Закарпатський уфолог закликає готуватися до зустрічі з інопланетянами

Відомий на ниві дослідження феномену НЛО закарпатець Ярослав Сочка закликав эліту, вчених та філософів об’єднатися в комітет по підготовці людства до зустрічі з інопланетними цивілізаціями і розробити скоординований план поведінки, що виключає будь-який політичний вплив.

Закарпатський уфолог закликає готуватися до зустрічі з інопланетянами

При цьому він зауважив, що домінуюча зараз модель імовірного контакту з позаземними цивілізаціями сильно заполітизована і не відповідає дійсності. Думки автора викладені у статті, яка з’явилася 28 листопада на офіційному сайті очолюваного ним уфологічного клубу УФОДОС.

Останні досягнення астрономії найсміливіші гіпотези втілюють в життя. До середини листопада 2011 року підтверджено існування 701 екзопланети (це планети у інших зірок) в 576 планетних системах! На практиці ж кількість надійних кандидатів в екзопланети значно більша і їх «офіційне» число буде рости запаморочливими темпами.

Лише за проектом «Кеплер» відкрито понад 1200 екзопланет з надійністю близько 99%, однак для отримання статусу підтверджених потрібна повторна реєстрація таких планет за допомогою наземних телескопів. Немає нічого дивного, що через кілька років, таких планет буде в каталогах астрономів тисячі, десятки і навіть сотні тисяч! У той же час, за попередніми оцінками, лише в нашій Галактиці кількість таких планет оцінюють в 50 мільярдів, а таких, на яких можливе життя - 2 мільярди!

Тим часом, астрономи розробляють методики визначення планет «земної групи», простіше кажучи, намагаються з величезного числа вже відкритих планет, знайти такі, які максимально схожі на Землю. Підрахунки показують, що у третини всіх зірок з температурою як у Сонця, повинна бути як мінімум одна планета земного типу!

Гіпотеза Джордано Бруно і його попередників про множинність світів сьогодні-завтра вже стане не гіпотезою, а незаперечним фактом! Оптимісти впевнені, що заселену планету в іншій сонячній системі знайдуть раніше, ніж людство відправиться до Марсу. Чекати залишилося недовго: дата епохальної знахідки спланована на середину XXI століття, так що у більшості з цього покоління є всі шанси стати безпосередніми свідками найбільшого відкриття в історії людства!

У той час, коли ведуться науково-дослідні роботи в галузі виявлення слідів інопланетних цивілізацій, на самій Землі лунають різні думки. Всі в унісон кажуть, що потрібно готуватися до визнання факту існування інопланетних цивілізацій або навіть готувати людство до діалогу (зустрічі) з інопланетянами. Але до чого і як підготувати світову спільноту - тут думки розходяться.

Наприклад, Саймон Конвей Морріс (Simon Conway Morris), професор палеонтології в Університеті Кембриджа припускає, що еволюція в інопланетних цивілізаціях підпорядковувалася тим же законам, що й на Землі. Тому життя на інших планетах може дублювати земне і не виключено, що інопланетяни також можуть бути схильні до експлуатації та насильства.

Б''ють тривогу і представники деяких релігійних конфесій. Тед Петерс (Ted Peters), професор теології Лютеранської Теологічної Семінарії у Каліфорнії говорить, що в разі підтвердження теорії вчених, традиційні релігійні догми просто-напросто вимруть. "Правда, з іншого боку, подібний інопланетний контакт може розширити сучасне релігійне бачення. Зрештою, все, що існує, створено Богом ", - запевняє Петерс.

Точки дотику двох світів бояться багато хто. Лунають голоси про необхідність створити в структурах ООН спеціальне агентство, яке займатиметься підготовкою до зустрічі з інопланетянами, а також зможе розробити план по боротьбі з ними у разі атаки з їхнього боку.

«Світова спільнота повинна готуватися до зустрічі з інопланетними цивілізаціями і розробити скоординований план дій на випадок, якщо несподіване знайомство з позаземним інтелектом все ж таки відбудеться», - заявили не так давно представники британської Королівської академії наук.

Чому ж ми так боїмося інопланетян? І хто повинен представляти інтереси людства на випадок, якщо контакт з інопланетянами таки відбудеться? Хто представлятиме людство: ООН, президенти супердержав або спеціально створені для цього комісії?

Не пахнуть вам ці питання політикою? І хто дав уже на них відповіді? Чому ми всі повторюємо «підготовлену» думку про вроджену схильність інопланетян до експлуатації і насильства? Навіщо нам нарощувати бойовий арсенал і взагалі, чи є у нас шанси, захистити Землю від умовних агресорів?

Відповіді на ці запитання містяться в масовій свідомості людства, яке інтенсивно і довго обробляється сильними світу цього. Голлівудські «інопланетяни» в кіно і мультфільмах обов''язково прилітають на Землю з планами колонізації місцевого населення, а аборигенам потрібно з координуватися для відбиття атаки! Переможцями у нелегкій боротьбі за щастя людства під Сонцем часто виступають Сполучені Штати Америки. Це вже стереотип (так, наприклад, в більшості фантастичних оповідань інопланетяни обов''язково висаджуються в США)! Цей стереотип довго і свідомо впроваджувався в уми людства: головна мета - викликати у кожного жителя на Землі уявлення про інопланетян, як безжальних завойовників, колонізаторів, руйнівниках людського спокою і т.д.

Ноги ростуть якраз із Сполучених Штатів Америки. Мало хто знає, що в Кодексі федеральних законів, ухваленому 16 липня 1969 року була стаття 14, розділ 1211, що встановлює запобіжні заходи на випадок контакту американських астронавтів з інопланетянами. Генеральний радник НАСА Нейл Хозенбол визнав, що дія закону поширюється на будь-які космічні кораблі позаземного походження. Таким чином, кожен, хто вступає в контакт з НЛО, згідно визначень закону, може виявитися на карантині під озброєною охороною. Посилаючись на той же "Закон про інопланетян", доктор Брайан Т. Кліффорд (співробітник Пентагону) заявив (газета "Стар", Нью-Йорк, 5.10.1982), що контакти громадян США з інопланетянами або їх засобами пересування є незаконними, а особа, яка здійснить даний злочин, автоматично стає злочинцем, який може бути засуджений судом до тюремного ув''язнення терміном до одного року і оштрафований на п''ять тисяч доларів (!).

Виходячи з цього, чи не здається вам дивним, що модель поведінки людства на випадок контакту з інопланетянами вже давно вироблена і впроваджується в життя на практиці? При цьому пріоритетні цілі при безпосередньому контакті вже відомі: людство, жертвуючи останнім, повинно рятувати Землю від колонізації!

В рамках цієї моделі мусується ні чим не обґрунтований міф про можливу перемогу людства над інопланетними загарбниками. Передбачається використання ядерної, хімічної і бактеріологічної зброї (здатної гарантовано знищити всі земні форми життя, але про інопланетних, при цьому, не згадується) проти ворога, цілі, чисельність і можливості якого нам невідомі! За своєю суттю, заклики до нарощування військової потужності проти інопланетян, технологічний рівень розвитку яких дозволяє їм подорожувати між зірками - це самогубство!

При цьому зовсім забувається/ігнорується інший варіант імовірного майбутнього контакту: інопланетяни можуть прибути на Землю з дружнім візитом, з метою знайомства та взаємовигідного спілкування! Цілою плеядою російських космістів була обґрунтована думка про гуманність високорозвинених позаземних цивілізацій, про відсутність у них антагонізму, що заважає, власне, досягати цивілізаціям матеріальних і духовних вершин.

Замість цього політика держав Землі спрямована на збереження цілісності контролю над людством! Сучасні уфологічні моделі показують, що визнання факту існування інопланетян на офіційному рівні спричинить економічний і політичний хаос і, швидше за все, призведе до повалення урядів, масових заворушень і т.д.

Власне тому, влада/світовий уряд, побоюючись несприятливих для себе прогнозів, масово переконує людство, що нічого доброго з глибин космосу інопланетяни нам не принесуть! Вони готові відібрати у людей останні крихти на програми типу «Зоряних воєн» лише б зберегти суверенітет Землі, де вони пани і господарі! Політики вже давно вирішили: Земля і люди, що населяють її належить тільки їм!

Виходячи з цього, а також беручи до уваги однобоке політичне бачення проблеми контакту, вкрай необхідно теоретичну модель імовірного контакту з інопланетянами в першу чергу відгородити від політики! Еліта, вчені і філософи повинні об''єднається в єдиний орган, відповідальний за контакт з інопланетянами і виробити модель імовірного контакту виходячи з філософських поглядів, наукових досягнень і прогнозів. Людство повинно зрозуміти, що панівні стереотипи про контакти з інопланетянами - це не наукове бачення проблеми, а насамперед меркантильні цілі політичних планів, які майстерно нам всім нав''язуються.

Окрім того, теоретично сценаріїв розвитку контактів з іншими цивілізаціями космосу на Землі може розвиватися більше, виходячи з ідеологічних міркувань потенційних контактерів:
- Дружній, дипломатичний контакт;
- Вторгнення і поневолення;
- Знищення/ліквідація;
- Приховане управління;
- Байдужість інопланетян до нашого існування...

Таким чином, проблема майбутнього контакту заслуговує найпильнішої уваги в світлі сучасних астрономічних відкриттів. Світова спільнота повинна підготуватися до зустрічі з інопланетними цивілізаціями і розробити скоординований план поведінки, що виключає будь-який політичний вплив. Координуючим органом повинна виступати еліта, кращі вчені і філософи планети Земля.

(За матеріалами статті Я.Сочки "Контакт з інопланетянами сильно заполітизований")

Сергій Тисовський, для Закарпаття онлайн

29 листопада 2011р.

Теги: інопланетяни, позаземний, уфолог, Ярослав Сочка

Коментарі

ЕМІЛ 2011-11-30 / 09:18:35
До Павла: Jeder ihriger

Павло 2011-11-30 / 07:20:55
Думаю, що багато закарпатців вде з ними зустрілося, візьмемо до прикладу Сидора чи Жупана :)))))

ЕМІЛ 2011-11-29 / 12:36:01
А він сам, по ходу, регулярно з ними зустрічається:)

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини