В.о. ректора УжНУ незаконно утримує на посаді в.о. декана історичного факультету

В.о. ректора УжНУ Віталій Ніколайчук незаконно утримує на посаді в.о. декана історичного факультету Володимира Фенича

Володимир Фенич
Володимир Фенич

17 квітня 2012 року у декана історичного факультету Ужгородського національного університету (УжНУ) Володимира Фенича закінчився термін деканства. Згідно зі Статутом Ужгородського національного університету, протягом одного місяця керівник вузу повинен був оголосити конкурс на посаду декана та створити конкурсну комісію. Місяць минув 17 травня, а конкурс досі не оголошено.

Це ще одне пряме порушення в.о. ректора УжНУ Віталієм Ніколайчуком Статуту університету, затвердженого Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України.

Нагадаємо, що після закінчення терміну деканства В.Фенича, виконуючим обов’язки декана історичного факультету тодішнім проректором О.Сливкою була призначена Надія Керецман. Неофіційні джерела Закарпаття онлайн повідомляють, що В.Фенич тоді погрожував заявою в прокуратуру, увійшов в конфлікт майже з усім колективом факультету (окрім професора Р.Офіцинського, призначеного тепер одним із проректорів УжНУ), а в деканаті пригрозив, що невдовзі ректором УжНУ стане Ф.Ващук, він його призначить проректором і тоді всіх працівниць деканату він звільнить.

Незважаючи на те, що в.о. ректора був призначений В.Ніколайчук (на думку колишнього ректора Миколи Вегеша – креатура ректора ЗакДУ Федора Ващука), проректором В.Фенич не став. Наказом в.о. ректора Ніколайчука він був призначений виконуючим обов’язки декана історичного факультету. Надії Керецман, яка тоді займала цю посаду, на один день запропонували побути проректором з виховної роботи, а потім попросили повернутися на рідний факультет доцентом. Коментуючи цю подію для Закарпаття онлайн Ніколайчук сказав: "В перший день свого призначення вона сказала, що краще б повернулася на рідний факультет".

В.о. ректора УжНУ Віталій Ніколайчук інтерв’ю з кореспондентом Закарпаття онлайн продовжує уникати – каже, що зайнятий, і вже вкотре переносить розмову «на наступний тиждень». Інформаційним блоком УжНУ тепер керує проректор Роман Офіцинський.

09 червня 2012р.

Теги: Фенич, Ніколайчук, УжНУ, університет

Коментарі

колишній студент 2013-05-22 / 12:31:51
товтин яна це не викладач це просто ужас!!!!!!!! взагалі бути викладаом університету вона просто не достойна такого звання!!!!!!!!та що тут університету вона по життю ненормальна як людина їй потрібно полічитись, вона навіть незнає самого елементарного етикету спілкування з студентами......мабуть і за того шо саме немає своїх дцтей тому і нас нерозуміє, але будучи такою вона ніколи їх небуде мати!!!!!!! як виладач вона несправидлива вс студенти одинакові і винятки (як в неї неможе бути)!!!!! яна іванівна з про себе слішком високої думки, але вона глибоко помиляеться!!!! ВОНА НЕ ДОСТОЙНА СЛОВА ЖІНКИ!!!((((ЧУЧАЛО)))А то шо шо їй подобаються деякі студенти хлопчики про це звичайно знають всі! да шкода шо в нас неможна міняти викладача!!! так вона б точна була на завжди лаборанткою!!! хоча їй і так вже все життя прокляли студенти так шо щастя їй небачити насамперед потрібно бути людиною, а немонстром!!! потрібно брати приклад з:Алашкевича, Білака,Сліпецького,Олашина!!!

студент 2013-05-22 / 12:19:04
ййй

студент 3 2012-08-01 / 13:35:34
підтримую студента. Яка Товтин спеціаліст???та це чудо гнати треба з факультету. Ненавидимо її всім курсом. Думку не може правильно сформувати та висловитися. Ні зовнішньості ні розуму.

колишній студент 2012-06-28 / 17:37:37
Керецман ніколи би не була хорошим деканом чи ректором.

Крик справедливості 2012-06-19 / 15:41:23
"Опьять двадцать пьять" Але чому знову машина? Що таке машина? Груда желіза? Та чи в одної людини машина? Беріть више. Беріть порівнюйте профеналізм Сливки з бездарними лозунгами про підвищення авторитету УЖНу!Як збирається нова влада підвищувати авторитет? Безглуздими дитячими видумками? До Лемака :Лемаку, стань мужиком, припини бездарні дії, щодо поплюження минулого керівництва. Ти що зглузду зійшов? Про яке викрадення посадової інструкції ти патякаєш, хоча дійсно, якщо вона "викрадена", то ти небіж мозгів не маєш і не знаєш де себе діти, як "ПЕРШИЙ ПРОРЕКТОР"

ужгородець 2012-06-19 / 12:11:44
Я думаю немож обвинувачувати Сливку за його машину, бо Сливка вже давно працює на посаді проректора УЖНУ, а там пристойна зарплата свише 10 тисяч грн. в міс. а це значить, що він міг запросто собі це позволити купити таку машину, а можливо вона внього і вкридиті. Мене більше цікавить звідки в студентів такі машини які даже нероблять. Я ПІДТРИМАЮ СЛИВКУ О.Г А ТАКОЖ Я ХОЧУ ПОДЯКУВАТИ ЖУРНАЛІСТАМ ЗА ТЕ, ЩО ТРИМАЮТЬ НАС В КУРСІ ВСІХ ПОДІЙ.

петя 2012-06-19 / 10:27:27
І всеж таки на посаді ректора УЖНУ я бачу Сливку бо він самий толковий

Ужгородиць 2012-06-19 / 10:09:09
Товтина немож допустити цого! взяточник ще тот, тепер працює в судмедекспертизі.

психологу і історику 2 2012-06-18 / 22:26:45
самі ідіть лікуватися - "спеціалісти". Вже не знаєте як нагадити то починаєте таку дурню говорити!

психолог 2012-06-18 / 15:12:04
Підтримую історика2.
Як фахівець можу підтвердити, що це справді хвора людина.
Йому потрібне термінове лікування.
Надам послуги безкоштовно.

Історик 2 2012-06-17 / 22:55:56
Я не підтримую Надію Павлівну, хоча поважаю як людину. Але те, що витворяє в.о. декана - ненормальне явище.

Студент 2012-06-17 / 22:17:06
Товтин Яна - справжній диктатор. Це людина, яка зовсім не вміє спілкуватися зі студентами. Про її нерівнодушне ставлення до деяких хлопців знають на кожному курсі. В Києво-Могилянці є таке право студентів: якщо викладач не сприяє розвитку інтересу студентів до предметів, то викладача відразу ж замінюють. Якби це правило діяло в УжНУ, то Яна Іванівна назавжди залишилася б лаборанткою. Не можна допускати таких людей до роботи зі студентами.

до історик 2 2012-06-17 / 18:19:18
погоджуюсь з допитлимив 2012-06-16/15:26. Ну де тоді статті п.Керецман? Спростовуйте, але надавайте вагомі докази! Можете порадіти що нарешті історію середніх віків буде викладати спеціаліст - лаборант і за сумісництвом кандидат наук Товтин Я.І. От людина спеціально дисертацію захистила по середніх віках.

Історик 2 2012-06-17 / 13:32:52
Про те, що Надія Павлівна не має статті, всім розповідає - ФЕ нич. А в нього, які статті? Всі однакові - з пустого в порожнє. Декан поводить себе, як істерик і, ніби, не помічає, що на рідному факультеті його ніхто не поважає.Де Ваша елементарна гідність?

допитливий 2012-06-16 / 15:26:06
Керецман Надія Павлівна була би хорошим деканом? І найкращим у світі ректором? не смішіть людей!!! Може продемонструєте громаді її наукові публікації? Ні, не зможете, бо їх просто немає! Не дуріть людей! До речі, де була ваша невдало пропіарена Надія Павлівна під час перевірки історичного факультету та університету??? Де,де - за кордоном!!! А за неї як ЗАВЖДИ віддувався ФЕНИЧ!!!

Читатель 2012-06-16 / 12:08:33
Не думаю, что Фенич займет место декана. Хоть и сволочь! Истеричность сей особы (и не только сей), никогда не была хорошим качеством для руководителя, а тем более, для такой должности.

Історик 2012-06-15 / 22:40:58
Фенич підла, непорядна людина! Здатна на все ! Яка мораль! Злий і підступний. Це на історичному знають всі колеги!
Багато мовчить, бо знає , що ця людина будь кому зробить проблему. Але проблеми чекають ФЕНИЧА! ПРойде небагато часу, але буде пізно для Фенича!

історик 2012-06-15 / 13:12:42
Коли буде оголошено конкурс на декана історичного факультету?
Це порушення Статуту університету.
Таких порушень Бувший ректор не робив!
Чуєш ФЕничу, чи ні? І перистань свої коменти писати, краще готуйся до виборів. Всі викладачі істфаку чекають цієї події.
Порада: не фальсифікуй вчену раду!

цімбору 2012-06-14 / 18:58:37
та ти видиш порушення за місяць, а за останні 7 років чогось не відів? Чи тобі ся порушення Вегеша і компанії були на руку?

Нік 2012-06-14 / 15:00:04
Феничі, Лемаки, Ніколайчуки! При чому тут Сливка? Ви коментарі до якої статті пишете? Якщо так Вам уже Сливка всім на язиці, то напишіть про його недоліки у роботі за 7,5 років! А якщо зациклились на марці автомобіля, на якому він їздить, то це означає, хлопці, що не має Вам про що більше птсати. Тоді,працюйте собі спокійно, продовжуйте далі в такому ж дусі, просто побачимо, чим це все закінчиться. Побільше, будь-ласка, всякої х.....ні робіть-легше Вас буде з ректората викурити. Бо молода команда пропрацювала 7 років, але дай Боже, щоб Ви протримались там бодаби півроку. Для Вас це буде уже перемога.

НОВИНИ: Соціо

15:29
/ 1
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага — Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 1
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
» Всі новини