На Закарпатті розкривають 58% злочинів

Сьогодні, 26 липня у прокуратурі Закарпатської області відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів області на якій йшлося про стан боротьби зі злочинністю на території області протягом першого півріччя 2012 року.

На Закарпатті розкривають 58% злочинів

Як було зазначено на нараді, у цьому році правоохоронцям вдалося знизити ріст злочинності на 11,8%. Рівень злочинності на 10 тисяч населення складає 28.3%, що є одним із найменших показників по державі після Івано-Франківської та Тернопільської областей.

Нижче середньообласного, рівень злочинності у Виноградівському, Рахівському, Іршавському і Тячівському районах.

Майже на 43 % відбулося зменшення зареєстрованих злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості. Вдалося стабілізувати рівень злочинів проти власності. Зменшилось також число крадіжок та вимагань. На 17.5% менше виявлено злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів. Завдяки організаційним заходам більше викрито злочинів, вчинених у бюджетній сфері, банківській системі та у сфері лісового господарства. Трохи зменшилося число злочинів,  вчинених у стані алкогольного сп’яніння.

Втім є і проблемні моменти, які правоохоронці обговорили на нараді. Так, не дивлячись на те, що рішенням обласної ради затверджено „Комплексну програму профілактики злочинності на території Закарпатської області на 2011-2015 роки”, кошти з обласного бюджету на її виконання не виділялися.

Значна кількість проведених заходів та внесених документів реагування не стабілізували невпинний ріст окремих категорій злочинів. Вище середньогообласного рівень злочинності в Ужгороді, в Ужгородському районі, в Мукачеві, Берегівському районі та Свалявському районах.

Трохи більше ніж торік скоєно злочинів проти життя та здоров’я, в тому числі умисних вбивств, умисних тяжких тілесних ушкоджень, грабежів і розбоїв. На 12.5% більше скоєно особливо тяжких злочинів (з 96 до 108). Спостерігається збільшення злочинів щодо пошкодження майна на території області. Найбільший ріст таких злочинів зареєстровано в місті Мукачево (+400%). Зросла кількість вчинених ДТП зі смертельними наслідками з 24 до 32 і нерозкритими залишаються 9 злочинів цієї категорії.

Через відсутність належної профілактичної діяльності служб у справах дітей та кримінальної міліції на 10,7 % збільшилась кількість злочинів, вчинених неповнолітніми. Суттєво збільшилась на території області кількість злочинів щодо вчинення насильства в сім`ї  (+64,7%).

З числа зареєстрованих у першому півріччі злочинів нерозкритими залишились 1143, відсоток розкриття злочинів в цілому по області склав 58%, що більше загальнодержавного показника. Разом з тим, на низькому рівні продовжує залишатися стан розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів.

Низьким є також показник з розкриття злочинів минулих років. Загалом із 18284 нерозкритих злочинів минулих років, розкрито 295 ( на 6 менше ніж в минулому році ), при цьому 454 знято з обліку ( 409) за строками давності. 

Щодо слідства в органах прокуратури, то впродовж І півріччя цього року в провадженні перебувало 256 кримінальних справ, з яких 125 закінчено розслідуванням. За результатами розслідування 117 кримінальних справ направлено до суду з обвинувальним висновком, 8 - для звільнення від кримінальної відповідальності за нереабілітуючими підставами.

Протягом указаного періоду органами прокуратури області до суду з обвинувальним висновком надіслано 23 кримінальні справи про злочини проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини, з яких 14 - щодо невиплати заробітної плати, 5 - за фактами привласнення, розтрати майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, 30 справ - про зловживання владою та перевищення службових повноважень, 29 - про службову недбалість, 13 - про хабарництво, по 4 - проти авторитету органів державної влади і місцевого самоврядування та проти безпеки виробництва,  2 справи - про злочини проти правосуддя, 1 - про легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом.

На нараді наголошено на тому, що стан протидії злочинності в області у 2012 році не в повній мірі відповідає необхідним вимогам і потребує узгоджених заходів. Зокрема слід покращити діяльність правоохоронців щодо  виявлення злочинів, насамперед у сфері економіки, розкриття насильницьких злочинів проти життя та здоров’я, забезпечення відшкодування збитків у розслідуваних кримінальних справах, покращити роботу спецпідрозділів, які борються з організованою злочинністю. Про це Закарпаття онлайн повідомили в прес-службі прокуратури Закарпатської області.

26 липня 2012р.

Теги: злочини, кримінал, статистика

Коментарі

Для автора статьи 2012-07-27 / 12:14:53
Но, автор статьи очевидно понимает, что, к соажлению, большая часть раскрытых преступлений - липа. В США, реальная раскрываемость, процентов 20. И это считается хорошим результатом!

А в нашей стране, откуда такие цифры?

Микола 2012-07-26 / 22:30:28
Но, та Петруня з Русином прям як Шерлок Хомс і доктор Ватсон! Петруні - памятник, антібіотіку - генерал-лейтенанта!!!

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини