В деяких ужгородських дитсадках у спальнях 10 градусів

Скоро місяць, як офіційно розпочався опалювальний сезон, але до редакції й далі надходять скарги від ужгородців, які повідомляють, що в багатьох дитсадках температура щонайбільше 10 градусів, хоча СЕС говорить про 14 градусів тепла.

В деяких ужгородських дитсадках у спальнях 10 градусів

Школярів від неминучих застуд у холодних класах рятують шкільні канікули, які цього року розпочалися 31 жовтня і триватимуть два тижні (заняття розпочнуться 14 листопада). Таким чином чиновники намагаються зекономити на теплопостачанні, а зимові канікули скоротити до тижня, хоча наразі нікому достеменно невідомо, якою буде зима. І що буде з теплопостачанням у грудні—лютому, принаймні осінь допоки радує гожою погодою.

Міська влада намагається робити "гарну міну" при вкрай незадовільній ситуації з теплопостачанням та переконує, що майже всі котельні готові до запуску. Насправді ситуація далеко не така райдужна. Так, наприклад, запуск міні-котельні для теплопостачання дитсадка № 26, ЗОШ № 6 та початкових класів цієї ж школи мав відбутися 17 жовтня. Як з'ясувалося, труби, по якій повинен підводитися газ до котельні, просто не виявилося на місці, де вона позначена у плані-схемі. Для її пошуків довелося... демонтувати кілька гаражів, поки трубу не виявили під одним із них. Тож якщо повернутися до драматичних подій із вибухом газогону, напрошується висновок: насправді наші комунальники не знають напевне, де яка комунікація пролягає, навіть якщо на інженерно-технічній схемі вона кимось і була зазначена...

На об'єктах, де нині аврально прокладаються газопроводи, украй нікудишні технічні розрахунки, діаметри труб різні, котельні продукують тепло в 90 градусів, однак на вході в приміщення, які мали би обігрівати, труби вже холодні. Газовики, зокрема, з'ясували, що в котельнях не передбачені засоби обліку, без чого нереальною є подача газу. Ці та інші технічні недоліки проявляють себе вже під час пусконалагоджувальних робіт.

Нагадаємо, другу позачергову сесію міська влада провела саме "через газовиків" та скаржиться на на них за, мовляв, гальмування процесу. За словами ж керівника "Закарпатгазу" Ю. Рибачка, міська влада від літа так і не спромоглася впорядкувати документацію по вже існуючих котельнях. Газовики нарікають також на відсутність належно оформленої документації на нові котельні. Влада передала котельні від КП "Уж-тепло" до "Уж-енергії", відповідно копії актів передачі повинні мати й газовики, але відповідні рішення сесії Ужгородської міської ради чомусь були підписані керівництвом "Уж-енергії". Газовики кажуть, що не мають права подавати газ до котелень, які невідомо кому належать, а також до таких, де безліч технічно-документальних недоліків, оскільки не хочуть брати на себе відповідальність за наслідки.

Поки влада в авральному порядку прокладає підвідні газопроводи й укладає з газовиками угоди на постачання газу до котелень, ужгородці з острахом очікують зими, яка, за прогнозами, обіцяє бути суворою. А ще люди сходяться на думці, що за зрив опалювального сезону — затягування тендерних процедур, відмову й невикористання 4 млн. субвенції, не надання вчасно документації на вже існуючі та нові котельні для того, щоб газовики змогли подати до них газ, за технічні розрахунки з недопустимими недоліками — винних чиновників міської влади слід притягнути до карної відповідальності.

 
 

РІО

11 листопада 2011р.

Теги: дитсадки, тепло

НОВИНИ: Соціо

16:20
/ 9
Звільнений екс"воєнком" Музиченко стане заступником голови Закарпатської ОДА
12:20
У Чопі провели в останню дорогу полеглого на Донеччині Валерія Баса
12:05
/ 1
На Запоріжжі поліг Володимир Пасер з Перечина
05:40
У Мукачеві в Лікарні святого Мартина відкрили перинатальний центр
18:25
Переправнику з Мукачева, що "заробив" на "ухилянтові" $8000, призначили заставу 151 тис. грн
17:37
/ 1
Пасажирам потяга з Чопа до Праги загрожують штрафи до €5000 євро
11:43
У п'ятницю в Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Тарасом Гаврішем
11:28
Системи супутникового інтернет-звʼязку Gilat SkyEdge, які виробляє в Ужгороді завод Jabil Circuit, масово імпортуються в росію – "Слідство.Інфо"
11:07
/ 1
У Негрові Мукачівської громади прощатимуться з полеглим Героєм Миколою Батриним
19:00
/ 6
В Ужгороді суд підтримав "владний" "дерибан" понад 1 га землі із зеленими насадженнями на Кримській
16:24
/ 7
В оперативному командуванні "Захід" відреагували на заяву ФК "Хуст" щодо затримання футболіста
15:12
/ 47
Папа Франциск призначив очільником Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора Мацапулу
11:44
/ 1
На Донеччині поліг Віталій Мацола з Лазів Тячівської громади
00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 2
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
/ 1
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 3
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
» Всі новини