Віктор Погорєлов: "Піднімати ґвалт і стверджувати, що в Ужгороді нема тепла – щонайменше нерозумно"

В Ужгороді завершується переведення міста на автономне теплопостачання, і сьогодні в місті включили чергові котельні бюджетних закладів

Віктор Погорєлов: "Піднімати ґвалт і стверджувати, що в Ужгороді нема тепла – щонайменше нерозумно"

У п'ятницю вже готові для включення тепла нові котельні у дошкільних навчально-виховних закладах №№ 28, 29, 30 і 31 та заповнюють мережі котельні на Митній, котру увімкнуть в суботу для обігріву гуртожитків УжНУ. А у четвер увімкнена котельня, яка обслуговує АНВК та дитячий садочок коло неї – систему запустили, прогріли, утім, вимкнули, бо температура повітря ще не вимагає включення - наразі в Ужгороді іще не зафіксували нормативних показників (менше 8 градусів середньодобової температури протягом трьох днів). Більшість установ уже має автономні системи, на решті роботи наближаються до завершення, зокрема, тривають процедури, потрібні для підключення газу.

Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов щодня відвідує котельні обласного центру, і, перебуваючи у Доманинцях, де саме завершується монтаж модульного блоку, призначеного для обігріву НВК, прокоментував оперативну ситуацію з опаленням у місті.

"Ми рухаємося за графіком. Так, в ході справи виникають певні проблеми – з проектуванням, з термінами виконання підрядних робіт, з документами, потрібними для підключення газу. Я вірю, що всі здатні ставитися до цього із розумінням. Бо піднімати ґвалт і стверджувати, що в місті нема тепла – це щонайменше нерозумно. Вже включено більше 60 установ бюджетної сфери, в оселях є "автономки", а в тих закладах, де роботи іще тривають (вони, зауважу, на завершальному етапі!) обігрів здійснюється електрикою. Ось тут, у Доманинцях, ми бачимо, що збудована нова котельня і протягом дня-двох вона вже працюватиме. Тому про якісь критичні речі говорити нема сенсу. До речі, в Ужгороді бувало таке, що місто отримувало опалення лише в грудні і навіть в січні. Зараз же ми завершуємо роботи із облаштування нової системи теплопостачання – місто попрощалося з централізованим опаленням і всі заклади отримують автономні джерела обігріву", - сказав мер.

Віктор Погорєлов наголошує: запровадження нової ситеми теплопостачання - дуже масштабний і складний проект, його втілення є великим випробуванням. Місто пройшло і через тендерні процедури, які забрали чимало часу, увійшло в програму лізингу для будівництва котелень, непростим етапом є й оформлення документів для підключення газопостачання.

"Запровадження нової системи – велика робота і я дуже радий, що Ужгород завершує цей процес. Роботи тривають дуже активно, і вже в п'ятницю ми підключили чергові заклади. Ужгород – "пілотне" місто в Україні, ми робимо це першими й інші міста використовуватимуть наш досвід під час зміни системи теплопостачання у себе, вчитимуться на наших помилках", - зазначив Віктор Погорєлов.

Нові котельні, що їх отримують міські школи і садочки, оснащені сучасною автоматикою, яка дозволяє регулювати режими теплопостачання залежно від потреб кожного закладу, і є енергоощадними. Тож облаштування нової системи теплопостачання бюджетних установ забезпечить як комфорт для тих, хто там працює і навчається, так і економію коштів. Так, нова система теплопостачання Ужгорода дозволить заощадити від 5 до 10 тисяч кубометрів газу за сезон, - повідомили Закарпаття онлайн в прес-службі Ужгородської міської ради.

21 жовтня 2011р.

Теги: тепло, теплопостачання, котельні

Коментарі

Павлу Білецькому 2011-10-22 / 19:44:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін

Павло Білецький 2011-10-21 / 22:19:00
не піднімати гвалт? автономне опалення? Вікторе Володимировичу, а не забули свої слова у дитсадку №21 у Новому районі, мовляв, для чого тут отоплення, тут і так тепло. А наступного дня батьки мусіли нести дітлахам каміни, аби ті не замерзли. Це — нормально. Думаю, якби там виховувалася ваша внучка, то цей садок би одразу підключили. А автономне опалення у місті — не ваша заслуга, вибачайте вже. Це зробили люди за пдітримки політики вашого попередника. Тому гвалт тут якраз доречний

Юрій 2011-10-21 / 20:45:00
А те, що в деяких школах в приміщенні +13 при ввімкнених обігрівачах, це нормально і "розумно". Наші першокласники (і не тільки) на це заслуговують, напевно.

24 2011-10-21 / 20:10:00
Вікторе Володимировичу, підіть в УжНУ у корпус що на БАМі. Там навчається 6 тисяч студентів, денної форми. Які щодня мерзнуть.
Вам ваші підлеглі брешуть.
У кожній аудиторії темпиратура + 11 градусів.
у кожній групі 3-5 студентів хворі, 4-5 на лікарняному. по БАМу, це 10% від загальної кількості тих хто навчається. Серед викладацького складу, 2-3 викладача теж на лікарняному.
Невже вам всерівно? і нема справи до УжНУ.
до інших шкіл, дитсадків де діти мерзнуть.
да і увашій мерії теж холодно.
молоді дівчата простужаються, а їм ще народжувати дітей.

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини