У підрозділах Ужгородського гарнізону розпочався новий навчальний рік (ФОТО)

Святковим мітингом розпочався 1 грудня новий навчальний рік в частинах Ужгородського гарнізону, де командирами підполковники Олександр Зима та Олександр Паламарчук. Привітати воїнів-закарпатців прибули учасник бойових дій майор запасу Володимир Мельник та командир з’єднання полковник Олег Христенко. По завершенню урочистої частини відбулося вручення особистої зброї молодим військовослужбовцям, які лише минулого тижня присягнули на вірність Українському народові. Вони ознайомилися зі своєю штатною стрілецькою зброєю, а екіпажі бойових машин – із бойовою технікою.

У підрозділах Ужгородського гарнізону розпочався новий навчальний рік (ФОТО)

 Цього ж дня, командири частин та підрозділів оголосили завдання особовому складу на 2012-й навчальний рік. Пріоритетними завданнями якого є подальше підвищення боєздатності українського війська, іміджу Збройних Сил України, соціальних стандартів військової служби, забезпечення покращання роботи з офіцерським складом, формування необхідних військово-професійних, командирських та лідерських якостей, сприятливого морально-психологічного клімату в офіцерських колективах, викорінення у військовому середовищі проявів корупції, перевищення влади, нестатутних взаємовідносин. А також особливу увагу було звернено на фізичному гарті військовослужбовців та досягненні нових вершин в армійському спорті. Усі вищезазначені завдання не мод живо виконати без дотримання заходів безпеки, їм в армійському щоденному життя відведено особливу роль, тому кожний навчальний день та заняття починається із нагадування військовослужбовцям заходів безпеки.

Другого грудня, згідно керівних документів, таке заняття відбулося і в частинах Ужгородського гарнізону. В першу чергу, воно проводилося для солдат строкової служби, які нещодавно прийшли в частини з навчальних підрозділів та молодих солдатів, які восени прийняли Військову присягу. Загалом було задіяно 15 учбових точок із залученням матеріальних засобів. Тимчасово виконуючий обов’язки заступника командира однієї з військових частин гарнізону капітан Василь Зубанич на початку заходу доповів його тему, мету, навчальні цілі та порядок проведення. На першій учбовій точці всім навчальним групам були доведені вимоги керівних документів щодо організації бойової підготовки та дотримання правил безпеки під час проведення занять з бойової підготовки, а також права та обов’язки командирів і тих, хто навчається щодо дотримання правил безпеки.. Після цього підрозділи групами розійшлись по учбовим точкам, де вже більш детальніше ознайомлювались з можливими наслідками недотримання заходів безпеки.

Найбільш цікаво були організовані заняття на учбових точках, де капітан Михайло Кукурудза та старший лейтенант Олег Журавський практично демонстрували заходи з дотримання безпеки під час поводження з боєприпасами, мінами, вибуховими речовинами, гранатами, а також стрілецькою зброєю та імітаційними заходами. Старший лейтенант Віктор Шило та лейтенант Владислав Датчук на своїх учбових точках з дотримання заходів безпеки під час проведення технічного обслуговування, ремонту озброєння та військової техніки, під час її експлуатації та буксировки, за допомогою зразків військової техніки та манекенів, показали можливі негативні наслідки для здоров’я людини, яка порушує правила безпеки. Наочно продемонстрували, що жартувати з технікою під час занять з водіння машин дуже небезпечно – можна не лише травмуватися, а й загинути. На навчальному місці із протипожежних заходів старший лейтенант Вадим Терещенко ознайомив особовий склад із будовою та правилами застосування первинних засобів пожежегасіння, основні правила та прийоми гасіння пожеж. А старший лейтенант медичної служби Юрій Завалій показав та роз’яснив солдатам способи невідкладної допомоги при отруєннях чадним газом, кровотечах та переломах. Натомість капітан Василь Зубанич у простій, та разом з тим – зрозумілій формі продемонстрував, яких заходів безпеки потрібно дотримуватися під час проведення занять з вогневої підготовки. На спортивному майданчику командир розвідувального взводу старший лейтенант Олександр Недобитко за допомогою одного відділення практично показав правильне виконання вправ з фізичної підготовки з дотриманням заходів безпеки. Проводилися заняття і у вартовому приміщенні, в якому військовослужбовців під опікою капітана Дмитра Георгієва імітували зміну варти, виконували елементи заходів безпеки під час несення вартової служби.

Загалом впродовж навчального дня і офіцери, і солдати отримали позитивний досвід: керівники навчальних точок удосконалили методичний рівень викладання правил поводження з військовою технікою та озброєнням, розповіли про свої спогади з армійського життя, пов’язані з порушенням заходів безпеки., а солдати зрозуміли, що зброя та військова техніка – це не жарт. Насамкінець заняття кожний його учасник своїм підписом підтвердив ознайомлення із заходами безпеки.

Підполковник Віталій Іванов, майор Сергій Колесник.Фото Сергія Колесника

04 грудня 2011р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини