Петьовка просить керівників Тячівщини та Рахівщини проконтролювати спорудження вбиралень в приміщеннях шкіл (ОНОВЛЕНО)

Народний депутат України, кандидат до парламенту від Єдиного Центру по 72 округу (Рахівщина, більша частина Тячівщини) Василь Петьовка надіслав депутатське звернення головам Рахівської та Тячівської райдержадміністрацій – Дмитру Андріюку та Михайлові Шелеверу.

Петьовка просить керівників Тячівщини та Рахівщини проконтролювати спорудження вбиралень в приміщеннях шкіл (ОНОВЛЕНО)

 

Як повідомляє в своїх зверненнях нардеп, "Прем’єр-міністр України, перший номер виборчого списку Партії регіонів Микола Азаров декілька разів  заявляв, що  в Україні не повинно бути шкіл з туалетами на вулицях.

«Іноді ми працюємо заради звітності, а не заради того, щоб реально зробити прості, цілком можливі речі. Ми ставимо перед керівниками багатьох сільських шкіл, перш за все перед керівниками, звичайно, що відповідають за освіту, перед міністром, губернаторами, просту і зрозумілу задачу. У нас жодної школи з туалетами на вулиці не повинно бути. Жодної школи, повторюю», – наголосив глава уряду.

Прем’єр-міністр назвав підлеглим навіть конкретні строки виконання цього доручення. Так, за словами Миколи Азарова,  вже до 1 вересня 2012 року, тобто початку нового навчального року,  у всіх школах необхідно облаштувати внутрішні вбиральні."

В листі наводиться і сумна статистика з цього приводу, що має місце на Рахівщині та Тячівщині.

 

Як свідчать факти, із 41 місцевої ЗОШ внутрішні вбиральні мають лише 9, в інших 32  діти вимушені бігати, як то кажуть, «до вітру» – на вулицю. На Тячівщині із 74 місцевих ЗОШ внутрішні вбиральні мають лише 17.

"З огляду на це, – звертається до чиновників народний депутат В.Петьовка, прошу Вас взяти під особистий  контроль виконання доручення  Прем’єр-міністра України та вжити усіх заходів для того, щоб кошти  були використані  виключно на  облаштування в школах внутрішніх туалетів, а не розкрадені шляхом придбання та вручення дітям до свята Першого дзвоника дріб’язкових шкільних наборів, на зразок ручок, олівців чи зошитів".

Про те, що прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив владі на місцях перенести вуличні туалети у сільських школах до середини приміщень, нещодавно в контексті "мовних" висловлювань очільника Тячівської РДА М.Шелевера повідомляло і Закарпаття онлайн.

Відповідно до соціологічних опитувань Василь Петьовка лідирує у виборчому окрузі № 72 з центром у Тячеві, де, крім нього, балотується від Партії регіонів чинний голова Тячівської РДА Михайло Шелевер.

10 серпня 2012р.

Теги: туалет, Петьовка, Шелевер

Коментарі

Пора вже давно 2012-10-13 / 14:44:43
Не буду говорити за інші школи, а скажу про Великобичківську ЗОШ №1, яка зараз відмічає своє 80-річчя.
Приміщення школи не пристосоване, а було побудовано по проектом за часів Чехословаччини у 1932 році і складалося тоді із 3-х корпусів - 2-х навчальних і спортзалу. У кожному(!!!) корпусі і в спортзалі(!!!) у 1932 році були внутрішні(!!!) туалети. На горищі був бак з водою, була і вигрібна яма. Прийшли комуністи в 1945р., оголосили обов"язкову середню освіту, приміщень не хватало і вхід пішли туалети. У спортзаль ному туалеті- склад спортивного хламу, в одному корпусі - кабінет іноземної мови і біблотека, в іншому корпусі в туалеті сидить секретарка і підсобне приміщення для техпрацівників (корпус молодших класів). Але це лише, так би мовити, півбіди. За часів президенства В.А. Ющенка, головою Рахівської РДА був такий пан Саїк. І поступила команда показати роботу в районі. То рішили добудувати(90% готовності) продовження одного з корпусів і заодно туалет, для якого вирили вигрібну яму, забетонували і звели стіни. І тепер діточки ходять в це біотуалет імені "ЮЩЕНКА" в кінці спортиної площадки. Ось такий рух у Європу через замерзлу ..пу .
..

олег 2012-08-11 / 13:46:16
Так, я прочитав статтю за кліком про "лідерство" Петьовки. Можливо ЄЦ і має деякі рейтинги серед населення закарпатців, але назвати їх високими не можливо. Це все виглядало так, якби дану пафосну інформацію про рейтинги писала прес-служба ЄЦ. І ще одне, про "незаангажованість" цієї соціологічної служби, на яку ви посилаєтесь при "лідерстві" Петьовки, щось вона забула про Павла Балогу у своєму рейтингу. Так, дійсно це служба, на яку необхідно посилатись при висвітлюванні рейтингів політиків, у даному випадку Петьовки )))
Дякую!!!)

Патріот 2012-08-11 / 13:11:08

Хамство і тролінг. Коментар видалено. Адмін

735 2012-08-11 / 12:12:31
передвиборча гра...

Адмін 2012-08-11 / 12:12:24

Стаття виключно інформаційна і важко зрозуміти, де вам вдалося побачити "поливання брудом". А для того, аби ознайомитися з результатами соціологічних досліджень, вам треба було не задавати зайвих запитань, а клікнути на відповідне гіперпосилання в тексті.

олег 2012-08-11 / 12:04:15
Дана стаття є прямим свідченням того, що Петоьвка намагається набивати собі політичні бали перед виборами та світитися у місцевих ЗМІ, щоб створити видимість роботи. Його суперником на виборах по даному окрузі буде Шелевер, тому і не дивно, що єцівський Петьовка обливає брудом керівників місцевих адміністрацій.
А останній абзац статті "Відповідно до соціологічних опитувань Василь Петьовка лідирує у виборчому окрузі № 72 з центром у Тячеві..." - це просто шедевр брехні. І за якими це соціологічними опитуваннями він "лідирує" і звідки така впевненість у даному твердженні, залишається тільки догадуватись.

дядя тьотя 2012-08-10 / 20:02:53
Вот такі і прихильника Дал....йоби, немає апеляційного суду Ужгорода, Апеляційний суд Закарпатської області! Поставив на місце, та всім до ж...и тота ......!

бедевлянин 2012-08-10 / 19:39:09
А хто сказав, що Пітьовка лідирує? Що, вибори - це олімпійські ігри?
Побачимо як проголосують люди.

вася 2012-08-10 / 18:10:35
Єднина людина яка поставила на місце апеляційний суд Ужгорода.ДЯКУЄМО ще постарайтесь по адміністративним справам Дельта банк прконтролювати справи місяців 1-2.З повагою ваші прихильники і опоненти

НОВИНИ: Соціо

11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
23:14
/ 4
Рік Августина Волошина
» Всі новини