На Міжгірщині з початку року неповнолітні скоїли 14 злочинів

На Міжгірщині відбулася міжвідомча нарада керівників структурних підрозділів правоохоронних органів та інших уповноважених держорганів, на якій обговорили питання щодо дотримання законодавства, спрямованого на запобігання бездоглядності, злочинності та правопорушень серед підлітків. Йшлося також про захист суспільної моралі та попередження шкідливих звичок серед підростаючого покоління.

На Міжгірщині з початку року неповнолітні скоїли 14 злочинів

Упродовж минулого року на території району за участі 13 неповнолітніх скоєно 19 злочинів, з яких 6 — у стані алкогольного сп’яніння. На жаль, на даний час спостерігається ріст підліткової злочинності. Вже нинішнього року скоєно 14 злочинів 7 неповнолітніми, серед яких 2 — у стані алкогольного сп’яніння (1 — ст. 246 КК України, 13 — ст. 185 КК України).

Протягом 2011 року мали місце 3 факти вчинення злочинів підлітками, які мали судимість, та 5 випадків, вчинених групою осіб (у 2012 році — 2). Це свідчить про те, що кримінальною міліцією у справах дітей значно послаблено профілактичну роботу з підлітками. Практично в облік неповнолітніх правопорушників не реєструються дорослі особи, які втягують їх у протиправну діяльність.

Не з’ясовуються та не усуваються причини й умови, які сприяють скоєнню правопорушень неповнолітніми. Невчасно або й взагалі не беруться на облік неповнолітні, які вчинили злочини.

Незважаючи на те, що основна категорія дітей, які вчинили злочини, це ті, які проживають у кризових сім’ях, органи державної профілактики не забезпечують раннє виявлення сімей, де батьки негативно впливають на них, втягують у пияцтво та злочинну діяльність. Тут потребує покращення робота центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Недостатньою є і профілактика антисуспільних вчинків серед учнівської молоді, послаблена робота психологів та соціальних педагогів, що призвело вже в поточному році до вчинення 5 злочинів школярами (у 2011 — 3), 1 злочин — учнями професійного ліцею (2011 — 4).

Причиною такого стану є й те, що відділом освіти РДА, адміністраціями ЗОШ не вживаються заходи щодо обмеження засобами комп’ютерного адміністрування доступу учнів до Інтернет-ресурсів забороненого змісту.

Потребує покращення і робота щодо охоплення навчанням дітей ромської народності. Проблемою залишається організація вільного часу для школярів загалом. В основному освітні заклади організовують дозвілля для соціально адаптованих учнів молодшого та середнього шкільного віку, а діти так званих кризових категорій залишаються поза ним.

Недостатньою є робота РЦЗ щодо працевлаштування неповнолітніх на заброньовані робочі місця шляхом надання роботодавцям дотації. У минулому році 2 непрацюючі підлітки вчинили злочини, двох, які перебувають на профілактичному обліку, працевлаштовано. У поточному році є необхідність надати роботу 6 таким неповнолітнім.

Суттєві зауваження є до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, правоохоронних органів, у компетенції яких є визначення режиму роботи інтерактивних клубів та кафе, встановлення графіку їх роботи. Недостатнім є вплив контролюючих органів на роботу комп’ютерних та Інтернет-клубів, більшість з яких працюють з порушенням санітарних норм. Безконтрольність з боку кримінальної міліції, служби у справах дітей призводить до неконтрольованого перебування у таких закладах школярів під час навчального процесу, використання ними не ліцензійної продукції та ігор з елементами жорстокості, насильства, що й провокує їх на агресивну поведінку.

Крім того, як показала перевірка минулого та поточного років, органами внутрішніх справ, зокрема ГКМСД Міжгірського РВ УМВС України в Закарпатській області, не вживаються заходи щодо виявлення злочинів з поширення дитячої порнографії. Оперативно-розшукові справи у сфері суспільної моралі не заводились і не застосовувались заходи адміністративного впливу з цих питань.

Органами внутрішніх справ неналежно організована робота щодо з’ясування джерел реалізації неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Не притягаються до відповідальності особи, які продають їх дітям. На території району майже відсутня належна взаємодія правоохоронних органів з охороною здоров’я, місцевою виконавчою владою у частині виявлення осіб, які вживають наркотичні чи психотропні речовини. Під диспансерним наглядом нарколога, як і на профілактичному обліку, не перебуває жоден неповнолітній. Відсутнє раннє виявлення дітей, схильних до вживання наркотиків, алкоголю, тютюнопаління.

З метою реалізації заходів щодо виконання вимог законодавства із запобігання злочинності та правопорушень серед неповнолітніх на території району, учасники міжвідомчої наради поставили конкретні завдання перед відповідними службами.

mizgir.com.ua

24 квітня 2012р.

Теги: неповнолітні, злочини, міліція

Коментарі

славко 2012-04-25 / 21:39:10
Ну будь здоровий адмін.

ковч 2012-04-25 / 19:59:24
ЦИЛЬО 2012-04-25 / 09:08:49
ЯКИЙ ГОЛОВА АДМІНІСТРАЦІЇ ТАКІ І ПІДЛІТКИ НА МІЖГІРЩИНІ
________________________
Я балдю-ю-ю.....
Коментар прямо в яблучко.

ЦИЛЬО 2012-04-25 / 09:08:49
ЯКИЙ ГОЛОВА АДМІНІСТРАЦІЇ ТАКІ І ПІДЛІТКИ НА МІЖГІРЩИНІ

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини