Голова Рахівської РДА сумнівається в керівництві Карпатського біосферного заповідника

Чергова колегія райдержадміністрації розпочала роботу з обговорення масштабної пожежі в житловому секторі районного центру та попередження виникнення подібних ситуацій на території Рахівщини. Картину трагічної події 17 липня, локалізацію і ліквідацію пожежі пожежно-рятувальними підрозділами району, Солотвина, заходи, які необхідно вжити для належного реагування при виникненні загорань і надзвичайних ситуацій з метою їх попередження, присутнім представив начальник служби цивільного захисту в Рахівському районі територіального управління МНС у Закарпатській області Олександр Тушер

Голова Рахівської РДА сумнівається в керівництві Карпатського біосферного заповідника

Доповідач також повідомив, що знадобилася 1 год. 45 хв., втручання заступника, голови РДА, а відтак і прокурора, щоб переконати директора КБЗ виділити новий пожежний автомобіль на базі машини „КАМАЗ” (подібні тільки три в області) для допомоги у ліквідації пожежі. Мотивацією керівника стало те, що пожежна належним чином не оформлена, за неї ще не виплачено кошти. До речі, після оформлення документів передбачається, що автомобіль буде базуватися  на ПДРЧ-3 в м. Рахів.

Як резюмував голова райдержадміністрації Дмитро Андріюк, подібна аргументація не витримує критики, коли трапляється масштабне лихо. Держава виділяє кошти на закупівлю сучасної пожежної техніки і її використання у скрутну хвилину не повинно упиратися в циркуляри, коли тільки втручання прокурора зрушує питання з мертвої точки. Тоді, як вчасний приїзд пожежної з КБЗ, яка заміняє три, що нині мають місцеві підрозділи, змінило б ситуацію на краще і вдалося б уникнути значних збитків. Саме тому за результатами розгляду питання на колегії, очільник району запропонував спрямувати два листи до відомчих міністерств: наздвичайних ситуацій, екології та природних ресурсів про врахування особливостей гірської Рахівщини й виділення сучасної техніки для гасіння пожеж, а також про доцільність перебування на посаді керівника Карпатського біосферного заповідника.

Також відзначалося, що за дорученням голови райдержадміністрації вже на другий день після пожежі комісія РДА та міськради визначила розмір збитків. На очищенні територій потерпілих дворогосподарств від залишків пожежі працювали самоскид ДП „Рахівське ЛДГ” та навантажувач від міськради, а допомагали безробітні, які перебувають на обліку в райцентрі зайнятості. Постраждалим надано продукти харчування, речі від райорганізації товариства Червоного Хреста. Комісія ТЕБ та НС РДА затвердила рішення щодо надання допомоги погорільцям всіма службами району. Основним напрямком визначено  відновлення дахів до початку осені. Проведено розрахунки матеріалів для бетенного перекриття будівель, а також пиломатеріалів для дахів. Держлісгоспи готують необхідний пиловник, який буде передано потерпілим безкоштовно. З районного бюджету надається одноразова допомога в розмірі 30 тисяч гривень. Оскільки коштів у райбюджеті недостатньо, очільник району звернувся до обласного керівництва за допомогою у проведенні відновлювальних робіт у повному обсязі.

Керівники та представники держлісмисливгоспів, КБЗ, ВАТ „Хутро” та ТОВ „ВГСМ” розповіли про протипожежні заходи в підвідомчих установах, поділилися проблемами і висловили пропозиції щодо їх вирішення.

Про стан фінансування та проведення нормативно-грошової оцінки земель населених пунктів, їх інвентаризації, фінансування розроблення схеми землеустрою і техніко-економічні обгрунтування використання та охорони земель адміністративно-територіальних утворень, розроблення проектів землеустрою щодо встановлення меж прибережних захисних смуг вздовж річок та їх фінансування, виготовлення та видачу держактів на право власності на земельні ділянки взамін сертифікатів на право на земельну частку (пай) доповів начальник міскрайонного управління Держкомзему в м. Рахів і Рахівському районі Юрій Дзядів. Важливість доведення такої роботи до логічного завершення очевидна, адже наявність документів – невід’ємна складова реалізації завдань генеральних планів забудови, приватизації, будівництва, купівлі – продажу наділів.

Керівник апарату райдержадміністрації Олена Кабаль проаналізувала роботу зі зверненнями, які надійшли до РДА протягом першого півріччя року. Загалом надійшло 1002 пропозиції, заяви і скарги, що на 645 звернень менше, ніж за відповідний минулорічний період. Протягом півріччя 3693 мешканці району порушили питання соціального захисту, житлові, земельні та сільського, комунального і дорожнього господарства, благоустрою, освіти, науки і навчання дітей, працевлаштування, охорони здоров’я, екологічної безпеки, раціонального природокористування, будівництва. Більшу частину звернень вирішено позитивно,  на інші надано роз’яснення щодо порядку їх вирішення, частину надіслано в інші інстанції. Про це Закарпаття онлайн повідомили в Рахівській РДА.

27 липня 2012р.

Теги: пожежа, наслідки, заповідник, колегія

Коментарі

саша 2012-07-28 / 09:13:20
Добре зробили що поперли, "чмо болотне", а не голова Червоного Хреста.

шо-шо 2012-07-27 / 23:22:24
кого обрали замість Миколи Сагайди?

вчитель 2012-07-27 / 20:35:30
Андріюк - найнкепрофесійніший і найнекомпетентніший з голів РДА.
Це типовий представник партії оригіналів, який не знає, не вміє, але дуже хоче .... керувати і "доїти" керівне крісло.Куди йому до доктора наук Гамора.

Гуцулик 2012-07-27 / 17:12:58
Чому Андріюк непише як з порушенням всіх норм і законів зняли голову товариства Червоного хреста Сагайду миколи,котрий добився неабияких успіхів у волонтерстві і на його місце обрали жінку одного з риговських авторитетів!!!

рахів 2012-07-27 / 11:42:58
чия б корова мичала , а андріюкова мовчала

НОВИНИ: Соціо

11:33
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
» Всі новини