Комунікаційний портал об’єднає прикордонні регіони України, Угорщини, Словаччини та Румунії

Робочу версію комунікаційного порталу представлено на міжнародній конференції «СВС Парламент», що відбувалася 23-24 лютого 2012 року в конференц-залі готелю «Карпатіа» у словацькому місті Гуменне.

Комунікаційний портал об’єднає прикордонні регіони України, Угорщини, Словаччини та Румунії

Захід відбувався у рамках міжнародного проекту «Транскордонний парламент» – встановлення спільного ІСТ інструменту для здійснення форуму в прикордонних регіонах Словаччини, Угорщини, Румунії та України, в рамках Програми ENPI Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013, за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Головною метою інформаційного та комунікаційного порталу «СВС Парламент» є створення ефективного інструменту регіонального розвитку та прийняття рішень у прикордонних регіонах Словаччини, Угорщини, Румунії та України. Комунікаційний портал, представлений на конференції є тестовою версією та основою для його подальшого удосконалення та впровадження у прикордонних регіонах. Для ефективної роботи порталу буде встановлено глобальний, національні та регіональні інформаційні сервери у Закарпатській та Івано-Франківській областях України, Пряшівському і Кошицькому краях Словаччини, Саболч-Сатмар-Берегської області Угорщини та у повіті Марамуреш, Румунія.

Інформаційна та комунікаційна система розроблена і побудована на принципі рівних можливостей. Заснований на комп’ютерних технологіях транскордонний портал буде забезпечувати рівні можливості для всіх зацікавлених сторін і різного рівня населення в прикордонних регіонах в Україні, Словаччині, Угорщині та Румунії. Кожна юридична або приватна особа зможе використовувати цей інструмент не тільки для обміну інформацією, проведення аналітики, розробки дипломних та наукових робіт, але і для он-лайн спілкування експертів, професійних груп, груп меншин, в рамках відповідних комунікаційних інструментів, серед яких електронна пошта, Skype, ICQ та Форум. Кожна людина матиме можливість обговорити рішення та ініціативи, які були прийняті або плануються для затвердження на міжрегіональному рівні у прикордонних регіонах.

Портал має можливість працювати на англійській, словацькій, угорській, румунській, українській та російській мовах у поточному часі. Багатомовний підхід відкриє нові можливості для людей, які спілкуються тільки на національній мові і мають великі труднощі у розумінні документів та інформації, які були розроблені по іншому боці кордону. Всі зацікавлені сторони матимуть можливість не тільки знайти потрібну інформацію на національній мові, але навіть спілкуватися з закордонними партнерами національною мовою.

У рамках реалізації проекту та запровадження порталу, створюється інституційна мережа, що діє згідно з розроблених пріоритетів, які активізують і поглиблюють співробітництво в екологічному, соціальному та економічному напрямках, згідно принципу сталого розвитку. Учасниками конференції підкреслено, що «CBC Парламент» буде використовуватися представниками органів влади і самоуправління та професійними установами для ефективного соціально-економічного розвитку прикордонних регіонів на основі он-лайн обговорення і спільного вирішення конкретних проблем, пов'язаних з основними заходами, інформаційним розповсюдженням, розумінням і зобов’язаннями між різними групами населення в прикордонних регіонах. На транскордонному порталі буде представлений передовий досвід ЄС та регіональні напрацювання у пріоритетних напрямках.

Доступ до представленого порталу «СВС Парламент» може бути наданий будь-якому зареєстрованому користувачу, на кожний комп'ютер, де є доступ до Інтернету. Не дивлячись на простоту користування, заплановане тривале тестування розробленої системи з метою її покращення, для чого планується організувати експертні зустрічі для учасників проекту та залучити для тестування близько 1000 осіб із прикордонних регіонів. За результатами спільної роботи будуть враховані всі зауваження та пропозиції, внесено зміни та розроблено коротку інструкцію для користувачів з описом функцій порталу.

Цілі спільних заходів орієнтовані на різні групи населення України, Словаччини, Угорщини і Румунії та спрямовані на стимулювання економічного і соціального розвитку у вищезгаданих прикордонних регіонах, що сприятиме збалансованому розвитку всіх цільових регіонів. Портал «СВС Парламент», створений в рамках спільної роботи партнерів проекту, відкриває нові можливості для співпраці, інформаційного обміну та процесу прийняття рішень для мешканців, не тільки у великих містах, а і для тих, які живуть у віддалених селах, гірських адміністративних одиницях і малих містах по обидві сторони кордону.

За результатами міжнародної конференції «СВС Парламент» було розроблено «Спільне комюніке», яке буде направлено на адресу Президента Карпатського Єврорегіону Оскару Шестаку.

 

28 лютого 2012р.

Теги: портал, комунікаційний, транскордонний

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини