На Закарпатті вчергове відбудеться благодійна акція «Серце до серця»

Уже всьоме в Україні проходитиме Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця». Цьогоріч волонтери знову збиратимуть кошти на допомогу дітям хворим на цукровий діабет.

На  Закарпатті вчергове відбудеться благодійна акція «Серце до серця»

Сьогодні дав "стартовий свисток" підготовці проведення акції в Ужгороді голова наглядової ради фонду "Серце до серця" . «Цією акцією ми продовжуємо нашу благородну справу з надання допомоги хворим дітям, - зазначив голова наглядової ради Всеукраїнського благодійного фонду  «Серце до серця» Єжи Конік. Ми ставимо собі за мету не тільки зібрати кошти на необхідне обладнання, але й розвинути дитячий та молодіжний рух в Україні. Патріотизм, співчуття, безкорисливість, взаємодопомога та взаємопідтримка – ось основні якості які здобуває молодь беручи участь у наших акціях.  Закупівля медичного обладнання здійснюватиметься за принципом співвідношення ціна/якість. Лікарська Рада Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця», до складу якої входитимуть провідні спеціалісти в галузі ендокринології, оберуть найкращі пропозиції щодо закупівлі інсулінових помп (кожна одиниця купуватиметься разом з пакетом послуг даної фірми, таких як навчання персоналу, встановлення, технічне обслуговування тощо і, якщо це потрібно, з розхідними матеріалами на рік). Інсулінові помпи передаватимуться дітям, хворим на цукровий діабет, у порядку, визначеному Лікарською Радою. Торік ми витратили кошти на придбання 140 інсулінових помп для дітей хворих на цукровий діабет, - зазначив Єжи Конік.

За словами організаторів, акція "Серце до серця" стартує в Ужгороді  та Закарпатській області 16 квітня.

- Під час акції відбудеться багато різноманітних заходів культурно-розважального спрямування, - завважив  координатор проведення акції у Закарпатській області Микола Щадей. - У рамках цих заходів проходитиме збір коштів. Фінальна ж частина пройде 6 травня, коли волонтери вийдуть зі скриньками на вулиці міста. Традиційно кожен благодійник, що кине кошти до скриньки, отримає, як подяку, символічну наклейку-сердечко. Окрім збору коштів під час проведення різних заходів скриньки для збору коштів будуть встановлені у навчальних закладах, закладах культури, охорони здоров'я, бібліотеках, магазинах та супермаркетах.

Завдяки проведенню цієї акції минулоріч десятеро маленьких закарпатців отримали інсулінові помпи, - зазначила обласний дитячий ендокринолог Таісія Горват. Інсулінові помпи – пристрій для введення гормону інсуліну в постійному режимі, що також відомий як терапія безперервного підшкірного введення інсуліну. Інсулінові помпи є альтернативою багаторазовим  щоденним ін’єкціям інсуліну шприцами. Нині в Закарпатській області 194 дитини хворі на цукровий діабет. Як правило ця хвороба виявляється у віці 6-10 років. Окрім спадковості одним із визначальних факторів ризику є стресові ситуації.

За результатами проведення благодійної акції минулоріч в області було зібрано  375 815,44 грн., що стало третім показником серед інших областей в Україні (у 2010 році – 250 тис. грн.)

15 березня 2012р.

Теги: Серце до серця, благодійна

Коментарі

Леонід 2012-03-29 / 19:02:00
Наскільки мені відомо з офіційних документів фонду, то 11 травня 2011 року Єжи Конік склав свої повноваження, так само як Правління фонду, а стосовно підтримки державних структур, то сьогодні у ЗМІ розповсюджено лист Державної служби молоді та спорту України від 28.03.2012 року №2/1963 щодо не підтримки акції фонду 2012 року. Такий самий лист готує і Міністерство внутрішніх справ України, а також звернення до Генеральної прокуратури про незаконне розміщення офіційної підтримки держструктур на друкованій продукції фонду. Так мені сьогодні повідомили))))

Андрій 2012-03-19 / 14:09:26
по-перше, Єжи Конік не є головою наглядової ради ВБФ "Серце до серця" вже з травня 2011 року. Головою Наглядової ради є один із засновників Геннадій Черніков, по-друге із-за своєї "відкритої" та "прозорої" діяльності у 2011 році, акцію 2012 року НЕ ПІДТРИМАЛИ ні Міністерство освіти і науки, молоді та спорту, ні Міністерство внутрішніх справ, ні Державна служба молоді та спорту, ні Державний комітет телебачення та радіомовлення, ні Міністерство культури. Отож друзі, на жаль фонд просто вже не є дієздатним для проведення акції у 2012 році.

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 4
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини