Організатори "ПораБуло Фест" в Ужгороді цього року обіцяють здивувати гостей фестивалю унікальною програмою

«ПораБуло Фест-2012» пройде в обласному центрі Закарпаття вже вчетверте і триватиме впродовж 30-31 серпня. Якщо минулого року за один день фестиваль збирав близько 700 відвідувачів, то цьогоріч організатори очікують на збільшення їх до 2 тисяч за два дні.

Організатори "ПораБуло Фест" в Ужгороді цього року обіцяють здивувати гостей фестивалю унікальною програмою

Передусім – через те, що програму фестивалю планується значно розширити, запропонувавши гостям різнопланові і різнотематичні заходи. «Під час фестивалю все культурне життя міста сконцентровано в одному часі і просторі, ми втілюємо його за 2 дні, збираючи всіх активних і творчих людей», – зауважила під час прес-конференції одна з організаторів «ПораБуло Фесту» Наталя Тарнай. 

Минулого року, розповіли організатори, на фестивалі діяли 42 «подієві» локації, цьогоріч їх буде ще більше. Так, програма «ПораБуло Фесту» поділятиметься на кілька секторів: прикладні і спортивні майстер-класи, концертна програма, показові виступи, мистецтво. А вже у кожній категорії проходитимуть усілякі заходи, зокрема, майстер-класи з гончарства, розпису одягу, зав’язування вузлів; флеш-моби – на тему бойових мистецтв і танцювальний; йога та медитація, ходіння по паралельних мотузках на висоті. Заплановані і показові виступи з фрі-рану та паркуру, а ще – вогняне і діодне шоу, шоу перукарів і показ дизайнерського одягу.  

Цього року, зауважили організатори, акцент фестивалю буде зроблено на образотворчому мистецтві і мистецтві експериментальному. «У проведенні нинішнього «ПораБуло» ми співпрацюємо з культурним центром з Кошице «Табачка». Так, під час фестивалю працюватимуть митці центру, картини, створені ними, потім продаватимуться під час виставки. Діятиме на фестивалі й окрема художня виставка», – розповіла ще одна організатор фестивалю Юлія Миронова.

Оголосили організатори і про конкурс короткометражного кіно, що його заплановано в рамках «ПораБуло Фест»: «Брати участь у конкурсі можуть всі бажаючі. За умовами, він охопить три категорії – кіно-кліп (до 3 хвилин), которкометражний сюжетний (до 10 хвилин) і відеоарт (до 5 хвилин). Для оцінювання робіт, крім того, що працюватиме журі з місцевих спеціалістів, ми дистанційно працюватимемо з режисерами авторитетними, але хто це буде – поки інтрига», – розповіла Наталя Тарнай.

Пообіцяли організатори і якісне музичне наповнення, серед іншого, і участь в концертній програмі закордонних гуртів і музикантів. «Крім місцевих гуртів, будуть також багато приїжджих, українських обов’язково – з Івано-Франківська, як мінімум. Участь закордонних митців, як на нас, є великим кроком, бо це свідчення про вихід фестивалю на міжнародний рівень, про розвиток заходу. Розширення ж фестивалю – це перщі кроки до створення культурного регіонального центру, але це вже інша розмова, говорити про це можна лише згодом», – зауважили організатори «ПораБуло Фест».

Щодо квитків на фестиваль: передпродаж буде відкрито приблизно за місяць до дати його проведення, у передпродажі квитки коштуватимуть 40 гривень на 2 дні, в день фестивалю – 35 гривень на вході за умови наявності флаєру. Детальна програма фестивалю вже найближчим часом з’являтиметься в мережі Інтернет: на офіційному сайті фестивалю і на сторінках в соціальних мережах. «Ми відкриті і готові до співпраці з усіма зацікавленими – меценатами, спонсорами, адже багато чого зосереджується на засобах реалізації і не в останню чергу залежить від кошторису», – підсумували організатори «ПораБуло Фест - 2012».

 

 

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

03 липня 2012р.

Теги: ПораБуло Фест-2012, фестиваль, мистецтво, майстер-класи

Коментарі

Слов'янин 2012-07-03 / 20:09:08
З точки зору нормальної здорової логіки не зрозуміло, що це за фестиваль з хитров******ною назвою. На честь кого, чого, якої події?

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 10
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 10
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 16
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини