Представили своїх учасників на обласному конкурсі, переможців внутрішньоліцейних конкурсів, п'ять професійно-технічних навчальних закладів – Ужгородське вище професійне училище торгівлі та технологій харчування, Державний навчальний заклад „Мукачівський професійний ліцей", Берегівський та Мукачівський професійні ліцей сфери послуг, Міжгірський професійний ліцей.
За умовами Положення конкурс проходив у три тури.
У першому турі конкурсанти презентували опис досвіду з упровадження інноваційних виробничих технологій у навчально-виробничий процес професійно-технічного навчального закладу.
Другий передбачав виконання учасниками тестових завдань з фаху на персональному комп'ютері та практичного завдання, що відповідало рівню кваліфікації кухаря 5 розряду. Конкурсанти готували дві страви на чотири персони у банкетному виконанні – основну та десерт „Золота корона" з абрикосовим соусом і „Острів мрій".
Роботи учасників конкурсу члени журі на чолі із компетентним головою – Романців М.Д., директором харчоблока турбази „Світанок". Вони високо оцінили оригінальність оформлення та смакові якості страв.
За результатами двох турів журі визначило трьох фіналістів, які продовжили змагатися за першість у третьому турі, де конкурсанти здійснювали презентацію творчої особистості майстра виробничого навчання та провели фрагмент уроку виробничого навчання у незнайомій аудиторії – вступний інструктаж.
За підсумками обласного конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання з професії кухар переможцями стали:
І місце – Назаренко О.В., майстер виробничого навчання Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування;
ІІ місце – Федотова Є.Є., майстер виробничого навчання Державного навчального закладу „Мукачівський професійний ліцей";
ІІІ місце – Медулич І.М., майстер виробничого навчання Міжгірського професійного ліцею.
Проведення конкурсів фахової майстерності дають можливість не тільки виявити кращих, але обмінятися досвідом з колегами, проявити творчу уяву та фантазію.
Л. Горячова, методист відділу навчально-методичної роботи