Черга до мощів святого Антонія Падуанського в Ужгороді не припинялася до півночі (ФОТО)

Як уже повідомляло Закарпаття онлайн, 23 листопада до Хрестовоздвиженського кафедрального собору в Ужгороді прибули мощі святого Антонія Падуанського. Під голос головних дзвонів Мукачівської греко-католицької єпархії глава греко-католиків Закарпаття Преосвященний владика Мілан у супроводі священиків заніс мощі святого до храму, де на них чекала велика кількість вірників.

Черга до мощів святого Антонія Падуанського в Ужгороді не припинялася до півночі (ФОТО)

Після встановлення чесних мощей на тетраподі для почитання вірними відбулася святкова Архієрейська Служба Божа. Преосвященному владиці Мілану співслужили вісімнадцять священиків. Під час Літургії кожен з паломників та вірників собору могли приступити до Тайни Покаяння. Наприкінці Служби Божої про життя святого Антонія розповів ректор Базиліки святого Антонія у м. Падуя (Італія) Енцо Пояна.

Протягом усього дня до мощей приходило багато вірників, щоб помолитися та попросити заступництва перед Господом. Ввечері відбулась вечірня та Служба Божа, яку очолив ректор УжБА архімандрит Петро Павло Береш та співом супроводжували семінаристи й вірники собору. Після Літургії владика Мілан очолив молебень до святого Антонія.
 
Коли стемніло надворі і ніч обійняла м. Ужгород, у кафедральному соборі горіла свічка – свічка молитви молоді, яка чувала та молилася до святого Антонія. Велика черга вірних не закінчувалася аж до півночі, усі хотіли поклонитися чесним мощам святого і попросити допомоги віднайти загублене матеріальне, але насамперед духовне.
 
Наступного дня прощання з мощами святого Антонія закінчилися Архієрейською Службою Божою. Опісля цього їх перевезли до смт Серднє, а потім до кафедрального собору Івано-Франківська.


 

27 листопада 2011р.

Теги: мощі, Антоній Падуанський, греко-католицький, владика Мілан

Коментарі

Катя 2011-11-28 / 23:50:03
Не плутайте Божу любов з антихристиянським гуманізмом. У Бога поряд з любовю завжди стоїть суд. А гріх у Біблії -- це перш за все беззаконня, не дотримання Божих заповідей. Христос не прийшов світ судити, а спасти. Але Слово Боже буде їх судити. 10 заповідей знає точно кожна освічена людина.

Катя 2011-11-28 / 23:43:31
Перш ніж судити по своєму людському серцю -- візьміть до рук Біблію. Мене може переконати лише Писання. Человек не волен по своему желанию добавить или отнять от Слова Господа (1-е Коринфянам, 4:6; 2-е Иоанна, 9; Откровение, 22:18-19).

КАТЯ 2011-11-28 / 23:39:45
До Николая: а хіба нині не Одного посередника маємо -- Ісуса Христа? "Кожен приходить до Отця не інакше як через Сина". Ви про це знаєте? Що Отець все віддав Сину? Він -- Спаситель, Первосвященник,Викупитель, все чрез Нього і для Нього. «Ибо един Бог и посредник между Богом и людьми, человек Христос Иисус. Предавший Себя для искупления всех: таково было в свое время свидетельство» С 1-е Тимофею 2:5-6).

КАТЯ 2011-11-28 / 23:31:03
ДО СБУ -- це ви готуєте теракт

СБУ 2011-11-28 / 22:54:54
"А суд вже близько.І кровопролиття у цьому краї." Ви що, готуєте теракт?

християнин 2011-11-28 / 22:43:46
ЩО ВИ ЦИМ ХОЧЕТЕ ВСІ ДОКАЗАТИ (маю наувазі тих хто проти пише)?
Я думаю що не є ніякої бцди коли люди , прийшли помолитися і думую, що Бог не є такий "деспот", що буде судити людину за те, що вона прийшла помолитися.
Шкода мені вас, людей агресивних на весь світ "...САМІ НЕ ВХОДИТЕ І ДРУГИМ МІШАЄТЕ...", ВПУСТІТЬ У СВОЇ СЕРЦЯ ЛЮБОВ, А НЕ НАВИСТЬ її у світі і так вистачає.

Николай 2011-11-28 / 22:36:48
Дорога Катерино! Статуя була не із золота, а з простого металу покритим золотоподібним шаром фарби. Читаючи Діяння святих апостолів, на самому початку можете побачити одну картину, коли Петро заходячи до храму зцілив каліку. Це чудо було потрібне для зміцнення віри юдеїв які там знаходились. Протягом історії, нажаль багато людей втратили віру та надію, через різні війни, проблеми... І якраз через святих і молитву до них за заступництво перед Всевишнім, здійснюються різні чуда (оздоровлення, знаходження втраченого на сам перед віри). Ми молимось не до кісток,а до святої людини визнаною Вселенською Церквою, яка частково присутня серед нас. Молимось про заступництво.Звісно Господь робить чудо з кожни із нас. І це є чудом, що ми через нашу гріховність ще існуємо, думаємо, дихаємо.Коли Господь промовляв до Мойсея і люди хотіли говорити з Богом. Думаю ви прикрасно знаєте чим все скінчилось. І був посередник між людиною і Богом. Був простий чоловік на ім'я Мойсей. Бажаю і вам помолитися до цього святого. По вірі вашій дасьця вам. Надійся на Господа, відваги надійся на Господа

Катя 2011-11-28 / 16:01:14
Усім, хто хоче знати про Господа, а не ходити до "німих ідолів, ніби їх водять", подивіться ці ролики http://www.youtube.com/watch?v=i6MZbKz0QkQ&feature=related. І читайте Біблію. У нас один Первосвященник -- на небесах,сів по правицю Божу. Він своєю кровю нас викупив від гріха, переміг врата пекла. І ЩЕ -- КОМУ ЦІКАВО. У ВАТИКАНІ Є МУЗЕЙ ДИЯВОЛА. Пошукайте у Інтернеті інформацію, кому цікаво. ДО НИКОЛАЯ: "отець" (я так пишу, тому що у мене один духовний Отець -- на небесах), не пудріть людям мізки, ви і вам подібні за це будете відповідати перед Господом. А суд вже близько.І кровопролиття у цьому краї. З Богом.

КАТЯ 2011-11-28 / 15:53:02
ЯКА СУТТЄВА РІЗНИЦЯ МІЖ ПОЧИТАТИ ТА ПОКЛОНЯТИСЯ?

Катя 2011-11-28 / 15:52:06
Запитання до НИКОЛАЯ: а що це за статуя у золоті, перед якою зібралися люди? І де в Біблії написано про почитання кісток людини? Де написано, що ПОТРІБНО ПОКЛОНЯТИСЯ І ПОЧИТАТИ ЛЮДИНУ, А НЕ ГОСПОДА? ХІБА В БІБЛІЇ НЕ НАПИСАНО: ПРОКЛЯТИЙ ТОЙ, ХТО НАДІЮ КЛАДЕ НА ЛЮДИНУ, А НЕ ГОСПОДА?

Николай 2011-11-28 / 11:42:09
Шановна Катерино. У Церкві неіколи не поклоняються святим мощам, а тільки їх почитають.Дуже пирикро що ви прирівнюєте Святого, а через це всіх святих, як ви сказали, - до демонів. на горі апостоли бчили Мойсея та Іллю. І доречі, якщо ви не знали, Ілля був ЖИВИМ взятий на Небо. Це підтвердджує кожне християнське Святе Письмо. Можливо у вас є власна біблія, яка підтверджує інше, це ваша власна справа. "...не поклоняйся сотворенному людськими руками". Можу вас запевнити, що людину і святих, так само і вас Бог створив, а не як ви пишете - людські руки.
Кого Бог буде судити - це вже Його справа.

Катя 2011-11-28 / 09:40:28
У Второзаконні Господь попереджає поклонінню та викликанню духів мертвих -- це називається ворожбою або окультизмом. Лише одного разу апостоли бачили померлих Авраама, Моісея та Іллю -- на горі, коли Христос молився, але бачили їх живими!!! Господь -- Бог живих!!! Для чого поклонятися як одержимі мертвим костям? Господть буде вас судити за ідолопоклонство. Схаменіться!!! Вірте в Христа живого, він не залишав після себе ніяких мощей, а ВОСКРЕС!!! А ВИ ВІРИТЕ У ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ?

Катя 2011-11-28 / 09:35:08
У Біблії це називається поклонінням Ваалу та Астарті -- древнім божкам-ідолам,вірніше -- демонам. Серед десяти заповідей є четверта -- не сотвори собі кумира, тобто, не поклоняйся сотворенному людськими руками.Чи знають ці люди, кому вони поклоняються? Чи знають вони Бога?

демон 2011-11-27 / 21:50:28
Дремучее средневековье. И кто в это верит?

хз 2011-11-27 / 17:07:44
мне не хочется обидеть верующих...но почему они все такие темные на фоне попов?

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 5
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини