Чотири села на Закарпатті чотири роки чекають на газ (ВІДЕО)

Четвертий рік чотири села на Закарпатті чекають на газ. Гроші на підведення газогону до населених пунктів - держава виділила, мешканці за власний кошт проклали труби у селі, навіть повикидали печі з будинків. Але газ - досі не надійшов. Грошей не вистачило на один-єдиний пристрій.

Чотири села на Закарпатті чотири роки чекають на газ (ВІДЕО)

Газопровід у селі Горінчево почали будувати чотири роки томУ. Державним коштом проклали труби до села. Підведення до осель оплачували вже самі мешканці.

Іван Кавка, мешканець села Горінчево:

- За підходящий від газопроводу до хати тисячу шістсот гривень до стояка, далі чотири тисячі за газовий котел + десь около 4 тисяч гривень за комунікаційні проводки всі, які ся робили по хаті, всьо абсолютно зроблено.

У цьому будинку теж все готове, щоб запустити газ. Тут навіть пічку викинули, каже господиня. Тепер - жалкує. У родині троє маленьких дітей. Аби вони не мерзли взимку - родина користується обігрівачем. Сума за електрику щомісяця набігає чималенька.

Світлана Бонь, мешканка села Горінчево:

- Подеколи до сімсот гривень було раз у нас, зима холодна. У нас одна комната обігрівається і тількі, гроші ми платимо на світло витрачаємо, а якби був газ, було би дуже добре, було би тепло, і діточкам є где гратися.

Сільський голова Горінчева показує газорозподільну станцію, через яку паливо має поступати аж в чотири села району. Тут бракує блоку одоризації, - пристрою, через який до газу додають речовину, що надає йому характерного зАпаху. Вартість блоку - близько півмільйона гривень. Таких грошей у громади немає.

Олена Конопацька, сільський голова Горінчева:

- У дві тисячі шостому нам виділили були кошти 800 тисяч, обласна адмінстарція виділила 450 тисяч, і після того, останні роки 8, 9, 10, 11 рік нам нічого з держави не виділяють грошей.

Крім купівлі приладу, село має заплатити за його встановлення, та погасити борг перед фірмою, що тягнула газопровід до осель. Все рАзом - потягне на три мільйони гривень.

Іван Бушко, заступник голови Закарпатської ОДА:

- Була заключна угода із НАК "Нафтогазом України" про те, що три об'єкти, в тому числі і Горінчево, мали фінансуватися із держави. Але на цей час немає профінансовано.

Обласна влада обіцяє - що спробує віднайти гроші у бюджеті регіону. Щоправда, - лише наступного року.

09 листопада 2011р.

Теги: газогін, газ

Коментарі

Ужгородец 2011-11-18 / 09:02:00
Какие ж уроды гордепутат Иван Волошин и мер Ужгорода Погорелов. Это же надо, что бы воевать с Богословской академией и устраивать травлю архимандрита Виктора Бедь. Неужели еще не наворовались ? Какое им дело до законной деятельности Богословуской академии ? Неужели за всем этим стоят и Балоги со своим Едим Центром (ведь Волошин избран гордепутатом от них) ?
Поговаривают что Погорелов уже узял большой куш от Волошына что бы помочь ему выгнать Богословскую академи з Театральной и продаь ее ему помещение Короны... Не гнушаетса Волошин для решения этого вопроса подкупать и представителей правоохоронных органов.
Вот Вам и борьба с коррупцией !!!
Академический храм им мешает ??? Опять все на борьбу с Церковью выходит ??? Дожылись. А эта урка Погорелов еще по храмах православных ходит и публично лоб крестит. Иуда !!!!
Уроды.

Михайло 2011-11-11 / 14:06:00
Сама стаття не є резонансною, висновок один - місцеві князьки вкрали гроші, як завжли "кинули простий народ", як в Горінчові, так в Драгові іЗаброді і в Реметі,...
Не знаю з ким Анна Петрівна судиться, то все лупина, замилювання очей селянам. Подали позов до суду,.... щоб час потягнути, а зібрані гроші в бізнес.

А от в коментарях до неї багато цікавого, особливо в тих, які Адмін повидаляв.

Справедливому 2011-11-11 / 09:58:00
Ви кажете ош влада своє кіно крутить, але ми в Перечині його дивитись де не маємо. Місцевий кінотеатр вже більше півроку, як Качур із Мошаком успіли прихватити. Приїдьте в Перечин і вам правду місцеві скажуть, та й будівельну бригаду в колишньому кінотеатрі знайдете. Так що дивіться своє кіно без нас, ми й цього зробити можливостей не маємо.

тур"янин 2011-11-11 / 08:23:00
Іванку(Качур),та перед виборами ти обіцяв ,же буде газ у Реметі,а на самому ділі ани раз не зустрівся із людьми

Анна Петрівна 2011-11-11 / 00:46:00
Шановний,Михайле, вам напевно не відомо про суди на дозвіл проведення газу через с.Золотарево,які тривали більше 2-х років. В результаті держава виплатила нашим жителям грошові компенсації за екплуатацію їхньої землі.

Цильови Рішкови 2011-11-10 / 23:08:00
Шановний пане Василю, в коментарі не сказано про газифікацію Драгова, там сказано що Драговом треба би займатись. І якби зами губернатора не лобду бавили, а роботою займались, як Президент цього й вимагає, то УБоЗ давно би вже Драгівські оборудки по газифікації на чисту воду вивів.

Вася Рішко 2011-11-10 / 22:59:00
У нас у Драгові у всіх є газ шо вся нами хочете займати. Ужесьме сім году із газом, а ви нам го лиш туй хочете проводити.

Справедливий 2011-11-10 / 22:46:00
Вірно підмічено, про газ в Горінчеві й Т.Реметі сайт "КарпатНювс" учора десь шість коментів видалив. Цікаво, що в усіх них була нецензурщина? Ми їх всією компанією в БАРІ читали, там писали правду - Президент України одне просить місцеву владу, КНЯЗЬКИ на місцях же, своє кіно крутять. Поганого там не було. Я не є прихильником Диби, він Галичан розкручує, але ЗакарпатОнлайнд починає подобатись.

2011-11-10 / 22:37:00
Слава !!!

Адміну 2011-11-10 / 22:33:00
Автор попереднього звернення до адміністратора напевно є представником сайту Регіонів - сайту, який на цю тему повидаляв всі коментарії. Що хлопці, ганьба читати що дописувачі пишуть про владу, вам би тільки фестивалі (про леквар, про пасулю, кращого косаря і пуцкаря) й спортивні турніри проводити, попіаритись. Оказується турботи людей вам до фені. Для прикладу, раз Деркач так би хотів бути нардепом - най профінасує той нещасний прилад і у Горінчеві буде газ. Драговом також треба займатись, а в Т.Реметі капітально губернатора підставили і взагалі цирк вийшов, рік як вже факел запалила влада, а люди газу не мають. Це правда, ми сьогодні туди телефонували, що там тільки народ про Качура не розповідає... . Олег Диба - так тримати!!!

Адміну 2011-11-10 / 22:08:00
Шановний Адміністатор!

Скажіть будь ласка на основі чого ви визначили цю статтю резонансною?

Хіба Ви не знаходите більш актуальних статей?!

zabrid 2011-11-10 / 18:14:00
Гроші вкрали, в Заброді "сідий" за газові гроші збагатився, траншеї копали та труби прокладали по розцінках у 1,5-2 рази вище ніж ринкові. До газифікації на цуравій 30 річній тройці возився, а після пересів на сімку, лиш не жигулі, а бмв.

Михайло 2011-11-10 / 14:18:00
Не вводіть в оману людей, Анна Петрівна, чи Ви теж причетні до "Драгівської газифікації"?! Проблема була в тому, що грошей не вистачало щоб розрахуватися з підрядною організацією, і труб не вистачило., і т.д

Анна Петрівна 2011-11-10 / 10:42:00
Проблема газопостачання в с.Драгово Хустського району полягала в тому,що жителі сусіднього с.Золотарево не давали згоди на проведення газових труб через свої земельні участки,що було єдиною альтернативою для с.Драгово,оскільки воно знаходиться в гірському районі.

Галагура 2011-11-10 / 09:56:00
Навіщо їхати в Т. Ремети, коли в самому Ужгороді, на Галагурі спритні ділки зібрали з мешканців кошти кілька років тому, а газу вже і не дочекаються. Дуже багато шахраїв з"явилося.
Абсурд:газофікують далекі села, а мікрорайон обл.центру ще на дровяному опаленні.

Вася 2011-11-10 / 08:46:00
Схоже відбувалося і в сусідньому Драгові, спритний прораб-організатор Василь Ливка зібрав гроші з людей, і декілька років проводили газ в Драгово. Так Точно зараз і в с. Забрідь Хустського району, горе підприємець Михайло Петрінко теж "організатор" проведення газу в село, зібрав з селян гроші, газу нема. Зато сам розкрутив бізнес з деревиною, побудував власну пилораму, побудував при дорозі до Монастиря забігаловку-кафе,.... За які гроші??? За гроші жителів с. Забрідь, які мали піти на газифікацію.

Хмурий 2011-11-10 / 08:00:00
А тото як порозуміти-мешканці за власний кошт провели газ по селі і до осель? А іші треба три міліони аби ся розряхувати із фірмов,шо клала труби. Якиїсь абсурд. Єдной другого виключає. А іші єдной, а нашо отот "пристрій". Туто шо дає запах добавляють на газонакачуучуй станції, я так розумію то має боти у Хусті.
Шось то хлопці і дівки із ушітькіх хотят зробити дураками. Чи може я неправ?

Перечинець 2011-11-09 / 23:16:00
Співчуваємо Горінчанам. Сайт наближегий до прав"ячої партії Регіонів всі коментарі поудаляв з цієї тематики, я успів прочитати -Русинської нецензурщини там не було. Бояться признати що зробили з Ледиди хлопчика для побиття. Хоч справді, їхати то до Ремети півгодини і все ж легко можна перевірити, чи це брехня. Але ні, вони так виконують доручення Президента - йти до людей, зустрічатися з ними й розділяти їхні тимчасові труднощі. Цікаво, скільки таких зустрічей з своїми виборцями, після урочистого запалювання факела провів депутат обласної Ради пан Качур?

Іван Ремітський 2011-11-09 / 22:40:00
Схожа ситуація і в селі Т.Ремета на Перечинщині. Але плюс до всього тут "свої" хлопці поглумилися з губернатора, рівно рік як керівництво району з Качуром запросили губернатора, який урочисто вже й факел запалював. Про гостину з жареними жабами й говорити не буду, але з людей гроші зібрали, а самого то газу в оселях до сьогоднішнього дня не має. Пане Дибо, ви зробили файний репортаж з Виноградівського сиротинця,- Т.Ремета ще ближче до вас, приїзжайте в любий день, зустрінетесь тут в селі з людьми, й не таке почуєте.

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини