Депутати-"регіонали" на чолі з головою Виноградівської РДА вносять деструктив в роботу райради

21 серпня відбулося пленарне засідання дванадцятої сесії Виноградівської районної ради шостого скликання. З 64 обраних депутатів у залі засідань зареєструвалось 55 районних обранців.

Депутати-"регіонали" на чолі з головою Виноградівської РДА вносять деструктив в роботу райради

Відкривши сесію, голова районної ради Олег Любімов зачитав повідомлення про створення депутатської групи «За зміни» у складі п’яти депутатів. Далі, відповідно до Регламенту роботи, головуючий виніс на голосування депутатські запити, які поступили у міжсесійний період.

Так, уже при голосуванні першого запиту виникли проблеми з його підтримкою – частина депутатського корпусу зі складу фракцій Партії регіонів, УМДС, БЮТу категорично не голосували. Однак, набравши необхідні 33 голоси, запит депутатів Михайла Цогли та Івана Сокача щодо облаштування внутрішніх туалетів у Великокопанській школі, все ж був підтриманий.

Так само проблемно, з переголосуванням та перерахунком голосів було підтримано два запити щодо ремонту під’їзної дороги до села Новоселиця та дороги Підвиноградово-Олешник.

Члени вищезгаданих фракцій так і не голосували. Тим часом, вже після другого запиту, тобто через 10 хвилин з початку роботи, керівники фракції Партії регіонів, депутати Микола Гріга та Віктор Альошин почали настирливо, перебиваючи головуючого, вимагати оголосити перерву. Очевидно, створення нової депутатської групи та неможливість «підім’яти» під себе п’ять депутатських голосів не входило в їх плани, тож потрібно було міняти тактику.

Апогеєм напруги в сесійній залі став розгляд запиту депутата Петра Понедільника щодо відсутності путівок на саноторно-курортне лікування до санаторію «Теплиця». Суть запиту полягає в тому, що кожного року санаторій «Теплиця» безкоштовно виділяє 20 путівок для лікування мешканців району пільгової групи. Розподіляло ці путівки управління праці та соціального захисту населення (в народі - Собез).

Однак цього року, незрозуміло за якими критеріями, дані путівки розподіляє особисто голова адміністрації Тетяна Граб. На цьому, перенапружені нерви депутатів вищевказаних фракцій та голови адміністрації, депутата Граб Т.Д. не витримали – вона, всупереч нормам етикету державного службовця, вийшла з президії та покинула зал засідань, за нею послідували «підпорядковані» депутати. Таким чином, через відсутність кворуму, головуючому довелося закрити сесію, так і не розглянувши жодного питання порядку денного.

Завершуючи засідання дванадцятої сесії Олег Любімов зазначив, що частиною депутатів на чолі з головою райдержадміністрації та заступником голови районної ради свідомо вноситься деструктив у роботу районної ради. Покинувши залу засідань та не голосуючи за депутатські запити, окремі депутати показали, що їх не цікавлять питання розміщення туалетів в сільських школах та гігієнічних умов у них. Не цікавить їх і критичний стан доріг у районі, через що зменшується кількість туристів та скорочуються маршрути автобусного сполучення. Не цікавлять їх і інші соціальні проблеми.

Цікавлять їх лише передвиборчі рейтинги партій та «своїх» кандидатів. І Тетяну Дмитрівну чомусь одразу перестали турбувати проблеми діточок, яким на утримання дошкільних навчальних закладів повинні були виділятися кошти. Всупереч соціальним ініціативам Президента та Прем’єр Міністра України щодо розбудови мережі дитсадків, не турбують голову РДА й незавершені будівництво та капітальні ремонти дитячих садків у селах В.Копаня, Фертешолмаш та Веряця.Про це Закарпаття онлайн повідомили в Виноградівській районній раді.

22 серпня 2012р.

Теги: пленарне засідання, сесія, деструктив

Коментарі

закарпатець 2012-08-22 / 22:40:21
Це порядний голова Виноградівської РДА не йде на поводу у ПРдунів і не піддається ні на які провокації з боку регіоналів.
Любімов просто думає про простий народ, з яким йому прийдеться жити усе своє життя, та й захищає як може від цих бандитів у владі, його совість просто не продається, він знає що рано чи пізно треба буде відповідати як перед Богом так і перед своїми обранцями.Пене Любімов не здавайтеся, дуже важко із злодіями жити, але народ окрім Вас ніхто не захистить!

Faust 2012-08-22 / 15:36:58
Шановні виноградівчане, бачите, чого варті передвиборні обіцянки "високоморальних-добропорядних-чесних-правдивих-"сердобольних"-люблящихвас..." райнардепів (колись - "слуг народа")! Тепер - або думайте і голосуйте, або голосуйте і не думайте, кидь вам типирька дуже файно живеться і бударі у школах (не тільки у В.Копані, де ерез 5-10 хиж близнюки народжуються) чисті і затишні, а дороги як траси F-1...

Рахуючий 2012-08-22 / 15:02:19
Або вони голосували, та потім вийшли, або вийшли голосуючі. Тільки таким чином не може бути кворуму, або 50% + 1 голос????
Арифметика.

НОВИНИ: Соціо

13:28
У середу в Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Козаком
11:28
/ 1
Підтверджено загибель на Запоріжжі ще в червні минулого року Віталія Чонки з Великої Копані
21:05
/ 11
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 10
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 16
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
» Всі новини