28 депутатів "підписалися" за проведення позачергової сесії з питання продажу "Корони"

Міжфракційне об’єднання ОО «Батьківщина» зібрало підписи за проведення позачергової сесії Ужгородської міської ради з питання продажу комплексу колишнього готелю та ресторану «Корони» – про це у понеділок на прес-конференції розповіли голова Об’єднаної Опозиції «Батьківщина» Василь Гнатків та депутат фракції Павло Чучка.

28 депутатів "підписалися" за проведення позачергової сесії з питання продажу "Корони"

Депутат фракції Павло Чучка влучно порівняв конкурс по «Короні» з фактами приватизації за безцінь загальнонаціонального масштабу: «Корона» повторює історію «Криворіжсталі» – віддали за копійки. Чи можна повернути її назад і продати за реальною ціною і скористатися тими грошима, щоб привести місто в порядок? Можна! При одній умові: якщо мер буде хотіти, а також 31 депутат (мінімальна більшість) захочуть саме цього. Поки що цього немає. Та за Ужгород треба боротися. Боротися завжди». Павло Павлович нагадав вислів Масарика «не бійся і не кради» і застеріг від правила ужгородської влади «бійся і кради». Він також додав, що замовчуючи цю тему – ми спонукаємо владу діяти у такий спосіб щоразу.

Василь Гнатків зазначив, що наразі зібрано 28 підписів депутатів за проведення позачергової сесії з питання продажу комплексу «Корона», хоча згідно закону необхідно тільки 20 підписів. Крім того, депутат розповів, що готується судовий позов проти виконкому Ужгородської міської ради стосовно скасування результатів проведення конкурсу з продажу комплексу «Корона». Також депутати ОО «Батьківщина» підготували, підписали і спрямували відповідні колективні депутатські звернення щодо сумнівного, з точки зору закону, продажу комплексу «Корона» до прокурора м. Ужгорода, до начальника міськвідділу міліції, голови Відділення Антимонопольного комітету, Ужгородської податкової інспекції. Якщо зазначені дії не призведуть до позитивного результату - повернення комплексу «Корона» громаді, або проведення повторного прозорого конкурсу з продажу – ми ініціюєватимемо звернення до Генеральної прокуратури України і центральних органів виконавчої влади стосовно продажу комплексу «Корона» через наших народних депутатів - «бютівців».

За словами В. Гнатківа, конкурс з продажу комплексу «Корона» було проведено не прозоро внаслідок можливих численних порушень чинного законодавства України, а саме:

1. «09» грудня 2011 року сесія Ужгородської міської ради прийняла рішення № 340 щодо затвердження ціни, умов продажу та умов інвестиційного договору з продажу комплексу «Корона» виключно сесією депутатів Ужгородської міської ради. 11 липня 2012 року конкурсною комісією було прийнято рішення про затвердження стартової ціни продажу комплексу «Корона» без врахування вимог цього рішення, чим самим у діях конкурсної комісії проглядається склад такого правопорушення як перевищення службових повноважень.

2. Ціна продажу 2’078 грн./кв.м. (згідно експертного висновку ПП «КФ Кіпріда» 8’065’000 гривень за 3’880 метрів квадратних загальної площі комплексу «Корона»), м’яко кажучи, є набагато нижчою за середню ціну продажу житлової нерухомості в місті Ужгороді (6400 грн./кв.м.), і суттєво нижчою за середню ціну продажу нежитлової нерухомості в історичному центрі м. Ужгорода (16’000 грн/кв.м).

3. Неповідомлення членів конкурсної комісії з приватизації, наприклад депутата Ужгородської міської ради Шафаря Ярослава про час та місце засідання комісії 6 червня, 10, 11 і 13 липня, 6 і 7 серпня 2012 року, на яких затверджувалась оцінка комплексу «Корона» та відбувався власне сам конкурс з продажу.

4. «Віртуальний», утаємничений випуск газети «Ужгород» за 17.07.2012 року тощо.

Василь Гнатків підкреслив, що конкурсна комісія призначена особисто міським головою  Віктором Погореловим і саме він несе особисту відповідальність за будь-які її рішення. Ужгородці не обирали членів конкурсної комісії на виборах, а значить вона не  являється представником інтересів громади.

Керівник «Батьківщини» висловив щирий подив у зв’язку з неабияким поспіхом Погорелова у масовому розпродажу комунального майна саме зараз. «Близько 15-20 об’єктів цього літа і осені буде виставлено на аукціон чи на конкурсну  оцінку з передачі в оренду з правом викупу. Зокрема, це аптеки на вул. 8-го березня, пр. Свободи, 18, вул. Другетів та вул. Перемоги. Також Замкові сходи та «Укртелеком» на вул. Грушевського. Всі об’єкти є з достатньо великими площами – від 100 до 600 кв.м. Безумовно, що за логікою продажу «Корони» ми застерігаємо, що і там буде занижена вартість. Тому закликаємо громаду міста, громадські та молодіжні організації долучитися до нашого протесту і повернути «Корону» у власність громади, або провести повторний прозорий конкурс з продажу.

21 серпня 2012р.

Теги: Корона, підписи, депутати

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 9
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 9
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 15
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини