Закарпатський Червоний Хрест підбив підсумки діяльності

Днями відбулось засідання президії правління обласної організації ТОВ Червоного Хреста на якому було підведено підсумки роботи за 2011 рік, розглянуті питання роботи патронажної служби милосердя та медико-соціальних підрозділів товариств Червоного Хреста області.

Закарпатський Червоний Хрест підбив підсумки діяльності

Зібрання пройшло під головуванням Іванни Сабо – голови Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста та за участі керівників районних підрозділів ТЧХ Закарпатської області.

На засіданні наголошувалось, що пріоритетним напрямком роботи Червоного Хреста залишилась  медико-соціальна допомога громадянам похилого віку, інвалідам та іншим соціально-незахищеним верствам населення.

Сьогодні в області 113 медичних та патронажних сестер надають допомогу одиноким та важкохворим людям. Всього на обліку патронажної служби знаходиться 10 440 самотніх громадян похилого віку та інвалідів. 1 124 з яких – лежачі або обмежені в пересуванні. Протягом минулого року медичними сестрами патронажної служби надано допомогу вдома – 6 342 одиноким та важкохорим. Кількість послуг, що отримали підопічні на дому становить 354 717, з них медичних – 245 876 та соціально-побутових  – 108 841.

Фактично щодня працівниками Червоного Хреста надається допомога 7-8 нужденним. Також в  с. Ракошино Мукачівського району діє  лікарня Червоного Хреста на 20 ліжок. Минулого року там проліковано 120 чоловік.

Як вагомий позитив відзначено роботу Червоного Хреста по створенню медико-соціальних підрозділів при яких діють маніпуляційні та масажні кабінети, банки одягу, кабінети де приймають фахівців в області геріатрії, терапії, а також пункти з фітотерапії, прокату предметів догляду за хворими, класи з навчання першої невідкладної допомоги. Тільки протягом цього року медико-соціальні центри відвідали 76 649 чоловік, а через медико-соціальні кімнати медичну допомогу отримали 57 346 чоловік, а соціальних послуг – 13 846 чоловік.

Важливою складовою медико-соціальної роботи є надання натуральної та матеріальної допомоги підопічним. Допомога надається продуктами харчування, засобами гігієни, одягом, взуттям та іншими товарами, грошовими коштами. За звітний період 83 348 підопічних Червоного Хреста отримали допомогу на загальну суму 3,2 млн. гривень. .       Також минулоріч обласною організацією  Товариства реалізовано шістнадцять програм, на які використано допомоги різного виду на суму  5 558,5 тис. грн., вроваджено три міжнародних – на суму 93,5 тис. грн.

Окремо йшлося про здійснення заходів з розшуку та з`ясуванню долі осіб, які пропали безвісті внаслідок збройних конфліктів і стихійного лиха; розшуку документів на підтвердження факту перебування громадян на примусових роботах, у канцтаборах і в полоні під час Другої світової війни; розшуку могил громадян України, які загинули за її межами під час війни; військових поховань громадян інших держав в Україні. Ця робота проводиться у співпраці з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, Міжнародною службою розшуку, національними товариствами Червоного Хреста і Червоного Півмісяця більше ніж 40 країн світу.

За 2011  рік було розглянуто 129 звернень громадян, яким було дано усні роз`яснення по розшуку рідних,  зв`язок яких  втрачено внаслідок П світової війни. 112 громадянам були надані рекомендації по зверненню  та адреси установ, куди вони мають звернутися. 23 громадян зверталися по питанню розшуку рідних за кордоном (Австрія, Чехія, Америка, Великобританія, Канада)  в зв`язку зі спадщиною та працевлаштуванням. ЗОО ТЧХ від служби розшуку НК було отримано 6 запитів по перевірці проживання в МТТ нерегулярних мігрантів.

   Підсумовуючи, здійснену минулоріч роботу, голова Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста Іванна САБО відзначила, що наша обласна організація посіла четверте місце за рейтингом в Україні і перше у своїй підгрупі. Також були відзначені кращі міськрайонні організації області: Ужгородська міська (Митровцій В.В.), Берегівська РО (Маргітич О.В.) та Міжгірська РО (Кічковський І.М.).

За підсумками роботи президії правління обласної організації ТОВ Червоного Хреста було прийнято відповідну постанову, яка окреслила основні напрями і пріоритети робити Червоного Хреста в Закарпатті, - повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі УОЗ Закарпатської ОДА.
 

27 березня 2012р.

Теги: Червоний хрест, акція

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:28
Підтверджено загибель на Запоріжжі ще в червні минулого року Віталія Чонки з Великої Копані
21:05
/ 11
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 10
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 16
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
» Всі новини