Обабіч автодороги на Хуст на виїзді із Заріччя зазвичай працюють бригади по 5 – 10 чоловік. Господар В.В.Караслай намітив висадити до 30 тисяч стебел, трохи більше, 35 тисяч, висадить поряд його донька.
Василь Васильович розповідає: «Щодня крім членів родини, щоб встигнути вчасно справитися в оптимальні агротехнічні строки, нам доводиться наймати кілька працівників». Це, як правило, жителі сусідніх сіл – Лози і Греблі. Поряд із В.В.Караслайом трудяться і його внуки - Василь Садварій та Юрій Порташ.
Ще до одного господаря, І.І.Караслая, і його родини вже дещо інша спеціалізація. Основну овочеву продукцію – капусту, помідори, огірки вони вирощують у теплицях, які в Заріччі називають ангарами. У нього під ними зайнято 27 сотин присадибної ділянки.
Івана Івановича без перебільшення можна назвати народним академіком від землі. На його продукцію жодного разу не було скарг. А він поставляє її в один із найпрестижніжих ресторанів Мукачева вже впродовж 40 років.
У побіжній розмові Іван Іванович так само ділиться деякими деталями вирощування ранніх овочів. Красномовний хоча б такий факт: в морозні дні цієї зими в одній теплиці для обігріву в котлі спалювалося до одного-півтора складометра дров.
Заріччя і зарічани вже традиційно випереджають природний календар.Це підтверджують і не менше 150 гектарів землі під ангарами та кілька сотень гектарів, де під плівками висаджено ранні овочі. Про це Закарпаття онлайн повідомили в прес-службі Іршавської РДА.