Прокуратура Закарпаття "відзвітувалася" по справі кредитної спілки «Централь-Старт»

На адресу Закарпаття онлайн надійшла відповідь прокуратури Закарпатської області на відкритий лист спостережної ради та ініціативної групи вкладників кредитної спілки «Централь-Старт». Публікуємо зазначену інформацію повністю.

Прокуратура Закарпаття "відзвітувалася" по справі кредитної спілки «Централь-Старт»

16 квітня в деяких інтернет-виданнях Закарпатської області, був опублікований відкритий лист спостережної ради та ініціативної групи кредитної спілки «Централь-Старт», в якому вкладники звинувачуюють працівників обласного управління МВС у блокуванні розслідування справи по факту розкрадання коштів службовими особами згаданої кредитної установи.

Повідомляємо, що 2 червня 2009 року прокуратурою м. Ужгорода порушено кримінальну справу за фактом привласнення службовими особами Закарпатської обласної кредитної спілки «Централь-старт» коштів у особливо великих розмірах за ознаками злочину, передбаченого ст.191 ч.5 КК України, яка для проведення досудового слідства була скерована в слідчий відділ Ужгородського міського управління міліції.

На початку грудня цього ж року кримінальну справу передано у відділ розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями СУ ГУМВС України в Закарпатській області. На той час у матеріалах кримінальної справи вже містився акт ревізії контрольно-ревізійного відділу м. Ужгород, працівниками якого було опрацьовано лише 31 депозитний вкладник, заяви яких на той час містилися у кримінальній справі. В лютому 2010 року міліціонерами цю ж кримінальну справу вже було порушено відносно голови правління та головного бухгалтера – касира.

У зв’язку з тим, що по вищевказаній кримінальній справі вдалося піддати ревізії тільки частину кредитних справ та бухгалтерських документів, які засвідчують рух коштів по цим кредитним справам та для пришвидшення судового розгляду, в серпні 2011 року в окреме провадження з даної кримінальної справи були виділені матеріали щодо привласнення службовими особами кредитної спілки «Централь-старт» коштів вкладників у особливо великих розмірах, які не були на той час охоплені ревізією. Виділеним матеріалам присвоєно окремий номер, а кримінальна справа відносно голови правління та головного бухгалтера-касира, за ст. 191 ч. 5 КК України, у вересні 2011 року направлена в прокуратуру Закарпатської області, яка направила справу до Ужгородського міськрайонного суду для розгляду по суті.

У свою чергу, члени спостережної ради та ініціативної групи подають клопотання у суд першої інстанції з проханням повернути справу відносно службових осіб кредитної спілки на дорозслідування, чим затягують розгляд справи у суді, мотивуючи своє клопотання тим, що ревізією не охоплено всі кредитні справи.

По кримінальній справі щодо привласнення службовими особами Закарпатської обласної кредитної спілки «Централь-старт»  коштів вкладників у особливо великих розмірах , яка знаходиться у провадженні слідчого управління УМВС, накладено арешт на майно на суму 23684100 гривень, рішення про конфіскацію якого та подальшого відшкодування збитків потерпілим виносить виключно суд.

До слова, апеляційний суд Закарпатської області сьогодні, 17 квітня, задовольнив апеляцію прокуратури міста Ужгорода на постанову суду 1-ї інстанції про повернення кримінальної справи на дододаткове розслідування. Таким чином кримінальна справа відносно голови правління та головного бухгалтера-касира, за ст. 191 ч. 5 КК України повернена в Ужгородський міськрайонний суд для розгляду по суті.

Разом з цим у кримінальній справі, яка виділена в окреме провадження, задля ефективного розслідування кримінальної справи щодо привласнення службовими особами Закарпатської обласної кредитної спілки «Централь-старт» коштів вкладників у особливо великих розмірах, 19 березня 2012 року створено слідчо-оперативну групу, до якої включено 12 осіб із числа співробітників СУ УМВС області, Ужгородського МУ та Ужгородського РВ області. Розслідування кримінальної справи ускладнюється у звязку з необхідністю проведення ревізії необревізованих кредитних справ та руху коштів у цих справах.
       

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

17 квітня 2012р.

Теги: кредитна спілка, Централь-старт

Коментарі

Косар 2012-04-19 / 23:58:09
Будуть звітувати поки не накосять досита бабла. А потім на "НЕТ І СУДА НЕТ"!!!!

Юра 2012-04-18 / 08:54:59
Антібіотік відзвітував, і вже відсіяв половину заяв, а петрунівці переводять стрілки на суд.

лІСНИК 2012-04-17 / 21:50:46
Прокуратура вже відзвітувалась по незаконній крадіжці Ужгородського коньячного заводу,звітує і далі.Подивимось,що скаже генеральна прокуратура про такі звіти.Людей кругом грабують,а прокуратура звітує)).

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 2
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини