Відбулася сесія Міжгірської райради (ФОТО)

Чергове засідання V сесії Міжгірської районної ради VІ скликання вступним словом відкрив її голова Іван Ярема. Він привітав з іменинами тих депутатів, які у міжсесійний період відзначили свої дні народження. І вручив грамоти та подяку обласної ради депутату Василю Кривці, начальнику відділу з питань НС та ЦЗН РДА Євгену Бундзяку та адвокату Павлу Кривці.

Відбулася сесія Міжгірської райради (ФОТО)

Далі голова ознайомив присутніх з новими кадровими призначеннями, які відбулись також у міжсесійний період. Після її учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам'ять і передчасну кончину начальника відділу охорони здоров'я РДА Оксани Маршалик.

Після обирання лічильної комісії та секретаріату чергового засідання сесії, Іван Васильович надав слово депутатам Віктору Бульчаку, Михайлу Буришину та Василю Кривці, які озвучили депутатські запити відповідно щодо прискорення робіт з розмежування державних і комунальних земель на території Тереблянської долини, збереження спортивного майданчика в СЗОШ ім.  А. Волошина в Міжгір'ї та облаштування сміттєзвалища на території Пилипецької сільської ради або за межами населених пунктів, які їй підпорядковуються.

За озвучення ряду змін і пропозицій з доповненнями до затвердженого порядку денного сесії і оприлюднення відповідей на депутатські запити, висловлені на попередній сесії головуючий І. В. Ярема, запропонував приступити до обговорення даних питань порядку денного, а також в розділі "Різне". Також як депутатському загалу були роздані матеріали, які мали розглядатись на засіданні V сесії райради VІ скликання доповідач з першого питання "Про делегування повноважень районної ради VІ скликання, районній державній адміністрації" Іван Ярема запропонував присутнім внести свої пропозиції і доповнення до рішення з цього питання. Оскільки депутат Віктор Бульчак вніс пропозицію щодо слушності за кадрових призначень у районі погоджувати такі з керівництвом райради, це викликало одразу пожвавлення у залі. Також не дивно, що з цього приводу за нього свої міркування висловили і депутати Ярослав Купецький, Василь Юрик, Іван Ледида, Михайло Буришин та інші. В результаті чого було прийнято відповідне рішення.

Далі начальник фінансового управління РДА ознайомила учасників депутатського форуму зі змінами до рішення районної ради "Про районний бюджет на 2011 рік", а також із спільними розпорядженнями райдержадміністрації і ради прийнятими у міжсесійний період.

У міжсесійний період від керівників бюджетних установ, які фінансуються з районного бюджету та господарських організацій надійшли клопотання на ім'я голів райдержадміністрації та районної ради про виділення коштів у сумі 5342,2 тис. грн.

З метою недопущення заборгованості до кінця року по захищених статтях видатків, рішеннях сесії обласної ради від 4 листопада 2011 року за №309, району додатково виділено 7,0 тис. грн. субвенції з державного бюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення прийомним батькам.

Крім цього, головні розпорядники бюджетних коштів подали клопотання про внесення змін по видатках у межах затверджених асигнувань на їх галузі, як по загальному та спеціальному фондах, тобто зменшити одні види видатків та збільшити інші по закладах: освіти — 1166,7 тис. грн., у тому числі на оплату за використані енергоносії та придбання твердого палива для загальноосвітніх шкіл району — 1150,0 тис. грн.; культури — 240,0 тис. грн. (на придбання інвентаря та обладнання для бібліотек та музичної школи); УПтаСЗН —4584,6 тис. грн. (з допомог сім'ям з дітьми та пільг окремим категоріям громадян); охороні здоров'я — 260,0 тис. грн. (180,0 тис. грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення капітального ремонту терапевтичного відділення під інфекційне та виготовлення проектно-кошторисної документації існуючого інфекційного відділення; 40,0 тис. грн. на проведення поточного ремонту котельні туберкульозного відділення; 4,0 тис. грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт сільської амбулаторії с. Голятин та перерозподіл коштів щодо Програм медикаментозного забезпечення хворих); райдержадміністрації — 115,2 тис. грн. (на виплату заробітної плати обслуговуючому персоналу адмінбудинку районної ради — 40,0 тис. грн., на проведення спортивних міроприємств у районі — 30,0 тис. грн.).

За рахунок зменшення видатків відділу освіти райдержадміністрації щодо Програми розвитку освіти на 2011 рік — 48,0 тис. грн., виділено кошти на відкриття дитячого дошкільного закладу у с. Н. Студений — 20,0 тис. грн., а також на відкриття додаткових груп у дошкільних дитячих закладах сіл: Синевир — 2 групи, у Майдані — 1 групу та у смт. Міжгір'я — 1 групу з короткотривалим перебуванням дітей п'ятирічного віку — 28,0 тис. грн.

Вичерпно-змістовною з огляду на наведені в ній цифри і факти була доповідь заступника голови РДА, депутата Івана Ледиди "Про спільну роботу держадміністрації, органів місцевого самоврядування району з організації збору та переробки продукції сільського господарства та дикоростучих". У ній іван Степанович наголосив, що у 2011 році в порівнянні з минулими роками досягнуто низку позитивних зрушень у цій справі. Навіть незважаючи на те, що рік видався неврожайний на гриби і ягоди. Однак і за цього та спільних зусиль контролюючих органів, керівників місцевих рад та податківців Міжгірщини до місцевих бюджетів надійшло майже 280 тис. грн. податкових коштів.

За вдповідей Івана Степановича на ряд запитань і в ході обговорення даного питання порядку денного, в якому взяли участь депутати Юрій Стецюнич, Володимир Голодняк, Іван Канюк виникло питання щодо відкриття у районі цеху з переробки молока, якісна і сертифікована продукція якого поступала би на стіл багатьох дошкільних, медичних, освітянських закладів та туристично-оздоровчих комплексів Міжгірщини. За цього головуючий Іван Ярема додав доручення вивчити дане питання РДА. він же далі надав слово для виступу "Про роботу управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації по соціальному захисту малозабезпечених верств населення та соціальному захисту осіб з обмеженими фізичними властивостями" начальнику УП та СЗН РДА Наталії Маркович. Вона, а також керівники громадських об'єднань інвалідів, глухонімих та інвалідів по зору Ігор Тереля та Ганна Пазина у своїх виступах-клопотаннях порушили низку питань, розв'язання яких сприяло б пожвавленню роботи цих осередків. Зокрема, забезпечення пільгового проїзду громадян цих категорій, придбання для них необхідних засобів для спілкування, виділення санітарно-курортних путівок у заклади, які знаходяться на території району і області. З приводу виділення таких у ДП "Санаторій "Верховина" у с. Сойми висловили свої міркування депутати Іван Канюк, Василь Блецкан, Іван Ярема, а також виступаюча Наталія Маркович, заступник голови райради Юрій Стецюнич.

У своїх виступах "Про виконання Програми соціально-економічного розвитку Між гірського району на 2011 рік" та "Про хід виконання програми зайнятості населення району в 2011 році та роботу органів влади щодо сприяння розвитку бізнесу та забезпечення максимальної зайнятості" перший заступник голови РДА Василь Радовецький зі знанням справи спершу озвучив позитивні зрушення у цій справі, а потім детально охарактеризував негативні моменти, які мали місце за виконання програмних наміток соціально-економічного розвитку Міжгірщини за 10 місяців 2011 року. Так само відзначив і зрушення у справі забезпечення максимальної зайнятості населення, розвитку малого і середнього бізнесу. Він же дав і вичерпні відповіді на ряд запитань депутатів стосовно проведення ремонтних робіт в освітянських закладах, спортивних спорудах, ЖКГ району Михайла Дем'яна, Іваана Яреми, Михайла Бури шина, Ярослава Купецького, Івана Хили, Івана Іваника, Василя Блецкана, Василя Юрика та інших. З приводу розв'язання ряду програмних завдань у ЖКГ виступила з роз'ясненням і начальник фіну правління РДА Надія Юртин.

Жвава словесна перепалка виникла між депутатами після озвучення головуючим Іваном Яремою питання порядку денного "Про забезпечення доступу до публічної інформації". Свої пропозиції з приводу проведення сесійних зібрань у чітко визначені строки, порушені депутатами проблемні питання згідно з регламентом і визначеним порядком денним висловили депутати Ярослав Купецький, Віктор Бульчак, Олександр Грига, Василь Юрик, Іван Ярема. До речі, останній запропонував учасникам сесії врахувати при цьому те, що життя таки вносить свої корективи в робочі намітки райради, хоче хтось цього чи ні.

Далі головуючий на сесії оприлюднив ряд питань порядку денного у розділі "Різне". Після було затверджено програми забезпечення діяльності депутатів Міжгірської районної ради на 2012 рік, Регіональну цільову програму розвитку цивільного захисту Міжгірського району на 2011-2013 роки.

Василь Белень, Міжгірська районна рада

14 листопада 2011р.

Теги: сесія, Міжгір'я, Ярема

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини