Закарпатець після пиятики розбив авто товариша по чарці

Того дня в оселі жителя одного із сіл Тячівського району гостювали односільчани -- 53-річний Семен та 25-річний Володимир. Чоловіки метикували на трьох. Господар помешкання проживає самотньо, любить заглянути в чарку, а до роботи не поспішає.

Закарпатець після пиятики розбив авто товариша по чарці

Компанія зібралася, мов на підбір. Семен свого часу був одружений, мешкав із сім’єю в одній з областей України. Життя там не склалося, тому закарпатець покинув родину і повернувся додому. З односільчанами, яких багато виїжджає на заробітки, працював у Чехії. Однак останнім часом ситуація там дещо змінилася, документи на роботу отримати складніше, тому близько двох років Семен сидить вдома, живе на одному обійсті з матір’ю. Із заощаджень придбав собі «Жигулі» сьомої моделі. Але гроші швидко закінчилися. Ці негаразди чоловік намагався «втопити» у черговій чарці спиртного. А ось його приятель Володимир нещодавно їздив з родичами на заробітки в Москву. Правда, витримав там недовго. Отримавши аванс, через два тижні сів у потяг і повернувся додому. «Трійця» зібралася у сільській хаті. Чоловіки спустошили одну пляшку, потім другу, третю.

Свою «сімку» Семен припаркував на вулиці неподалік будинку, в якому пиячили. І тут Семен обмовився, що ключі від замка запалювання свого автомобіля він залишив у салоні. Володимир причепився з проханням дати покататися. Але старший приятель у відповідь тільки пригрозив, мовляв: ти випив, сиди і не рипайся. Однак у помутнілій від алкоголю голові парубка уже визрів свій план.

У сусідній Вільхівці живе дівчина, яка йому до вподоби. Оскільки гостина затягнулася до пізньої ночі, то зморені оковитою господар і його гість Семен згодом заснули. Володимир же вирішив: тепер настав його час. Вийшов на вулицю. Авто стояло на узбіччі, дверцята дійсно виявилися незачиненими. Володимир знайшов ключі -- двигун запустився легко, авто понеслося по нічній дорозі. У Вільхівці молодик дістався без особливих пригод. Однак тут переплутав вулицю, на якій розташоване обійстя батьків його пасії. Тому звернув на якусь бічну вулицю й опинився у глухому куті. Треба було розвертатися, а досвіду у горе-водія -- явно не вистачало. Отож легковик зачепив якусь перешкоду спочатку бампером, потім «у хід» пішли крила. Дісталося й задній частині «сімки». Врешті-решт двигун «захропів», машина сіпнулася -- й все завмерло та стихло. Усі спроби Володимира вирватися з цього «полону» виявилися безуспішними. Додому він пішов пішки.

Зранку Семен не одразу зауважив відсутність свого автомобіля. Тільки за якийсь час автовласник виявив, що машини на місці паркування немає. Спробував самотужки розшукати, але марно. Розгублений чоловік зателефонував у міліцію.

Невдовзі у Нересницю приїхали співробітники Дубівського відділення міліції, очолювані Віталієм Мацолою. Відповідне повідомлення надійшло в чергову частину Тячівського райвідділу УМВС. Негайно в дію було введено міліцейські плани, наряди ДАІ перекрили автотраси, повідомляє інспектор по роботі з населенням і громадськими формуваннями Олександр Маханець. Семен розповів стражам порядку про свої «посиденьки» напередодні в компанії двох односільчан. Згадав, що Володимир просив у нього покататися. Старший дільничний міліціонер Іван Токар з колегами навідався на обійстя, де мешкає Володимир. Той спав міцним сном, довго не міг второпати, що від нього хочуть. Потім, правда, згадав.

Тепер за всій нічний «вояж» сельчанину доведеться відповідати, а власнику пошкодженого автомобіля -- відшкодовувати збитки. Згідно із ст.289 ч.1 такі кримінально-карні діянні караються штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років. Перебування у нетверезому стані є обтяжуючою обставиною. Ото покатався на свою голову…

Михайло Пискач, СЗГ УМВС України в Закарпатській області

08 червня 2012р.

Теги: алкоголь, автомобіль

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
21:42
/ 1
Детективи БЕБ вилучили в двох ужгородців 3000 контрафактних електронних сигарет на 2,5 млн грн
19:48
/ 3
Наркоторговцеві з Рахова присудили понад 7 років тюрми з конфіскацією майна
» Всі новини