Прокуратура Закарпаття підбила підсумки роботи за перше півріччя (ФОТО)

Сьогодні, 13 липня, у прокуратурі Закарпатської області відбулось розширене засідання колегії за підсумками роботи у першому півріччі 2012 року.

Прокуратура Закарпаття підбила підсумки роботи за перше півріччя (ФОТО)

Колегія відбувалась за участі начальника Головного управління нагляду за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства Генеральної прокуратури України Роман Андреєва.

У своїй доповідіпрокурор Закарпатської області Анатолій Петруня підбив підсумки піврічної роботи органів прокуратури  області, зазначив досягнуті позитивні тенденції і напрацювання  та визначив шляхи усунення наявних недоліків. Зосередив прокурор області увагу  підлеглих прокурорів і на головних пріоритетах  у роботі  органів прокуратури України загалом та прокуратури краю, зокрема. Це в першу чергу: захист прав дітей, захист конституційних засад підприємницької діяльності та забезпечення підготовки та практичної реалізації повноважень прокурорів відповідно до положень нового Кримінального- процесуального кодексу України.

Окремо торкнувся прокурор області тих змін, які відбулися у законодавстві України і які суттєво вплинуть на діяльність органів прокуратури. Це зокрема, зміна системи органів прокуратури України – відтепер замість поняття військових, транспортних та природоохоронних прокуратур введено уніфікований термін «спеціалізовані прокуратури».

Також відбулися структурні та кадрові зміни. А саме, враховуючи важливість функцій прокуратури щодо представництва та підтримання державного обвинувачення в суді, цього року в обласному апараті прокуратури Закарпатської області створено управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді, в яке увійшли три відділи.

Нагадав прокурор області підлеглим і про  вказівку Генерального прокурора України про недопущення фактів порушення прав фізичних осіб-підприємців та господарюючих суб’єктів, незаконного втручання в їх господарську діяльність, тиск з боку органів державного контролю. З цією метою, керівництвом прокуратури області вже  скасовані всі організаційні заходи для прокурорів районного рівня та працівників обласного апарату, які передбачали проведення перевірок суб’єктів підприємницької діяльності. Для негайного реагування на факти тиску на підприємців в прокуратурі області вже функціонує телефон  «гарячої лінії» 36-04-64. Анатолій Леонідович наголосив на персональній відповідальності кожного прокурора  у випадку порушення даної вказівки.

На виконання положень нового Кримінального-процесуального кодексу, у прокуратурі Закарпатської області та у всіх прокуратурах низової ланки створюються кімнати для роботи з таємними документами. За словами прокурора області, планується, що доступ до таємних документів матимуть 80% працівників прокуратури Закарпаття.

Також А.Петруня звернув увагу прокурорів на зміни до Закону «Про міліцію»  і попросив врахувати їх у своїй роботі. Зокрема – на заборону направлення спеціальних підрозділів міліції для забезпечення проведення слідчих дій, використання при цьому спеціальних засобів, що приховують зовнішність (маски), демонстрацію зброї та спецзасобів. Усі ці дії можуть чинитися тільки з дозволу прокурора або ( у невідкладних випадках) з його негайним інформуванням.

Наголосив прокурор області на тому, що Генеральна прокуратура України позитивно оцінила роботу прокурорів Закарпаття з питань нагляду за додержанням органів внутрішніх справ вимог законів при прийманні, зберіганні, знищенні, обліку чи реалізації вилученої зброї. А також роботу облапарату прокуратури області  щодо нагляду за додержанням законів митними органами. З початку року за наслідками власних перевірок, за сприяння  у вчиненні контрабанди  вже порушено чотири кримінальні справи стосовно працівників Чопської митниці.

Зі звітами виступили заступники прокурора області Анатолій Савченко, Віталій роман, Віталій Мухін та Михайло Хиля. Усі вони коротко зупинялися на позитивних досягненнях у роботі та націлювали підлеглих прокурорів на подоланні негативних моментів.

На завершення, слово взяв  начальник Головного управління нагляду за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства Генеральної прокуратури України Роман Андреєв. Він відзначив позитивні результати роботи закарпатських прокурорів із запобіганням проявам корупції, який показали у першому півріччі і водночас зауважив на окремих недоліках. Зупинився і на нововведеннях у Генеральній прокуратурі України, завершенні реорганізації військових прокуратур тощо.

Загалом, Р.Андреєв висловив позитивну оцінку роботи прокуратури Закарпатської області керівництвом Генеральної прокуратури України, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

13 липня 2012р.

Теги: прокуратура, Петруня

Коментарі

каля 2012-07-18 / 14:05:20
Потрудилися наші стражі закону у Міжгір"ї,якого лише сміха роблять з Маркуся діда ,Худинця з Колочави.Може вже скоро на них будеме брати вилу,та гнати у шию.

Микола 2012-07-16 / 18:03:33
Ну раз підбив бабки значить результат є!

Прокс 2012-07-16 / 17:39:10
Петруня бабки підбив, а не підсумки. переробились, сегеняти. Усі справи завалені, нич не розкрито

Микола 2012-07-14 / 20:27:50
Питання до редактора сайту.Будь-ласка чи не змогли б Ви проінформувати, яку посаду займає в даний час колишній прокурор Закрпатської області Бенца Ю.Ю., чи може він уже на заслуженому відпочинку? В противному разі, хотілося б дізнатися за яку ділянку роботи в обласній прокуратурі він відповідає і як пенсіонер отримує за неї заробітну плату чи працює на громадських засадах? Будемо сподіватись на прозору та відкриту відповідь, якщо ця інформація не є конфіденційною...

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 4
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 2
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини