрати у нього мікроавтобус. Навпаки – поділитися має той, у кого є. Маєш завод з виробництва автомобілів – переводь його на потреби армії. Маєш фармацевтичний цех – будь добрий 30% на армію. Маєш оборот зі свого бізнесу в кілька мільйонів гривень – допоможи армії. Але, не треба трусити бідняків і забирати у людей останнє. А найголовніше, лякаючи воєнним станом, - вони дограються. Бо коли його доведеться ввести, а цей день обов’язково прийде, почнеться такий хаос і паніка, що він нікому уже нічим не допоможе», - переконаний Віктор Балога.

26 січня 2015р.

Теги: Балога, воєнний стан, справедливість

Коментарі

786 2015-01-31 / 23:54:21
До пана Балоги є багато питань,як до минулоі влади.Статки перевищують зарплату?

123 2015-01-29 / 19:01:05
Однозначно Віктор Іванович одіозна фігура, але завжди обєктивно оцінює ситуацію і відчуває куди вітер дує.Шкода що президент не прислухається.Потрібна чіткість, а не подвійні стандарти.

PATRIOT 2015-01-27 / 14:16:47
Згоден. Патріотизм вимірюється не словом , а результатом. Вже рік триває війна. В той же час в Києві , Львові чи Ужгороді (скрізь ) в будь-якому продовольчому магазині вам пропонують ковбасу та сосиски , де чітко зазначена адреса потужностей виробника : Донецьк ( зверніть увагу при наступній покупці). Це місто з початку 2014 не контролюється українською офійною владою. Тобто продукт, що має обмежений термін придатності, хтось вчасно встигає з виробничого цеху доставити до нашого столу по всій Україні, благополучно обминувши всі гради і блокпости. Стабільна поставка цієї продукції свідчить, що виручені кошти повертаються до виробника і приносять прибуток ворожій стороні . Невже жоден український владний керівник-патріот не їсть ковбаску чи сосиску ? Невже ВЕГЕТАРІАНСТВО так широко поширене у владних кабінетах ?


Єдиний Центр
Публікації:
/ 1На Закарпатті депутати просять про позачергову сесію на допомогу потраждалим від стихії
/ 3Жителі Свалявщини отримали в подарунок маслобійки та сепаратори
/ 2Василь Губаль: Під час засідання сесії облради обділили все Закарпаття
/ 6Заяви Москаля по Мукачеву – ніщо інше, як бажання приховати власні промахи та некомпетентність
/ 2Золтан Ленд'єл: Москаль не подав жодної пропозиції до Президента і ВР щодо фінансування закладів профтехосвіти
/ 1Депутати фракцій ЄЦ та "Батьківщини" в Закарпатській облраді зініціюють скликання позачергової сесії
/ 2Господарі Великоберезнянщини отримали сепаратори та маслобійки
/ 1"Єдиний Центр" засуджує будь-які спроби та факти хабарництва, незалежно від розміру хабара – заява
/ 1"Єдиний Центр": Керівництво держави повинно негайно прийняти політичне рішення і заборонити в'їзд на територію України російських вантажів
/ 2Головою Воловецької районної організації "Єдиного Центру" обрано Олега Ціника
/ 2"Єдиний Центр" ініціює скликання позачергової сесії Закарпатської облради
/ 8Закарпатський "Єдиний Центр": Винні у побитті воїнів-добровольців мають бути притягнені до відповідальності
Балога пропонує посилити відповідальність за публічне заперечення окупації Росією територій України
/ 4ЄЦ закликає місцеві ради вирішити питання безкоштовного харчування дошкільнят та вихованців початкових класів
Михайло Мотильчак: На Закарпатті настане проблема фінансування професійно-технічних закладів
На Закарпатті ЄЦ підтримав заклик ветеранів АТО та волонтерів щодо відмови від новорічних салютів
"Широка" коаліція в Закарпатській облраді очевидно задоволена діяльністю та результатами роботи уряду Яценюка – Ленд'єл
Депутати просять голову Закарпатської облради вплинути на "Закарпатгаз", щоби не відключати газ незаможним і пенсіонерам
/ 29Балога привітав БПП «Солідарність» з утворенням коаліції у Закарпатській облраді з "Опозиційним блоком", "Відродженням" і тушками
/ 3"Єдиний Центр" нагадав, що є переможцем виборів і відкритий до залучення до переговорів по коаліції в Закарпатській облраді "Солідарності"
На з’їзді Єдиного Центру озвучено рішення про участь партії у місцевих виборах
/ 15ЄЦ звинуватив Москаля в брехні з метою дискредитації найвпливовішої політичної сили Закарпаття
/ 3Балога звернувся до Президента України з відкритим листом щодо варварської вирубки лісів
Мукачівські міліціонери заявили, що їх змушують фальшувати матеріали по справі перестрілки 11 липня
/ 3Заява Закарпатської обласної організації політичної партії "Єдиний Центр"
» Всі записи