Ужгородську «Корону» продадуть на 3,5 млн дол. дешевше від реальної вартості?

Останній рік мешканці Ужгорода і Закарпаття, з подачі Ужгородського міського голови Віктора Погорєлова та міського депутата, приватного підприємця Івана Волошина, стали свідками великого процесу щодо проведення приватизації приміщень пам’ятки архітектури місцевого значення, готельно-ресторанного комплексу «Корона», що розташований на пл. Театральній, 5, 7.

Ужгородську «Корону» продадуть на 3,5 млн дол. дешевше від реальної вартості?

Пригадуються виступи міських депутатів, мера та інших, які вирішили з одного боку наповнити міський бюджет, а з іншого боку знайти інвестора, що вкладе велику суму в реставрацію історичної будівлі. За різними оцінками, Ужгородська мерія та її депутатський корпус за приміщення готельно-ресторанного комплексу «Корона» планували залучити до місцевого бюджету від 24 млн. (двадцять чотири мільйони) грн. до 46 млн.  (сорок шість мільйонів) грн. Планували…, до тих пір поки вели (та ведуть і до сьогодні) відкриту і приховану війну з ПП «Коруна» та Духовно-навчально-науковим комплексом Української Православної Церкви та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України «Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія – Карпатський університет імені Августина Волошина» (сьогоднішніми орендарем та суборендарем) вводячи в оману громаду міста. А коли справа дійшла до вирішення, усі попередні владні слова виявились пустопорожнім окозамилюванням широкої громадськості.

Наразі новітні «прихватизатори» оцінили готельно-ресторанний комплекс «Корона» (загальною площею 3 880 кв. м.) аж у … 8, 065 млн.   (вісім мільйонів шістдесят п’ять тисяч) грн., про що свідчить протокол № 1 засідання конкурсної комісії Ужгородської міської ради від 11 липня 2012 року. Так собі, як для своїх, то за 2078,60 (дві тисячі сімдесят вісім) грн. або 256,00 (двісті п’ятдесят шість) доларів США за один метр квадратний. І це при тому, що мінімальна ціна приватизаційного метру квадратного в центрі міста становить не менше 1200 доларів США. Вражає … «утруска і усушка» афери на … не менш ніж 3,5 млн. (три з половиною) доларів США або майже на 30 млн. (тридцять мільйонів) грн., що не надійдуть до Ужгородського міського бюджету, у випадку проведення даної афери з приватизації.

Цікаві арифметика і вболівання Ужгородського міського голови Віктора Погорєлова і депутата міської ради, секретаря постійної комісії з питань майнової політики, власності та питань приватизації Івана Волошина, а разом і з ними і правлячої більшості Ужгородської міськради, що складається у першу чергу з представників Партії регіонів.

Не менш детективною проглядається і ситуація щодо формування самої конкурсної комісії з приватизації. Так у відповідності до рішення сесії Ужгородської міської ради від 09.12. 2011 року та протокольного доручення цієї ж сесії (що підтверджується свідченнями самих депутатів та стенограмою засідання) було ухвалено ввести до складу конкурсної комісії з приватизації від депутатського корпусу голів постійних комісій ради. Ухвалено, але чомусь не виконано. За дивних обставин, ігноруючи (а правильніше буде зазначити – фальсифікуючи) вище зазначене рішення сесії, 04 липня 2012 року Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов видає розпорядження за № 196 «Про створення конкурсної комісії» з питань приватизації. І за дивних обставин до складу даної комісії не уведено жодного голову постійних комісій міська ради. Чи випадкова така забутьковатість голови та тих спеціалістів виконавчого комітету Ужгородської міської ради з даного питання? Важко у це повірити. А кого ж Віктор Погорєлов вводить до складу конкурсної комісії з приватизації здогадатись не важко, виключно представників свого апарату (Касперов О.П. – директор департаменту міського господарства (Голова комісії); Сабовчик Д.М. – заступник директора департаменту, начальник управління майном міста; Стегура М.М. – головний спеціаліст відділу оренди та приватизації майна і землі департаменту міського господарства; Гончар Т.В. – начальник відділу бухгалтерського обліку, головний бухгалтер департаменту міського господарства; Пекар В.П. – начальник юридичного відділу департаменту міського господарства; Каліновська О.Є. – головний спеціаліст управління архітектури і містобудування). І звичайно ж, «великого» борця із корупцією, вже відомого депутата Івана Волошина (під якого та тих осіб що стоять за ним, за достовірним даними, і готується вся ця, так звана, липова приватизація готельно-ресторанного комплексу «Корона»), та для замилювання очей – голову постійної комісії з питань майнової політики, власності та приватизації Ярослава Шафаря.

Коментарі зайві…

Тепер побачимо, чи пройде погорєловсько-волошинська приватизаційна афера повз увагу правоохоронних органів.

Василь Бровко, «Срібна Земля»

18 липня 2012р.

Теги: Корона, Погорєлов, Волошин

Коментарі

Поп 2012-07-19 / 14:19:54
:))))))

Знаток 2012-07-19 / 12:44:40
Це шановні лише початок, ще УУБА-КаУ не виселились. А що почнеться коли там вже нікого не буде, страшно представити, якщо до вбивства дійде мене це не здивує, або когось підставлять і посадять в тюрму, щоб знайти крайнього, це буде кошмар. Збережи Боже чесних людей від такого свавілля!!!!

поп 2012-07-19 / 11:56:17
:))))))

Бувші депутати 2012-07-19 / 11:44:23
Всі знають, що не Штефанюк І Петруня керують міською і обласною прокуратурами, Волошин керує ними обома і вони мають частки в його багатствах .Тому і кришують..... А дійсно чи відреагують правоохоронці на підробку рішення сесії. Депутати прийняли рішення, щоб авторитетні і обрані народом голови постійних комісій увійшли до складу дуже важливої майнової комісії, а ввійшов за Єцовські гроші куплені голоси виборців махровий злодюга Волошин.Мало йому було знищеного колективу фабрики на місці якого він відбудував в шахрайський спосіб свій Унгварський, а тепер ще й хизується, що його жінка увійшла у 50-ку найбагатших людей краю.Дивись, з вчительської родини яка за советів ніяк не могли збагатіти а тут привалило. Все вкрадено від держави і людей. Будемо терпіти далі?!....І цього Волошина і цих правоохоронців. Все забрати і віддати бідним дітям!!!!

Архітектор 2012-07-19 / 11:32:56
Добрі люди!! Хіба це дивина викрадення чудової нерухомості в центрі міста,хіба ніхто не знає що так же буде вкрадений і дитячий ляльковиий театр.Хіба не прокуратура і Погорєлов кришували Волошина, коли той на очах всієї громади вкрав, нахабно знищив, а потім відбудував собі апартаменти по-сусідству з Короною будівлю, що побудували ще чехи по площі Театральній, 6.Скільки волали газети і професійні архітектори та журнаслісти і що!.......Мало того, що Волошин, як варвар спотворив обличчя старовинного Ужгороду побудувавши там цитадель, що ніяк не вписується в історичну частину міста, так ще й нещодавно йому Погорєлов затвердив адресу на величезну квартиру на його 6 річного сина.Хто як не крадії і злочинці може собі таке дозволити безкарно??????

Ужгородка 2012-07-19 / 07:49:32
Вся эта грязная возня (деребан) для погорелова и волошина- это прикрытие для более богатых и влиятельных (пока-что) воров, окопавшихся в Киеве, про балоган и стрижаковщину скорее всего ближе к правде. А местные марионетки (погорелов, волошин) прогибаются под своих хозяев, хотят провернуть аферу до выборов, т.к. не уверены, что потом остануться у корыта. Так, что мы будем наблюдать грызню монстров.
А где наша ДОБЛЕСТНАЯ ПРОКУРАТУРА ???????????????????????? Или они только медальки любят навешивать на себя, а все остальное - это не для них ?????????? Или они получили приказ - не вмешиваться ? Впрочем, как обычно. "Рыба гниет с головы."
В какой "стране" мы живем ? "Не ту страну назвали "Гандурасом""
Господи, когда уже все они (властьимущие) повыздыхают ?

корона 2012-07-19 / 00:42:43
Погорєлов всьо мутит. А він регіонал. А Волошин тільки по факту ЄЦ. А так - бандит бандитом. Стрижак і балога тут ні до чого. То Погорєлов і Волошин (ті, хто за ним стоять)

Ужгородець 2012-07-19 / 00:25:07
А про бандгрупу єдиного центру забули ??? Вони разом із партрегіоналами і рулять в Ужгородській раді... А на "Корону" замовлення від Стрижака і Балоги!

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини