Екологи закрили Закарпатський рибокомбінат?

В жовтні місяці екологічною інспекцією проведено перевірку суб'єкта рибогосподарської діяльності ПрАТ "Закарпатський рибокомбінат". Метою перевірки був контроль по усуненню виявлених недоліків під час спільної перевірки екологічної інспекції в Закарпатській області та Закарпатдержрибохорони у квітні місяці 2011 року.

Екологи закрили Закарпатський рибокомбінат?

Як показала перевірка, керівництво ПрАТ "Закарпатський рибокомбінат" не зробило практичних заходів по усуненню порушень. А тому екологічною інспекцією в Закарпатській області призупинено рибогосподарську діяльність ПрАТ "Закарпатський рибокомбінат" і направлено відповідного листа на Закарпатдержрибоохорону для вжиття заходів по припиненню господарської діяльності вказаного суб'єкта рибного господарства, - повідомили Закарпаття онлайн у Закарпатдержрибоохороні.

Неординарним явищем є те , що керівництво ПрАТ "Закарпатський рибокомбінат" "не допустило до перевірки" працівників органів рибоохорони 27.10.2011 року.

В той-же час, 27.10.2011 року під час огляду одного із водосховищ ("Форнош" - 261 га, об'єм - 2,5 млн3) було виявлено плавзасоби та промислові знаряддя лову (сітки - неводи) без відповідних реєстраційних ярликів та маркувань.

На запитання присутнього заступника керівника підприємства, чому з попередньої перевірки (травень) не усунуто недоліки, було отримано відповідь всі запитання до керівництва в адміністративному будинку (а туди інспекторів рибоохорони до перевірки не допускає керівництво). Заступник керівника ПрАТ "Закарпатський рибокомбінат" був також попереджений про недопущення рибного промислу (вилову риби) без усунення виявлених недоліків та наявності підстав і документів на проведення господарської діяльності на водосховищах комплексного використання системи "Чорний Мочар".

28.10.2011 року інспекторами рибоохорони повторно здійснено перевірку водосховища "Форнош", де на заступника керівника ПрАТ "Закарпатський рибокомбінат складено протокол за порушення правил рибальства, та вручено припис на призупинення рибогосподарської діяльності.

В процесі виконання процесуальних дій передбачених КУпАП (за ст..85 ч.4), "приїхавші" на виклик працівники Мукачівського РВ УМВС вилучили у інспекторів рибоохорони, як доказ по заяві про "скоєння злочину", держаний човен та сітку-невод (вписану в протокол вилучення, що складений рибоохороною), після чого повернули під розписку човен рибоохороні і "сітку-невод" (відсутнє маркування, номери, реєстрація, належність) на їх думку власнику (Закарпатрибокомбінату), з яких підстав? І чому міліція на прохання інспекторів в наданні допомоги - спромоглася тільки на спостерігання, а на прохання "юриста" рибокомбінату діяла, як по команді "генерала"?

На сьогоднішній день Головним управлінням Закарпатдержрибоохорони направлено відповідні листи на правоохоронні органи (прокуратури, міліцію, податкову) щодо вжиття ними заходів по дотриманню норм законодавства у тому числі і в процесі рибогосподарської діяльності ПрАТ "Закарпатський рибокомбінат". Питання тільки в тому, наскільки швидко це буде зроблено (за попередніми звернення в липні-серпні, до сих пір триває перевірка)? Невже в рамках завдань поставлених правоохоронним органам по виведенню із тіні діяльності суб'єктів рибного господарства, мають бути зацікавлені тільки рибоохорона і екологічна інспекція....

Довідка: ПрАТ "Закапатський рибокомбінат" - суб'єкт рибогосподарської діяльності до основної діяльності якого входить рибництво, рибальство та надання відповідних послуг. Для проведення своєї рибогосподарської діяльності використовує в тому числі і водосховища системи "Чорний Мочар" - "Форнош" - 261 га, об'єм - 2,5 млн.м3, "Мочила"(Пістрялово) - 122 га, об'єм - 2,2 млн.м3; "Бабічка"(Залужжя) - 126 га, об'єм - 2,4 млн.м3; "Роман Потік"(Горбок) - 218 га, об'єм - 6,7 млн.м3; "Сальва-1" - 101 га, об'єм - 1,8 млн.м3; Загальна площа водних об'єктів, де здійснюється рибогосподарська діяльність ПрАТ "Закарпатський рибокомбінат" складає 798 га (без врахування риборозплідника "Горбок", форельного господарства "Шипот"). Договори оренди на землі водного фонду, договори оренди на водні об'єкти (а не дзеркало води)- станом на 01.10.2011 року відсутні. В 2010 році згідно акту перевірку екологічної інспекції підприємством вирощено 800 тис. малька та 330 т товарної риби (і це на площу в 800 га). Рибогосподарську діяльність на водосховищах здійснює без науково біологічних обґрунтувань та врахування існування туводних видів і відсотку допустимого ліміту їх вилучення при добування штучно-вселеної риби. Згідно договорів зберігання - користується держаними гідротехнічними спорудами. Господарську діяльність здійснює за спеціальним режимом оподаткування, як платник фіксованого сільськогосподарського податку.)

31 жовтня 2011р.

Теги: Закарпатдержрибоохорона, інспектор, рибокомбінат

Коментарі

Ваня 2011-11-05 / 06:09:00

********** Ополонський

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини