Відбулася сесія Іршавської райради

У вівторок, 28 лютого, відбулось перше засідання дев’ятої сесії Іршавської районної ради. Депутати розглянули понад два десятки питань. Йшлося про стан автодоріг, низку цільових програм, внесення змін до бюджету, комунальне майно району.

Відбулася сесія Іршавської райради

На засіданні ж президії райради, що пройшло за годину до сесії, народні обранці велику увагу приділили процесу передачі у власність міста комунального підприємства по водопостачанню. Воно обслуговує в основному районний центр.

Наразі потребує підвищення енергетичної ефективності. Для цього з районного бюджету поетапно виділять понад 270 тисяч гривень. Продумували, яким чином юридично правильно це зробити. Вирішили, що доцільно спрямувати б кошти через Програму «Питна вода» на 2011-2020 роки. Як зазначалося, депутати райради і в подальшому не стоятимуть осторонь проблем цього підприємства.

Після відкриття сесії й обрання складу лічильної комісії та секретаря голова райради Станіслав Сухан ознайомив присутніх із порядком денним – кілька питань додалося. За це народні обранці проголосували. Відтак заступник голови райради Петро Добромільський зачитав відповіді на депутатські запити. Їх взяли до відома і відповідним чином реагуватимуть.

Про стан автомобільних доріг на території району доповідав заступник голови райдержадміністрації Юрій Фельцан, котрий відповідає за цей напрямок діяльності. За його словами, минулого року райавтодором виконано робіт на майже чотири мільйони гривень. Дві третини з них освоєно на дорогах загального користування. Ямковий ремонт виконано на 75 кілометрах. На дороги комунального значення теж витратили майже чотири мільйони гривень.

Галузь фінансується не більше ніж на 30 відсотків від потреб. Капітальний ремонт доріг не проводився майже два десятки років.

Прийняли рішення, аби Іршавський райавтодор особливу увагу звернув на покращення якості виконаних робіт та належне утримання придорожньої інфраструктури і штучних споруд та домігся щорічного укладення договорів з місцевими радами, в яких прописуватимуть умови співпраці. Райдержадміністрація повторно звернеться в облдержадміністрацію щодо зміни механізму фінансування. Проситимуть, аби кошти на ремонти доріг комунального, територіального та обласного значення передавалися в районну казну.

Депутатському корпусу представили нового начальника райавтодору Ігоря Русина. Він зазначив, що працюватиме над проблемами, які має організація, і запевнив у співпраці з районною владою, народними обранцями.

Ще на спільному засіданні комісій детально опрацювали програми, які стосуються реформування закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, боротьби з амброзією полинолистою, підвищення родючості ґрунтів, культурно-мистецького розвитку, енергоефективності й енергозбереження, забезпечення організаційно-масових заходів з нагоди свят і пам’ятних дат, розвитку фізичної культури та спорту. За них голосували без зауважень.

Про пропоновані зміни до районного бюджету розповіла начальник фінансового управління райдержадміністрації Оксана Симчик. Розподілили понад чотири з половиною мільйони гривень вільного залишку. Левову частку з них спрямували на реалізацію понад п’яти десятків цільових бюджетних програм. Затвердили й звіт за виконання районного бюджету за минулий рік. 

З проектами рішень, що стосувалися комунального майна, ознайомив керуючий справами райради Євген Свириденко. У перелік об’єктів та інвентаризацію майна спільної власності територіальних громад сіл, міста району включили будівлю в Підгірному, яка не використовувалася. Кільком суб’єктам підприємницької діяльності надали в оренду приміщення для організації гарячого харчування учнів, низці банківських установ, товариств, приватних підприємців – під офіси, аптеки, стоматологічні кабінети. Від цього зростуть надходження до районної казни. З окремими державними установами продовжили термін дії договорів оренди. 

Для більш раціонального використання будівлі Лисичівської ЗОШ І ступеню та Арданівської ЗОШ І-ІІ ступенів повернули у власність громадам. КП «Тепло-місто» дозволили списати основні засоби.

На сесії порушили й клопотання перед обласною радою щодо присвоєння звання «Почесний громадянин Закарпатської області» міністру надзвичайних ситуацій України Віктору Балозі, голові облдержадміністрації Олександру Ледиді, першому секретарю обкому Компартії України (1962-1980 роки) Юрію Ільницькому. Це знані у районі, області, державі громадські діячі, які доклали значних зусиль для економічного, соціального і культурного розвитку краю. Замість Юрія Ільницького депутат райради Іван Клим запропонував у цей список включити Василя Дубішку – екс-директора Іршавського абразивного заводу. Таку пропозицію охоче підтримали. 

З дозволу райради райдержадміністрація розроблятиме детальні плани територій за межами населених пунктів Броньки, Осою, Іршави, Броду в урочищах Ріка, Кам'янка, Петриково, Собатинський ярок, Летище, Ставліш, Під новиною відповідно.  

Внесли й зміни до рішення райради №125 «Про передачу комунального підприємства по водопостачанню районної ради у власність територіальної громади м. Іршава», з врахуванням пропозицій, висловлених на засіданні президії райради.

Затвердили й технічну документацію з нормативно-грошової оцінки земельних ділянок, що використовуються ТДВ «Приборжавське ЗУБМ» та ТзОВ «Лігніт». 

На друге засідання дев’ятої сесії депутати зберуться вже за кілька тижнів, - повідомили Закарпаття онлайн з Іршавської райради.
 
 

29 лютого 2012р.

Теги: райрада, сесія, Іршава

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини