Голова Іршавської РДА вперше відвідав сесію Іршавської міськради

Депутати Іршавської міської ради зібралися 19 серпня на 20-ту позачергову сесію 6-го скликання. Вперше за два роки керівництва районом на зібрання народних обранців міської ради завітав голова Іршавської райдержадміністрації Віктор Феєр, повідомляє сайт Іршавської міськради.

Голова Іршавської РДА вперше відвідав сесію Іршавської міськради

На прядок денний було винесено до одного десятка питань. Найпершою обговорювали тему бюджету. Доповідала головний бухгалтер міської ради Світлана Кинів. Зважаючи на те, що всі спірні нюанси були розібрані профільною комісією у переддень пленарного засідання, то особливого обговорення та зауважень не виникло. Депутати затвердили проект рішення про внесення змін в обсяг фінансування об’єктів бюджету розвитку. Зокрема, збільшено обсяг фінансування по об’єкту «Реконструкція водопровідної системи по вул.Бєляєва, Лесі Українки» згідно проекту «Діагностика, облік та ліквідація непродуктивних витрат в мережі водопостачання – запорука енерго- та ресурсозбереження» на суму 30 тис.грн.
У зв’язку з недостатнім фінансуванням по «Капітальному ремонту вулиць: Локоти та площі Народної» народні обранці підтримали проект рішення і спрямували кошти у сумі 440 тис.грн. на цей об’єкт.

Одноголосно висловилися і «за» проект рішення щодо внесення змін до спецфонду, а саме, кошти у сумі 5 тисяч гривень депутати спрямували на знищення амброзії і борщівника на території міста. Як відмітив начальник КП «Тепло-Місто», знищення шкідників наразі проводиться механічним способом – викошуванням, але при наявності коштів необхідно розпочинати їх ліквідацію хімічним способом. Втім подібний факт викликав зауваження депутатів, зокрема вони відмітили, що при використанні хімікатів може постраждати інша рослинність. Прояснив ситуацію голова РДА. Він сказав, що в районі діє спеціальна програма по знищенню шкідників і перші спроби застосування хімічного способу їх винищення показують, що він дієвий і ефективний. Народні обранці підтримали цю пропозицію, рішення прийняли із відповідними змінами.

Присутні затвердили проектно-кошторисну документацію капітального ремонту вулиці Локоти та капітального ремонту даху будинку по вул.Набережній, 1«б».
Наступними на порядку денному були земельні питання. Їх розглянули попередньо на засіданні комісії, тож ніяких зауважень не виникло.

Із питанням про доцільність перенесення відділу РАЦСу із адмінбудівлі міської ради у приміщення райлікарні, яке знаходиться біля паталогоанатомічного відділення, виступив депутат Володимир Пишний. Користуючись нагодою, народні обранці адресували питання до голови райдержадміністрації, який відмітив, що ініціатива начальника Головного управління юстиції в Закарпатській області пана Ільницького не піддається логічним поясненням. Віктор Іванович зауважив, що особисто інформував "губернатора" про цю ситуацію і порадив депутатам міськради також звернутися до керівника області. Цю думку схвалили всі присутні. Тож за пропозицією міського голови було прийнято звернення до облдержадміністрації, Головного управління юстиції в Закарпатській області, обласної ради, Іршавської РДА та Іршавської райради. Зважаючи на те, що проведено реконструкцію центральної площі перед міськрадою, враховуючи те, що міськвиконком бере на себе зобов’язання сплачувати 50% за опалення в залі урочистих подій, висловлено прохання не переносити відділення РАЦСу. Тим паче, вже були звернення наречених, які проти того, щоб урочиста реєстрація шлюбу проходила біля моргу.

Василь Продан підняв питання про земельні ділянки. «Однозначно моя позиція зараз, і вона не зміниться – відмітити не лише іршавчан, а й тих жителів району, які працюють у Іршаві», розпочав Віктор Іванович, - співпраця із міськрадою ефективна і будь-яке спірне питання завжди вирішується в ході конструктивного діалогу. Єдине в чому наші думки із міським головою категорично розбігаються – це те, що я наполягаю на 10 сотках,а він на 6-ти». На це депутат міської ради Олександр Манойленко, відмітив, що це думка не лише міського голови, а й усього депутатського корпусу, оскільки із збільшенням площі земельних ділянок зменшиться їх кількість. Степан Бобик зауважив, що не проти, що отримати землю мають і жителі сіл, які працюють у районному центрі. Турбує те, що рішенням сесії міськради затверджено список на отримання земельних ділянок, але тут лише 363 особи. Це ті, хто написав заяву із 1991 по 2009 рік, але ж є люди, які подали заяви і після 2009 року. І хотілося б, щоб при поділі, не сталося так, що за списками міськради земельні ділянки отримає лише половина громадян, а із тих, списків, які сформує адміністрація задовольнять удвічі більше. Міський голова висловив сподівання, що це питання вдасться вирішити спокійно і помірковано.
За словами голови РДА, остаточне рішення прийматиметься тоді, коли будуть розроблені проекти. Їх запропонують на обговорення і затвердять ті розміри земельних ділянок, які отримають загальне схвалення. Також керівник району зауважив, що райцентр почав оживати завдяки зусиллям депутатського корпусу та міськвиконкому. І підсумував: «Хочу, щоб Іршава була найкращим містом Закарпаття».

На завершення міський голова Степан Бобик подякував Віктору Феєру за підтримку та допомогу у важливих і складних питаннях. І зазначив, що якщо до кінця року в місті вдасться зробити те, що потрібно, то однозначно в цьому є заслуга і районного керівництва.

І насамкінець, коротко поінформував присутніх про роботи, які завершуються та повідомив, що планується розпочинати. Також запросив усіх на відзначення 21-ї річниці Незалежності України, 25 серпня, о 17.30.

22 серпня 2012р.

Теги: Іршава, Бобик, Феєр

Коментарі

Автор 2012-08-27 / 12:02:53
Шановні модератори сайту, переконливо прошу Вас давати посилання на джерела з яких берете матеріали, або зазначати авторів. З повагою, автор матеріалу "Голова Іршавської РДА вперше відвідав сесію Іршавської міськради"

Таня 2012-08-23 / 13:51:43
Іршавчанинам . Чекаєте з нетерпінням Ковбаска?

Іршава 2012-08-23 / 11:23:43
ще ні - http://zakarpattya.net.ua/News/99365-IAnukovych-zvilnyv-holovu-Volovetskoi-RDA-Vasylia-Kovbaska

Олександр 2012-08-23 / 11:09:58
Так здається там уже Ковбаско голова РДА...

Іршавчанин 2012-08-23 / 00:15:28
Ще не вигнали цього "голову" РДА?

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини