Берегівські депутати аналізували виконання бюджету (ФОТО)

У п’ятницю, 27 квітня під головуванням Берегівського міського голови Іштвана Гайдоша відбулася 16 сесія 6-го скликання міськради. На розгляд 30 депутатів було винесено 51 питання. Участь в роботі сесії взяв і голова Закарпатської обласної ради Іван Балога.

Берегівські депутати аналізували виконання бюджету (ФОТО)

Основні питання порядку денного – бюджетні та затвердження програм. Насамперед депутати прийняли програму будівництва заводу механізованої переробки та складування побутових відходів на 2012-2013-ті роки. Як повідомив міський голова Іштван Гайдош місто та район виграли грант ЄС на будівництво цього заводу. Його зводитимуть у селі Яноші Берегівського району. Дольову участь у фінансуванні проекту має взяти і місцева влада. «Обласна рада вже допомогла місту та району і виділила кошти, нині і міська рада передбачила в бюджеті 360 тисяч на цей проект», - зазначив мер.

Також депутати внесли й зміни до програми профілактики та боротьби зі сказом. Передбачається виділити 25 тисяч гривень на утримання вольєру для утримання бродячих тварин.

Заслухали народні обранці й звіт про виконання міського бюджету за перший квартал цього року. Як повідомила начальник міського фінуправління Наталія Данкай за перші три місяці цього року бюджет по загальному фонду виконано на 91,2%. Менше плану надійшло податків з доходів фізичних осіб та плати за користування надрами. Загалом в першому кварталі до міської скарбниці надійшло 17,5 млн. гривень. Видатки становили більше 20-ти мільйонів.  «Бюджет не виконується через об’єктивні причини. Ми це прогнозували  при прийнятті головного фінансового документу міста, адже з Києва довели нереальні контрольні показники. Втім до кінця року є ще час і є сподівання, що проблеми з наповнення міської скарбниці буде вирішено», - прокоментував Іштван Гайдош.

Окрім іншого міські депутати присвоїли звання «Почесний громадянин міста Берегово» єпископу Закарпатської реформатської церкви Палу Форгон (посмертно), заступнику головного лікаря Берегівської ЦРЛ Володимиру Малешу, адвокату Берегівського територіального відділення обласної асоціації адвокатів Лайошу-Ференцу Галу.

Ще однією відзнакою – медаллю «Pro Urbe» («За місто») депутати  вирішили нагородити священників греко-католицької громади Володимира Маргітича, православної громади Еміла Войтовича та римо-католицької громади Бейлу Богана.

Голова обласної ради Іван Балога відзначив, що сесія Берегівської міськради пройшла оперативно та конструктивно, що свідчить про злагоджену роботу депутатського корпусу та якісну підготовку проектів рішень, їх детальний  розгляд   комісіями. «Міська влада приділяє значну увагу благоустрою міста. Свідченням цьому э грантовий проект зі збору та утилізації сміття, який дасть змогу зробити місто та район охайнішим.  Зусиллями обласної, міської та районної ряд та звісно ж закордонних партнерів його буде реалізовано», - зазначив Іван Балога.

Також керівник ради пообіцяв і надалі продовжити практику відвідування сесій місцевих органів влади, щоби більш детальніше ознайомлюватися з питаннями, що турбують громади краю, повідомили Закарпаття онлайн в прес-службі Закарпатської облради.

27 квітня 2012р.

Теги: берегово, сесія, депутати

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 2
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 8
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
» Всі новини