У День доброти ужгородці отримували солодощі, міцні обійми та багато позитиву (ФОТО)

Учора, 17 лютого, у міжнародний День спонтанного вияву доброти, ужгородська молодь організувала акцію «Вірус доброти».

У День доброти ужгородці отримували солодощі, міцні обійми та багато позитиву (ФОТО)

Основне дійство відбувалося на площі Театральній з 15:00 до 16:00. У цей час близько двох десятків активістів обіймали людей, що проходили площею, дарували їм «добрі прогнози» та листівки з інформацією про День доброти, бо, як виявилось, майже ніхто не знав, що такий день існує. Здивовані ужгородці та гості міста дуже раділи, коли їх обіймали життєрадісні та позитивно налаштовані активісти. Але особливо тішили «прогнози доброти» типу: «Тобі пощастило: у твою посмішку і щирі очі закохалися!!!», «Увага! Цього тижня ти станеш фаворитом Удачі!», «Все, що ти робиш і чому приділяєш увагу, невдовзі принесе очікуваний результат», «Упродовж 5 днів ти відчуєш у собі сили для початку якоїсь нової справи!», «Здається, кількість людей, які дивляться на тебе з любов’ю, збільшилася!» та багато інших, не менш приємних.

Ужгородка Ганна, яку геть збив з пантелику спонтанний вияв доброти у вигляді обіймів, поділилася враженнями: «Я йшла, думаючи про те, що маю ще встигнути сьогодні зробити, скільки роботи чекає на мене. Я навіть не помічала, що відбувається навколо, але коли мене оточила весела юрба і почала обіймати та викрикувати, що сьогодні День добра, я ніби схаменулася. Мені стало так приємно, я ледь не розплакалася… Рада, що у нашому місті є люди, які роблять щось хороше, адже позитиву зараз дуже мало, на жаль. Тепер я знаю, що прийду додому з гарним настроєм, швидко зроблю всі справи, а вечір проведу з сім’єю».

 Найменші жителі Ужгорода отримували ще й солодкі подаруночки. Такий вияв доброти дуже подобався малечі, деякі прибігали навіть кілька разів і приводили з собою друзів. Також порадували смачненьким і жебраків, що стояли на мості та по вул. Корзо. Не забули і про пункт обігріву, що біля філармонії.

Третькласниця Даринка сказала, що намагається бути доброю завжди і побажала, щоб на світі не було зла, а всі люди були такі ж, як ужгородські «волонтери доброти».

Солодощі, які роздавались дітям активісти, почали збирати за кілька днів до акції і були приємно вражені, що велика кількість людей відгукнулася на прохання «долучитись до акції — купити солодощі, та кинути їх у скриньку доброти». Також гроші на цукерки збирали і студенти УжНУ, які 14 лютого провели акцію «Платні поцілунки». Шестеро волонтерів готові були поцілувати всіх охочих за 2 грн. у щічку, а за 5 – у губи. Всього за 40 хвилин «волонтери поцілунків» зібрали 190 гривень.

Крім того, усі бажаючі могли залишити свої привітання, побажання та просто приємні слова на «стіні доброти». Найчастіше писали «Будьте щасливі», «Завжди посміхайтесь», «Будьте добрішими», «Дякуємо за доброту і позитив» та багато іншого.

Також, «волонтери доброти» потурбувалися про те, щоб люди, котрі їхатимуть в автобусах та маршрутних таксі, змогли теж підняти собі настрій та дізнатися про свято. Для цього у більшості маршрутних таксі активісти розклеїли яскраві листівки з цитатами про добро відомих людей.

До того ж, напередодні студенти відділення журналістики УжНУ відзняли відеоролик, де маленькі діти, учні перших класів ЗОШ №20 розповідали, що таке доброта. Відео не залишило нікого байдужим, адже дитячі слова були щирими, правдивими і справді добрими.   

Загалом організатори акції «Вірус доброти» задоволені проробленою роботою. «Особисто я, думаю, що й всі інші – також, отримав нереальне задоволення від сьогоднішнього дня, — каже волонтер Вадим. — Бачити, як люди тобі усміхаються, і розуміти, що це ти зробив їх щасливими, хай на мить, — це просто кайф. Коли робиш добро, то не відчуваєш ні холоду, ні голоду, ні будь-чого іншого, крім безмежного позитиву. Я радий, що я сьогодні тут, що я приніс радість іншим».

В організації акції взали активну участь студенти відділення журналістики УжНУ, профком студентів УжНУ, Закарпатський «Громадський центр», «Автономні націоналісти Закарпаття», МГО «Єдине студенство» та ГО «AIESEC», а також багато молодих та активних людей.

Організатори планують проводити подібну акцю і наступного року, але вже зі значно більшими масштабами.

18 лютого 2012р.

Теги: доброта, Вірус доброти

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини