Мер Ужгорода живе без будинку на 9 сотках землі (ДЕКЛАРАЦІЯ)

Більш суперечливого фігуранта в проекті журналістських розслідувань «Хто тут живе?» телеканалу ZIK ще не було. Міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов, якщо вірити його декларації – безхатченко, регулярно отримує матеріальну допомогу і їздить на Mitsubishi Pajero.

Мер Ужгорода живе без будинку на 9 сотках землі (ДЕКЛАРАЦІЯ)

На прохання журналістів, Віктор Погорєлов надіслав на адресу програми декларації про доходи за 2009 та 2010 роки. Втім, отриманий документ більш ніж здивував. За 2009 рік держслужбовець задекларував понад 100 тис. гривень сукупного доходу родини, з них 68 357 він заробив особисто. Наступного року сукупний сімейний дохід зріс до майже 150 тис. гривень, з них кошти міського голови склали 72 732 грн. Але якщо із доходами все зрозуміло, то із нерухомістю кояться дивні речі. У графі про наявність житлових будинків чи квартир у родини Віктора Погорєлова – суцільні прочерки. Як видається, чиновнику немає де жити, адже задекларованого помешкання – катма. Із нерухомого майна в родини міського голови – лише земельна ділянка на 900 метрів квадратних. І якщо на утримання майна (нерухомості та транспорту) у 2009 році фігурант програми витратив 19 122 гривні, то вже наступного року, якщо вірити декларації – жодної копійки!

«Написання декларації – справа надзвичайно відповідальна. Але наша країна, на превеликий жаль, перетворилася на країну прочерків. І, що не менш важливо, ці особи, у яких найбільше прочерків, мають найбільше майна, через підставних осіб, в офшорних зонах, на прихованих банківських рахунках. Це проблема не лише Ужгорода, а й усієї України», – зауважив експерт «Хто тут живе?», екс-мер Золочева Василь Зубар.

Їздить Віктор Погорєлов на задекларованому позашляховику Mitsubishi Pajero, придбаному у 2008 році, ціна котрого на момент купівлі становила близько 40 тис. доларів. В молодшого сина Артема – Toyota Avalon, і не проста, а лімітованої версії. Коштує близько 60 тисяч умовних одиниць! Втім, це не завадило чиновнику, якому, мабуть, не вистачало однієї заробітної плати, а це трохи більше 6 тис. гривень на місяць, регулярно отримувати… матеріальну допомогу від держави. Таку ж допомогу надавали і членам його родини.

«Думаю, з цією декларацію в сім’ї жодних проблем не буде, беручи до уваги, що в родині є податковий спеціаліст, який, повірте, подбає про те, щоб «комар носа не підточив». Але із такими доходами ще одну Toyota не купиш!», – зіронізував Олександр Солонтай, експерт ВГО «Інститут політичної освіти».

Як з’ясували журналісти «Хто тут живе?», прочерки у графі про майно у декларації – ще не привід вважати Віктора Погорєлова та його родину безхатченками. Свого часу родина жила у квартирі в багатоповерхівці Ужгорода, котру продала, а натомість звела маєток в елітному районі, на околиці міста поруч з лісом. Зараз таку хатину на ринку нерухомості оцінюють щонайменше у 200 тис. доларів! Молодший син Артем, заступник начальника Ужгородського бюро технічної інвентаризації, мешкає з батьками. А старший син Погорєлових Андрій, начальник управління охорони навколишнього середовища Закарпатської області, живе в Ужгороді у новобудові-багатоповерхівці. Та, як повідомили під час прямого ефіру глядачі, ще й розпочав масштабне будівництво власного будинку на «Університетській горі» і навіть купив дружині новий Volkswagen Touareg.

«Із такою декларацією, де одні прочерки, ми зустрічаємося вперше! Усі декларації мали б перевіряти відповідні органи, але, як я розумію, в Ужгороді цього ніхто не робить», – наголосив ведучий програми «Хто тут живе?» Дмитро Добродомов.

Відеозапис вчорашньої передачі, присвяченої міському голові Ужгорода Віктору Погорєлову:

23 лютого 2012р.

Теги: Погорєлов, декларація, Хто тут живе?

Коментарі

дуся 2012-02-26 / 22:29:33
сегінь.може му надати вугол у хижи з подальшим правом унаслідовання його куцинького майна

Русин 2012-02-24 / 11:13:21
Ужгородці подуріли шатрових циган вибирают мерами.

Для Ужгородцу 2012-02-24 / 09:31:50
Если человек числится в центре занятости, это далеко не говорит о том, что он нищий. Пора такое знать. И нечего язвить. А вот декларация "нищего" ратушняка, просто сравните с честностью и суммами Погорелова:
"Как передает корреспондент УНИАН, согласно обнародованным на сайте ЦИК документам, С.РАТУШНЯК в 2008 году имел доход в размере 95 тыс. 418,79 грн. Из этой суммы 88 тыс. 28,46 грн. – заработная плата и 245,39 грн. – дивиденды, проценты и роялти, 7144,94 грн. – материальная помощь. В то же время, в собственности С.РАТУШНЯКА имеется шесть автомобилей: Citroеn, Volkswagen, две Toyota RAV4, Mazda, Mercedes, мотоцикл Rewaco, а также водное транспортное средство Mercury. Кроме того С.РАТУШНЯК имеет земельный участок (27 тыс. 719 кв. м), жилой дом (114 кв. м), садовый дом (178,7 кв. м) и банковские счета на 23 тыс. 158 грн.

Семья кандидата в президенты в прошлом году получила доход в размере 1 млн. 496 тыс. 568 грн., из которых 10 тыс. 44 грн. – заработная плата, 1 млн. 140 тыс. 850 грн. – доход от продажи имущества, 345 тыс. 674 грн. – доход от предпринимательской деятельности. В собственности семьи автомобиль Mercedes, земельный участок (25 тыс. 395 кв. м), жилой дом (99,9 кв. м), квартира (53 кв. м), баня (143,7)."

Ужгородцу 2012-02-24 / 09:08:29
так Рата тоже нищий на бирже труда зарплату получает. По документам безработный. Не было у него в декларации долларовых миллионов.

Защитнику Раты 2012-02-24 / 07:41:59
У меня , к сожалению, свой собственный горький опыт и кошмарные последствия "деятельности" Раты, мне "до лампады" демагогия разных типов, о которых вы писали. От "деятельности трио бандуристок" погорелов-чубирко-трикур все только ухудшаеться и ухудшаеться, поэтому ""оды"" никто от меня не дождеться. А если вас устраивал Ратушняк, то это ваш выбор и ваше право. Я отдаю должное Рате только за то, что он боролся (или делал вид) с балогами, только за это я немного уважаю его.

Іван 2012-02-23 / 23:29:32
Класна вчора передача на ЗІКу вийшла, приклад того про що мають писати наші журналісти і показувати місцеві телеканали. Та де там - всі вони на зарплаті у місцевих злодіїв - чиновників. Інтересно, що после цього скажуть наші менти, прокурори, чи може просто ставки з откатів подоймуть, бо самі не знали маштаби зловживіань в Ужгороді? Побачимо і ще мало потерпимо...

для Ужгородка 2012-02-23 / 21:04:54
Я что то не понимаю этот бред. Ваше мнение не что иное, как внушенное писание на сайтах а-ля волошиновских, о том, что Ратушняк - зло. Быстро вы забыли (или не знали) о том, сколько сделал Ратушняк для Ужгорода. Могу примеров навести очень и очень много. Наведите пример того, что он был плохой мер. "Земельный деребан"? Тогда вы просто не понимаете и не осознаете, что произошло. Одно дело кричать на всю страну, что он за год раздал участки 5 000 ужгородцам, другое дело знать, что было в реальности. А в реальности эти 80 га земель бывшего колгосп-завода Ужгородский были банально украдены в часную собственность 1 !" человека. Ратушняк же, годами судился, что бы вернуть земли городу. А когда наконец выиграл все суды, взял и раздал ужгородцам там участки, что бы никто больше хапнуть себе эти 80 Га не смог. Не знаете вы, что эта земля была уже давно не общественности города. Зато он в Ваших глазах деребанщик бессовестный. А был бы равнодушен ко всему как действующий мер, ничего бы не старался вернуть городу, ничего бы не раздавал и вы бы и не догодывались, что это земля не собственность Ужгорода. Никто бы не кричал, не возмущался, все было бы хорошо. И таких случаев за все время было очень много. Заслуги перехода на автономное Погорелова? Ага, сейчас. Ратушняк годами работал над этим, и в 2010 работа было сделана на 80%. Погорелов же за год сколько всего отдал от города на баланс области? Да, так проще решить проблему, отдать и все. Короче нет смысла говорить больше, пустая трата времени.

Калабродить 2012-02-23 / 20:14:40
Якого Рату? Люди, ви щось рано забуваєте коли вас довбали в усі дірки, і далі довбуть інші.

Їх всіх, хто старше 20-30 років, в шию гнати поганими мітлами. Всіх, до єдиного. Вкрав, не вкрав, заробив, намутив, протянув, набатрачив - всіх. Без розбору. Нам тут жити, а не їм.

ужгородцу 2012-02-23 / 20:08:36
Опять на те же грабли ???????? Рата-погорелов ??????? Боже нас упаси. Эти оба уже проявили себя на 100%. ИМХО.

ужгородець 2012-02-23 / 19:59:05
Вже краще РАТА з Огарем ніж Погорелов з Комарницьким-гестаповцем.Дійсно, Ратушняк хоч не ховав свої статки, бо мав їх до мерства. А цей, що БОМЖ? З таким керівництвом Ужгород ніколи на досягне Мукачева в розвитку.

Ужгородка 2012-02-23 / 19:26:40
Вероятно Ратушняка и проверяли, но к его (и погорелова) счастью, наши законы "как дышло, как повернешь, так и вышло", потому так и живем. То, что при Рате наш город "успешно" деградировал, так об этом знают все, поэтому и выбрали погорелова-коммунальщика, но он продолжил "дело" Ратушняка-мэра. Последние 15 (+/-) лет наш город "катиться в пропасть".

Рита 2012-02-23 / 19:23:14
С Погореловым и Ратушняком давно все понятно, интересно каким способом обычный сельский хлопец Волошин стал миллионером (так говорят, никто не видел эти миллионы), быстрей всего он только подставной дыректор на зарплате как в Унгварском так и Априори а не его это все.

для Ужгородка 2012-02-23 / 19:15:01
Поверь, ты много чего можешь не знать, но Ратушняка уже перепроверяли 150 раз всевозможные структуры, и все в порядке. Не переживай, такие как гонец Голуб каждый день Петруне носил заявление проверить Ратушняка.

Адмін 2012-02-23 / 19:08:56

mishi


Оскільки Закарпаття онлайн не має за спиною грошовитого олігарха як медіа-холдинг ZIK, ми наразі не здатні продукувати фінансово затратні комплексні розслідування такого масштабу, але з задоволенням передрукуємо аналогічне дослідження життя і "творчості" Сергія Ратушняка, якщо воно буде зроблене – будь-ким, але якісно.

для mishi 2012-02-23 / 19:08:46
От то приобрел, но ты не забудь, что Ратушняк пришел на пост мера долларовым миллионером, а Погорелов с зоны с квартирой возле мясокомбината. Теперь вообще БОМЖ, знает, что поймают рано или поздно и тогда статья с конфискацией, поэтому все записано на бабку с Пацканьова. Разницу улавливаешь? Ратушняк и до мерства покупал и после.

Ужгородка 2012-02-23 / 19:04:30
mishi не прав про "заказ", но было бы и это любопытно посмотреть. ИМХО.
Но боюсь и с действующими лицами еще не скоро закончат. А бывших должна "просеять" через мелкое сито прокуратура. Да и действующих тоже должна !!! контролировать прокуратура, а не быть с ними в доле.

mishi 2012-02-23 / 18:57:18
Заказуха от Ратушняка.....
Может тему следующей передачи или статью на вашем ресурсе посвятить именно экс-мэру, будет гораздо интересней сколько всего он и его семья приобрела за время его каденции....

Спасибо админам сайта за материал 2012-02-23 / 18:42:32
Материал передачи немного скомканый,(ИМХО), хотя эта тема ооочень большая, наш пОГОРЕЛОВ столько наворотил, что хватит на длинный сериал (именно это мы каждый день и видим), жаль, что наши журналисты могут только СМОТРЕТЬ на ЧУЖУЮ работу. А ЛЬВОВЯНЕ - МОЛОДЦЫ, побольше бы открытости в нашем сообществе, может тогда что-нибудь измениться.
(Ужгородка)

Патріот 2012-02-23 / 18:41:00
Ну надав неправдиву декларацію і шо, хто що йому зробить а нічого країна свавільля глупих людей і продажних правоохоронців.

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини