Криміногенна ситуація в Ужгороді за підсумками 2011 року – прес-реліз прокуратури

За даними прокуратури м.Ужгород, криміногенна ситуація в обласному центрі Закарпаття погіршилася

Криміногенна ситуація в Ужгороді за підсумками 2011 року – прес-реліз прокуратури

Загальна характеристика злочинності

За даними прокуратури м.Ужгород, за підсумками 2011 року кількість зареєстрованих злочинів порівняно з позаминулим роком зросла на 27,5% (з 1096 до 1396). Кількість тяжких та особливо тяжких злочинів становить 493 до 412. У 2011 році на території міста скоєно 7 убивств (у 2010 році – 5), усі вони розкриті. Нерозкритими залишаються 4 вбивства минулих років, а саме: вбивства громадян Гишко І.М., Козьма О.І., Богнат С.Й. та Сіка О.І.

Зросла також кількість незаконного заволодіння транспортними засобами (71,4%), хуліганств (88,2%), грабежів (50%), крадіжок (43,6%), шахрайств (21,7%), незаконного поводження зі зброєю (33,3%).

Ріст злочинності в місті обумовлений зростанням злочинів проти власності, зокрема крадіжок, які становлять більшу половину (843) з усіх зареєстрованих злочинів(1396). Тут предметом посягання були здебільшого мобільні телефони (144 випадків) та вироби з чорного металу (63).

Як свідчить статистика, майже на 36% зросла кількість злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння (з 78 до 106), на 107% — вчинених у громадських місцях (з 214 до 443) та на 37,1% ( з 278 до 381) зросла рецидивна злочинність.   Втім,   у порівнянні з 2010 роком спостерігається зменшення кількості вчинених розбоїв – 4 (8), пошкодження майна – 12 (13), втягнень неповнолітніх у злочинну діяльність – 2 (5), вимагань та незаконного позбавлення волі – 0 (1).

У минулому році проводився належний нагляд за ходом дослідчих перевірок за заявами та повідомленнями, які надійшли до Ужгородського МУ УМВС України в Закарпатській області. Випадків безпідставного порушення кримінальних справ та порушень строків розгляду заяв і повідомлень працівниками міліції не допущено. Втім, вивчивши 3950 матеріалів, за якими було винесено постанови про відмови в порушенні кримінальних справ, 789 матеріалів були повернуті на додаткову перевірку, внаслідок чого у 63 випадках були порушені кримінальні справи. За результатами виявлених порушень кримінально-процесуального законодавства прокуратурою міста до дисциплінарної відповідальності притягнуто 35 працівників міліції, 6 із них – слідчі.  

У минулому році прокуратурою міста Ужгород порушено 19 кримінальних справ, 13 з яких скеровано до суду. Було внесено 118 приписів та подань про усунення порушень закону, внаслідок чого державі та потерпілим відшкодовано 8,6 млн.грн. Окрім цього опротестовано 149 незаконних рішень управлінського характеру, до відповідальності притягнуто майже 160 службових осіб. До речі, 26 із них — посадовці органів державного контролю, 47 – органів державної влади та місцевого самоврядування.

Протягом 2011 року прокуратурою міста розглянуто 906 звернень громадян, за результатами яких порушено 5 кримінальних справ.

Конституційні права і свободи громадян

З метою захисту конституційних прав громадян на своєчасне отримання заробітної плати прокуратурою міста в 2011 році заявлено 98 заяв про видачу судових наказів на суму 0,7 млн.грн. За внесеними приписами відшкодовано 1,7 млн. грн.

Окрім того в 2011 році за невиплату заробітної плати порушено 3 кримінальні справи за ч.1 ст.175 КК України, загальна сума збитків за якими склала 0,7 млн.грн. (КС «Мрія»- 70 тис. грн., ПАТ «Управління механізації будівництва» — 348 тис. грн. та КП «Уж-Тепло» —   244,2 тис. грн.

24.02.2011 прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ч.2 ст.367 КК України за фактом неналежного виконання службових обов’язків службовими особами Ужгородського міського перинатального центру, що потягло за собою смерть новонародженого. Проводиться досудове слідство.

04.10.2011 прокуратурою міста Ужгород за фактом неналежного виконання службових обов’язків службовими особами одного з місцевих ліцеїв порушено кримінальну справу за ч.1 ст.367 КК України. Посадовці навчального закладу уклали з суб’єктами господарювання 125 угод про проходження практики учнями ліцею на безоплатній основі, що є грубим порушенням їх конституційних прав. Таке порушення закону призвело до того, що учні не отримали заробітну плату за час проходження виробничої практики на загальну суму 69,7 тис. грн. Проводиться досудове слідство.

Прокуратурою міста в минулому році опротестовано 3 незаконні рішення виконавчого комітету міської ради, якими надано дозвіл на укладення договору відчуження певних квартир, незважаючи на те, що там проживають неповнолітні діти і саме вони мають право володіти або користуватися цим майном.

Екологічна сфера

Прокуратурою міста вперше порушено питання утилізації біологічних відходів медичними закладами, які розташовані на території Ужгорода. Ця проблема дуже гостро стосується міста, оскільки тут знаходиться 11 медичних закладів, які проводять оперативні втручання.

За даними відділу охорони здоров’я міської ради в минулому році лікувальні заклади міста провели 584 оперативних втручань, під час яких видалялися частини органу або ж сам орган. Оскільки ці рештки людського організму відноситься до категорії біологічних відходів, вони знищуються у встановленому законодавством порядку.

Втім, до прикладу, Ужгородська центральна міська клінічна лікарня, яка проводить найбільше таких хірургічних втручань, за останні два роки жодного разу не скористалась послугами спеціалізованих ліцензованих підприємств з утилізації цих біологічних відходів.

Критична ситуація спостерігається і в Закарпатському обласному онкологічному диспансері та в Закарпатському ОТМО «Фтизіатрія», які теж проводять хірургічні втручанні інфекційно- та онкохворих.

Та найбільш загрозливого масштабу проблема зберігання та утилізації біологічних відходів набула в обласній клінічній інфекційній лікарні, яка лікує інфекційнохворих пацієнтів. Вкрай турбує той факт, що проведення стерилізації особливо небезпечних біологічних відходів та процедури їх утилізації з боку службових осіб міської СЕС обмежується лише формальним контролем. Це, в свою чергу, загрожує санітарно-епідеміологічному благополуччю населення.

Прокурорське слідство

Впродовж 2011 року в провадженні слідчих прокуратури міста перебувало   54 кримінальні справи, 17 з яких розслідуванням закінчено, а 25 – скеровано   до суду. В основному це справи про скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів. Обвинувачення пре д’я влено 26 особам, один із них затриманий за ст.115 КПК України.

Загальна сума   завданих збитків за вказаними кримінальними справами складає майже на 3 млн. грн. У ході досудового слідства половина цієї суми вже відшкодована.

Підтримання державного обвинувачення в суді

Протягом 2011 року працівниками прокуратури міста Ужгород підтримано державне обвинувачення за 345 кримінальними справами, в тому числі з постановленням вироків за 282 кримінальними справами, з винесенням постанов про закриття справ за неребіалітуючими підставами – за 62 справами. 

Представництво інтересів громадян або держави в суді

Прокуратурою міста Ужгорода протягом 2011 року в інтересах держави пред’явлено позовів на суму 1,9 млн. грн. ( в тому числі з питань оподаткування на суму 0,3 млн. грн., в банківській сфері на суму 0,1 млн. грн.).

Окрім цього, за вказаний період прокуратурою міста до Ужгородського міськрайонного суду подано 98 заяв про видачу судових наказів щодо стягнення заборгованості по заробітній платі в розмірі 0,7 млн. грн.   

25 січня 2012р.

Теги: криміногенний, злочин, прокуратура

Коментарі

ул. Л.ТОЛСТОГО 33, Ужгород 2012-01-25 / 11:29:28
Эта самая "героическая" прокуратура открытым текстом ПОКРЫВАЕТ зарвавшегося мажорика-депутатика чУБИРКУ, который АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННО строит себе-любимому 3-этажную халабуду на головах у людей по ул. Л.Толстого 33, раньше там были ж/д кассы. Еще в прошлое мэрство погорелов подарил чубирке это здание за то, чтобы его пристроили в облисполком на время, пока Ратушняк был мэром, а дальше уже совсем просто - проект ему нарисовали, а то, что с одной стороны балконы и окна 9-ти этажки, а с другой - балконы и окна 5-ти этажки, так это ЕРУНДА ПО МНЕНИЮ чУбирки. УГРОЗАМИ, ЗАПУГИВАНИЕМ, ШАНТАЖОМ владельцев 2-х кв-р из 9-ти этажки заставили подписать бумаги и отдать на слом свои балконы, но это сделано уже ВО ВРЕМЯ СРОИТЕЛЬСТВА !!!!!!, а не ДО проектировки !!!!!!!!!
С другой стороны стоит жилая 5-ти этажка с балконами и окнами, МИНИМАЛЬНОЕ РАССТОЯНИЕ от стены халабуды до балконов - 6 (шесть) метров !!!!!!!!!!!!, а построили этот кошмар БЛИЖЕ, чем 5 (ПЯТЬ) МЕТРОВ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! При этом и МЧС (пожарники) и ДАБК и остальные уроды ПОДПИСАЛИ чУБИРКЕ этот КРИМИНАЛЬНЫЙ ПРОЕКТ, НЕ ЗАПРЕТИЛИ СТРОИТЕЛЬСТВО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ОБО ВСЕХ ЭТИХ НАРУШЕНИЯХ Я С ПЕРВОГО ДНЯ УРОДЛИВОГО СТРОИТЕЛЬСТВА КРИЧУ ВО ВСЕ СТОРОНЫ !!!!!!!!!!!!!!!!!! НО ВСЕ ОГЛОХЛИ РЕЗКО И ОТУПЕЛИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
А ШТЕФАНЮК мне при очередной (десятой или пятьнадцатой) встрече в его кабинете открытым текстом сказал - "а що я можу зробити ?, я казав вОЛОДІ, щоб він порішав з вами це питання, щоб ви відчипилися від нас (прокуратурі), а він що, не говорив з вами ?, а я нічого НЕ МОЖУ ЗРОБИТИ !!!!!!" АААААААААААААААААААААААА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Вот такой у нас "город", вот такая "героическая прокуратура" !!!!!!!!!!!!

МОЖЕТЕ ПОЧИТАТЬ ЗДЕСЬ - ( читате )

http://forum.kriminal.tv/index.php?option=com_fireboard&Itemid=2&func=view&catid=17&id=33#33

Еще один факт БАНДИТСКО-БАЛОГОВСКОГО правления.

Колян 2012-01-25 / 08:53:36
А как реагирует прокуратура города Ужгорода на второе корупционное решение Ужгородского горсовета от 9 декабря 2011 года о приватизации помещений исторической памятки на пл. Театральной, 5,7 уже в 2012 году ??? При этом корумпированым градоначальником Виктором Погореловым и депутатским корпусом ( в котором запраляет Единый Центр и Пратия Регионов) применено наиболее корумпированую схему приватизации - конкурс. Пр этом ни для кого не секрет, что это сделано (не за красивые глаза) в интересах горедепутата Ивана Волошына (вернее его хазяев, чьи интересы он представляет и обслуживает в Ужгороде, так как сам является подставной фигурой).
А может прокуратура приняла какие то меры по привлечении Ивана Волошына к ответсвенности за полное уничтожение исторческой памятки на набережной, где вместо памятки построен новый магазин и очередная пивнушка... по глупейшим название "А приори".
Туфта все и показуха... А реальных дел по борьбе с корупцией как не было, так и нет !!!

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 2
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини